2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kötelező a maszkviselés Bács-Kiskun megye bíróságain – a Kalocsai Járásbíróságon is ellenőrzik

Kötelező a maszkviselés Bács-Kiskun megye bíróságain – a Kalocsai Járásbíróságon is ellenőrzik
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 13., 15:31

A Magyarország Kormánya által elrendelt járványügyi készültség idején a Kecskeméti Törvényszék és az illetékességi területéhez tartozó járásbíróságok épületeiben – köztük a Kalocsai Járásbíróság épületében - való tartózkodáskor az alábbi szabályok irányadók:

A bíróság épületébe történő belépéskor és az ott-tartózkodás ideje alatt mindenki köteles orvosi vagy munkavédelmi maszkot, vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot viselni olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A SZÁJAT ÉS ORROT ELTAKARÓ MASZK HASZNÁLATA AZ ELJÁRÁSI CSELEKMÉNYEK (TÁRGYALÁS, ÜLÉS, MEGHALLGATÁS) TELJES IDŐTARTAMA ALATT, MINDEN RÉSZTVEVŐ SZÁMÁRA KÖTELEZŐ. AZ ELJÁRÓ BÍRÓ, IGAZSÁGÜGYI ALKALMAZOTT - SZÜKSÉG ESETÉN - A SZEMÉLYAZONOSSÁG MEGÁLLAPÍTÁSA CÉLJÁBÓL, ANNAK IDŐTARTAMÁRA RENDELHETI EL A MASZK LEVÉTELÉT.

A tárgyalóteremben - amennyiben a helyiség mérete lehetővé teszi - a jelenlévőknek egymástól 2 méter távolságban kell lenniük. Ennek figyelembevételével lehet meghatározni, hogy a tárgyalóteremben egyszerre hány fő (hallgatóság) tartózkodhat.
Az egy légtérben tartózkodóknak egyéb esetekben is tartani kell lehetőség szerint legalább 2 méter távolságot.

A KEZELŐ ÉS TÁJÉKOZTATÓ IRODÁKBAN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS KORLÁTOZOTT, A PAPÍR ALAPON BENYÚJTANDÓ BEADVÁNYOKAT ELSŐSORBAN POSTAI ÚTON LEHET BENYÚJTANI, VAGY AZ ÉPÜLETEKBEN TALÁLHATÓ GYŰJTŐLÁDÁKBAN ELHELYEZNI.

Az iratbetekintési jog gyakorolható, melyet elsősorban elektronikus úton, számítógép segítségével kell biztosítani. Az iratbetekintés céljára kijelölt helyiségekben egyidejűleg egy ügyfél tartózkodhat, kivéve, ha a helyiség mérete lehetővé teszi - figyelemmel az iratbetekintést felügyelő irodai dolgozó személyére is - a jelenlévők közötti legalább 2 méteres távolság megtartását.

A Kecskeméti Törvényszék épületeibe továbbra sem léphet be olyan személy, aki járványügyi elkülönítés céljából elrendelt, hatósági karantén hatálya alatt áll.

AZ ÜGYFELEK AZ ÉPÜLETBE ELJÁRÁSI CSELEKMÉNY, ILLETVE ÜGYINTÉZÉS KEZDŐ IDŐPONTJA ELŐTT LEGFELJEBB 10 PERCCEL LÉPHETNEK BE, A TÁRGYALÓTERMET A LEGRÖVIDEBB ÚTON KELL MEGKÖZELÍTENIÜK, ÜLŐHELYEIKET A TÁRGYALÓTEREMBEN BEHÍVÁSUKAT KÖVETŐEN AZONNAL EL KELL FOGLALNIUK, MAJD AZ ELJÁRÁSI CSELEKMÉNY BEFEJEZÉSÉT KÖVETŐEN KÖTELESEK A KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉK ÉPÜLETÉT AZONNAL ELHAGYNI.


Forrás: Kecskeméti Törvényszék

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK