2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Százmillió vár a szakmát tanuló fiatalokra - „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY” ösztöndíj pályázat

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 17., 09:25

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a lehetséges pályázók előtt szélesebb kaput nyitva módosította a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíj pályázatról szóló rendeletét. A megújult szabályok szerint a megyében élő, szakmát tanuló fiatalok és a felnőtt képzésben résztvevők helyben maradásuk, illetve boldogulásuk érdekében anyagi támogatásra számíthatnak. A pályázat célja, hogy mások mellett támogatással segítsék a kalocsai járás hat településén élő diák tanulmányainak befejezését, a megyében történő sikeres elhelyezkedését.

Az Ösztöndíj-véleményező Testületek javaslatai és a közgyűlés döntése alapján a szakmai tanulmányok végeztével a tanulók az immár módosított szabály szerint Bács-Kiskun megye egész területén elhelyezkedhetnek, beleértve Kecskemétet is. A megyében összesen 27 településén van lehetőség a megyei ösztöndíjprogram igénylésére.

A novemberi nyílt napon a leendő középiskolások részletes tájékoztatást kaptak a kalocsai szakképzésekről
Forrás: Zsiga Ferenc archív

Fontos szabály, hogy a pályázónak a felsorolt 27 település egyikén állandó lakóhellyel kell rendelkeznie. Az állandó lakcím mellett lényeges, hogy a diákok a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják és a pályázatot megelőző aktív félévük elérje a hármas, azaz a közepes átlagot. A „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY” ösztöndíjprogram pályázati harmadik szakaszának beadási határideje 2019. március 01.

Mint megtudtuk, az előző felhívások eredményeként már közel 55 millió forint gazdára talált. Azok a diákok, akik az előző felhívásokban már sikeresen pályáztak, a most megjelent ösztöndíjra is benyújthatják igényüket.

Anyílt napon a kalocsai szakképzőiskolák szakmai bemutatókkal, ízelítőkkel várták az érdeklődő diákokat
Forrás: Zsiga Ferenc archív

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass, Drágszél, Dunapataj, Dunavecse, Harta, Homokmégy, Miske, Solt.

Bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat oldalon található. illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:
Érdeklődő levél az osztondij@bacskiskun.hu e-mail címre küldhető.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés