2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Már lehet szavazni a megyei Prima díj kategóriagyőzteseire - Dr. Svébis Mihály köztük van

Már lehet szavazni a megyei Prima díj kategóriagyőzteseire - Dr. Svébis Mihály köztük van
Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 23., 11:49

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Bács-Kiskun Megyei Szervezete az országos Prima Primissima mintájára idén 17. alkalommal adja át a megyei Prima díjat és Közönségdíjat. Mint honlapukon írják: Egy év kihagyás után, 2021-ben a megye vállalkozói és cégei újra összefognak, hogy elismerjék és díjazzák a köztünk élő „hétköznapi hősöket". Néhány napja már szavazhatunk is, ugyanis közzétették a 2021. Megyei Prima Díj 10 kategóriagyőztesét. Közülük három Prima díjast és egy közönségdíjast hirdetnek majd ki a hagyományosan novemberben tartott Prima gálán. A kategóriagyőztesek között ott van Dr. Svébis Mihály, a Kalocsán is telephellyel rendelkező Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója.

A díj küldetése, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példaértékű eredményekkel bír a közösségük számára.

A megyei Prima elismerés egy egyedülálló hozzájárulást jelent kulturális sokszínűségünk megőrzésében. Nagyszerű érzés évről évre szembesülni azzal, milyen kiváló utánpótlással rendelkezik a térség tudományos, kulturális és sport élete. Fontos, hogy évről évre kiemeljük és a széles közvélemény számára is megmutassuk, kik azok, akik maradandót alkottak az elmúlt időszakban.

A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A helyi vállalkozók gyorsan ráébredtek a megyei Prima díjak fontosságára, és készséggel álltak a kezdeményezés mögé a felajánlások tekintetében is, hiszen

A DÍJAKKAL JÁRÓ PÉNZBELI ELISMERÉS A TÉRSÉGBEN MŰKÖDŐ HELYI VÁLLALATOK ÉS VÁLLALKOZÓK TÁMOGATÁSAIBÓL TEVŐDIK ÖSSZE.

Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség, illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategória-győzteseket.

A 10 kategória: Magyar irodalom, Magyar színház- és filmművészet, Magyar képzőművészet, Magyar tudomány, Magyar oktatás és köznevelés, Magyar építészet és építőművészet, Magyar sajtó, Magyar sport, Magyar népművészet és közművelődés, Magyar zeneművészet.

Ezek valamelyikében az adott évben az ő tevékenységüket tartotta saját közösségük követendő példának és mintának, akik teljesítményére húzóerőként tekinthet egész társadalmunk. A VOSZ megyei elnöksége szakmai zsűri bevonásával dönti el, hogy ki lesz az adott évben a 10 kategória győztese közül a 3 Prima díjas és a széles nagyközönség online szavazás útján

A www.primadij.hu oldalon választhatjuk ki kedvencünket, aki a Közönségdíj büszke tulajdonosa lehet.

A rangos díjak átadására minden év novemberében egy nagyszabású Prima díjátadó gála keretein belül kerül sor, ahol méltó körülmények közt ünneplik az adott év díjazottjait.

AZ ERKÖLCSI ELISMERÉSEN TÚL A 3 MEGYEI PRIMA DÍJ MELLÉ 1-1 MILLIÓ, A KÖZÖNSÉGDÍJ MELLÉ PEDIG FÉL MILLIÓ FORINTNYI PÉNZJUTALOM IS TÁRSUL.

Megyei Prima Díj 2021 – kategóriagyőztesek

Menyhei József nyugalmazott falugazdász, prózaíró (novellák, regények, versek), Ágasegyháza

Csombor Terézia Aase-díjas magyar színésznő, Kecskemét

Markolt György szobrászművész, Kiskunfélegyháza

Dr. Svébis Mihály főigazgató főorvos, sebész, c. egyetemi docens, Kecskemét

Radványi Mária zongoraművész, művésztanár, Kecskemét

Babud László építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, Kiskunhalas

Ujvári Sándor fotóriporter, Kecskemét

Kraul Antal Fúvószenekar Egyesület, Vaskút

Gereben Lívia válogatott kosárlabdázó, Kecskemét

Penge Benge Jazz Band Kecskemét

Szavazni a www.primadij.hu oldalon lehet.
Forrás: VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-08-09 07:48:00
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés