2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kötelező a maszkviselés Bács-Kiskun megye bíróságain – a Kalocsai Járásbíróságon is ellenőrzik

Kötelező a maszkviselés Bács-Kiskun megye bíróságain – a Kalocsai Járásbíróságon is ellenőrzik
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 13., 15:31

A Magyarország Kormánya által elrendelt járványügyi készültség idején a Kecskeméti Törvényszék és az illetékességi területéhez tartozó járásbíróságok épületeiben – köztük a Kalocsai Járásbíróság épületében - való tartózkodáskor az alábbi szabályok irányadók:

A bíróság épületébe történő belépéskor és az ott-tartózkodás ideje alatt mindenki köteles orvosi vagy munkavédelmi maszkot, vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot viselni olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A SZÁJAT ÉS ORROT ELTAKARÓ MASZK HASZNÁLATA AZ ELJÁRÁSI CSELEKMÉNYEK (TÁRGYALÁS, ÜLÉS, MEGHALLGATÁS) TELJES IDŐTARTAMA ALATT, MINDEN RÉSZTVEVŐ SZÁMÁRA KÖTELEZŐ. AZ ELJÁRÓ BÍRÓ, IGAZSÁGÜGYI ALKALMAZOTT - SZÜKSÉG ESETÉN - A SZEMÉLYAZONOSSÁG MEGÁLLAPÍTÁSA CÉLJÁBÓL, ANNAK IDŐTARTAMÁRA RENDELHETI EL A MASZK LEVÉTELÉT.

A tárgyalóteremben - amennyiben a helyiség mérete lehetővé teszi - a jelenlévőknek egymástól 2 méter távolságban kell lenniük. Ennek figyelembevételével lehet meghatározni, hogy a tárgyalóteremben egyszerre hány fő (hallgatóság) tartózkodhat.
Az egy légtérben tartózkodóknak egyéb esetekben is tartani kell lehetőség szerint legalább 2 méter távolságot.

A KEZELŐ ÉS TÁJÉKOZTATÓ IRODÁKBAN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS KORLÁTOZOTT, A PAPÍR ALAPON BENYÚJTANDÓ BEADVÁNYOKAT ELSŐSORBAN POSTAI ÚTON LEHET BENYÚJTANI, VAGY AZ ÉPÜLETEKBEN TALÁLHATÓ GYŰJTŐLÁDÁKBAN ELHELYEZNI.

Az iratbetekintési jog gyakorolható, melyet elsősorban elektronikus úton, számítógép segítségével kell biztosítani. Az iratbetekintés céljára kijelölt helyiségekben egyidejűleg egy ügyfél tartózkodhat, kivéve, ha a helyiség mérete lehetővé teszi - figyelemmel az iratbetekintést felügyelő irodai dolgozó személyére is - a jelenlévők közötti legalább 2 méteres távolság megtartását.

A Kecskeméti Törvényszék épületeibe továbbra sem léphet be olyan személy, aki járványügyi elkülönítés céljából elrendelt, hatósági karantén hatálya alatt áll.

AZ ÜGYFELEK AZ ÉPÜLETBE ELJÁRÁSI CSELEKMÉNY, ILLETVE ÜGYINTÉZÉS KEZDŐ IDŐPONTJA ELŐTT LEGFELJEBB 10 PERCCEL LÉPHETNEK BE, A TÁRGYALÓTERMET A LEGRÖVIDEBB ÚTON KELL MEGKÖZELÍTENIÜK, ÜLŐHELYEIKET A TÁRGYALÓTEREMBEN BEHÍVÁSUKAT KÖVETŐEN AZONNAL EL KELL FOGLALNIUK, MAJD AZ ELJÁRÁSI CSELEKMÉNY BEFEJEZÉSÉT KÖVETŐEN KÖTELESEK A KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉK ÉPÜLETÉT AZONNAL ELHAGYNI.


Forrás: Kecskeméti Törvényszék

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei