2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Korizás, hokimeccs, csúszkálás, tánc? Bármi jöhet, csak jég legyen!

Korizás, hokimeccs, csúszkálás, tánc? Bármi jöhet, csak jég legyen!
Bényi Eszter  |  2017. 01. 10., 19:25

Az újév köszöntése után alig egy hetet kellett várnunk, hogy végre ledolgozgassuk a karácsonyi bejglit, halászlét vagy a töltött káposztát. Bár a zord idő a felszedett kilókat nem igen hatja meg, azonban kellően vastag, biztonságos jeget növeszt nekünk a Szelidi-tóra, a Paskomra, és a Vajasra. Az ilyen ritka alkalmakkor legtöbben rögtön meleg kabátot, jégkorcsolyát, hokiütőt ragadunk és természetesen mindezt posztoljuk is azonnal.

Minekután a kalocsaiakat és a környékbelieket tényleg abból a bizonyos keményfából faragták, így a röpködő mínuszokban nem is kérdés, hogy a karácsonyi pluszkilókkal, vagy anélkül, biztosan nem hagyunk ki egy kis csúszkálást, korcsolyázást, vagy egy rögtönzött jéghokit. Hiszen már Isten tudja mikor volt befagyva utoljára a Szelidi-tó, vagy a dusnoki Vajas? Van olyan, aki ezt a hatalmas ingyenes jégpályát ne tudná élvezni? Az én ismerőseim többségénél biztosan nincs ilyen, íme a bizonyíték:

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Facebook

Az elsők között tett fel fotókat a közösségi oldalára Gábor, aki a sokadmagával érkezett a Szelidi-tó tükörsima jegére, ahol még a Balaton család legkisebb tagjai lábán is korcsolya volt.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Facebook

De nemcsak ők voltak ott, hála istennek Ancsáék is lejutottak valahogy, hiszen néhány órával azelőtt kétségbeesett keresést hirdetett a facebookon, korcsolyaélezőt (!) kutatva. Ezek szerint megtalálta, hiszen a fotókról vigyorgó gyerkőcei, Jázmin és Ábel láthatóan élvezték a szelidi korizás minden percét.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Facebook

Heni és párja már egy kicsit csendesebb vizekre, apropó jégre merészkedett, méghozzá a Szelidi-tó melletti Húsfoka és Bodzás felé vezető út melletti - pota szóhasználattal kifejezve - Paskomon csúszkáltak. És innen jelentjük: a képen látható Korsós Odett nemcsak táncolni tud a pávások között, életében először készült ilyen fotó róla, ugyanis a hétvégén tanult meg jégkorcsolyázni.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Facebook

Anikóék például Bátyáról, barátaikkal együtt éppen naplementére érkeztek a Szelidi-tóhoz, hogy a korizás mellett a táncoló talpú mindössze másfél éves mosolygós Nikolinának is megmutathassák milyen jó móka a befagyott jégen csúszkálni.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Facebook

És hogy ne csak Szelidről és a Paskomról szóljon a jégjelentés, azért én sem bírtam tétlenül ennyi facebook poszt láttán, hogy ne próbáljam ki a dusnoki Vajas jegét Szilvivel, ahol közel százan élvezték még rajtunk kívül a vasárnapi napsütést és naplementét.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Facebook

Korábban olvashattak a dunai jégzajlás csodájáról, de bátyai ismerősöm, Móni lélegzetelállító fotóit semmiképp sem hagytam volna ki jelen felsorolásból, aki kutyusával, Miával rendszeresen sétál, és közben fotóz a Meszesi Duna nagystrandján. És milyen jól teszi! 

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Facebook

Valaki viszont nagy kockázatot vállalva merészkedett a Meszesi Duna melletti befagyott árkocskák jegére, nem is akármivel! A képen látható quad motorhoz hasonlót sokszor láthatunk nyáron is a nagystrand homokzátonyainál, most egy kicsit pórul is járt a gazdája, amelyről a beszakadt jég is árulkodik. Szerencsére azonban nagy baj nem történt, senkinek sem javasolt, sőt szigorúan tilos bármilyen járművel a jégre merészkedni.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Facebook

A jégen tartózkodás szabályairól, az esetleges mentéssel kapcsolatos tanácsokról bővebben itt olvashatunk.

Egy szó, mint száz, a cikkben szereplő fotókat nézegetve télen a jégen igenis jó a móka! Ezért is ajánlom mindenkinek, hogy élvezzétek ki ezt a fagyos időt, a tükörsima jeget, korcsolyázzatok, csúszkáljatok, sétáljatok, fotózzatok a szabadban, ugyanis csütörtöktől Kalocsa térségében átmeneti enyhülést jósolnak az Időkép meteorológusai, amelyet akár hó vagy ónos eső is kísérhet. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés