2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kötelező a maszkviselés Bács-Kiskun megye bíróságain – a Kalocsai Járásbíróságon is ellenőrzik

Kötelező a maszkviselés Bács-Kiskun megye bíróságain – a Kalocsai Járásbíróságon is ellenőrzik
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 13., 15:31

A Magyarország Kormánya által elrendelt járványügyi készültség idején a Kecskeméti Törvényszék és az illetékességi területéhez tartozó járásbíróságok épületeiben – köztük a Kalocsai Járásbíróság épületében - való tartózkodáskor az alábbi szabályok irányadók:

A bíróság épületébe történő belépéskor és az ott-tartózkodás ideje alatt mindenki köteles orvosi vagy munkavédelmi maszkot, vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot viselni olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A SZÁJAT ÉS ORROT ELTAKARÓ MASZK HASZNÁLATA AZ ELJÁRÁSI CSELEKMÉNYEK (TÁRGYALÁS, ÜLÉS, MEGHALLGATÁS) TELJES IDŐTARTAMA ALATT, MINDEN RÉSZTVEVŐ SZÁMÁRA KÖTELEZŐ. AZ ELJÁRÓ BÍRÓ, IGAZSÁGÜGYI ALKALMAZOTT - SZÜKSÉG ESETÉN - A SZEMÉLYAZONOSSÁG MEGÁLLAPÍTÁSA CÉLJÁBÓL, ANNAK IDŐTARTAMÁRA RENDELHETI EL A MASZK LEVÉTELÉT.

A tárgyalóteremben - amennyiben a helyiség mérete lehetővé teszi - a jelenlévőknek egymástól 2 méter távolságban kell lenniük. Ennek figyelembevételével lehet meghatározni, hogy a tárgyalóteremben egyszerre hány fő (hallgatóság) tartózkodhat.
Az egy légtérben tartózkodóknak egyéb esetekben is tartani kell lehetőség szerint legalább 2 méter távolságot.

A KEZELŐ ÉS TÁJÉKOZTATÓ IRODÁKBAN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS KORLÁTOZOTT, A PAPÍR ALAPON BENYÚJTANDÓ BEADVÁNYOKAT ELSŐSORBAN POSTAI ÚTON LEHET BENYÚJTANI, VAGY AZ ÉPÜLETEKBEN TALÁLHATÓ GYŰJTŐLÁDÁKBAN ELHELYEZNI.

Az iratbetekintési jog gyakorolható, melyet elsősorban elektronikus úton, számítógép segítségével kell biztosítani. Az iratbetekintés céljára kijelölt helyiségekben egyidejűleg egy ügyfél tartózkodhat, kivéve, ha a helyiség mérete lehetővé teszi - figyelemmel az iratbetekintést felügyelő irodai dolgozó személyére is - a jelenlévők közötti legalább 2 méteres távolság megtartását.

A Kecskeméti Törvényszék épületeibe továbbra sem léphet be olyan személy, aki járványügyi elkülönítés céljából elrendelt, hatósági karantén hatálya alatt áll.

AZ ÜGYFELEK AZ ÉPÜLETBE ELJÁRÁSI CSELEKMÉNY, ILLETVE ÜGYINTÉZÉS KEZDŐ IDŐPONTJA ELŐTT LEGFELJEBB 10 PERCCEL LÉPHETNEK BE, A TÁRGYALÓTERMET A LEGRÖVIDEBB ÚTON KELL MEGKÖZELÍTENIÜK, ÜLŐHELYEIKET A TÁRGYALÓTEREMBEN BEHÍVÁSUKAT KÖVETŐEN AZONNAL EL KELL FOGLALNIUK, MAJD AZ ELJÁRÁSI CSELEKMÉNY BEFEJEZÉSÉT KÖVETŐEN KÖTELESEK A KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉK ÉPÜLETÉT AZONNAL ELHAGYNI.


Forrás: Kecskeméti Törvényszék

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés