2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Már lehet szavazni a megyei Prima díj kategóriagyőzteseire - Dr. Svébis Mihály köztük van

Már lehet szavazni a megyei Prima díj kategóriagyőzteseire - Dr. Svébis Mihály köztük van
Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 23., 11:49

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Bács-Kiskun Megyei Szervezete az országos Prima Primissima mintájára idén 17. alkalommal adja át a megyei Prima díjat és Közönségdíjat. Mint honlapukon írják: Egy év kihagyás után, 2021-ben a megye vállalkozói és cégei újra összefognak, hogy elismerjék és díjazzák a köztünk élő „hétköznapi hősöket". Néhány napja már szavazhatunk is, ugyanis közzétették a 2021. Megyei Prima Díj 10 kategóriagyőztesét. Közülük három Prima díjast és egy közönségdíjast hirdetnek majd ki a hagyományosan novemberben tartott Prima gálán. A kategóriagyőztesek között ott van Dr. Svébis Mihály, a Kalocsán is telephellyel rendelkező Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója.

A díj küldetése, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példaértékű eredményekkel bír a közösségük számára.

A megyei Prima elismerés egy egyedülálló hozzájárulást jelent kulturális sokszínűségünk megőrzésében. Nagyszerű érzés évről évre szembesülni azzal, milyen kiváló utánpótlással rendelkezik a térség tudományos, kulturális és sport élete. Fontos, hogy évről évre kiemeljük és a széles közvélemény számára is megmutassuk, kik azok, akik maradandót alkottak az elmúlt időszakban.

A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A helyi vállalkozók gyorsan ráébredtek a megyei Prima díjak fontosságára, és készséggel álltak a kezdeményezés mögé a felajánlások tekintetében is, hiszen

A DÍJAKKAL JÁRÓ PÉNZBELI ELISMERÉS A TÉRSÉGBEN MŰKÖDŐ HELYI VÁLLALATOK ÉS VÁLLALKOZÓK TÁMOGATÁSAIBÓL TEVŐDIK ÖSSZE.

Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség, illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategória-győzteseket.

A 10 kategória: Magyar irodalom, Magyar színház- és filmművészet, Magyar képzőművészet, Magyar tudomány, Magyar oktatás és köznevelés, Magyar építészet és építőművészet, Magyar sajtó, Magyar sport, Magyar népművészet és közművelődés, Magyar zeneművészet.

Ezek valamelyikében az adott évben az ő tevékenységüket tartotta saját közösségük követendő példának és mintának, akik teljesítményére húzóerőként tekinthet egész társadalmunk. A VOSZ megyei elnöksége szakmai zsűri bevonásával dönti el, hogy ki lesz az adott évben a 10 kategória győztese közül a 3 Prima díjas és a széles nagyközönség online szavazás útján

A www.primadij.hu oldalon választhatjuk ki kedvencünket, aki a Közönségdíj büszke tulajdonosa lehet.

A rangos díjak átadására minden év novemberében egy nagyszabású Prima díjátadó gála keretein belül kerül sor, ahol méltó körülmények közt ünneplik az adott év díjazottjait.

AZ ERKÖLCSI ELISMERÉSEN TÚL A 3 MEGYEI PRIMA DÍJ MELLÉ 1-1 MILLIÓ, A KÖZÖNSÉGDÍJ MELLÉ PEDIG FÉL MILLIÓ FORINTNYI PÉNZJUTALOM IS TÁRSUL.

Megyei Prima Díj 2021 – kategóriagyőztesek

Menyhei József nyugalmazott falugazdász, prózaíró (novellák, regények, versek), Ágasegyháza

Csombor Terézia Aase-díjas magyar színésznő, Kecskemét

Markolt György szobrászművész, Kiskunfélegyháza

Dr. Svébis Mihály főigazgató főorvos, sebész, c. egyetemi docens, Kecskemét

Radványi Mária zongoraművész, művésztanár, Kecskemét

Babud László építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, Kiskunhalas

Ujvári Sándor fotóriporter, Kecskemét

Kraul Antal Fúvószenekar Egyesület, Vaskút

Gereben Lívia válogatott kosárlabdázó, Kecskemét

Penge Benge Jazz Band Kecskemét

Szavazni a www.primadij.hu oldalon lehet.
Forrás: VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei