2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Százmillió vár a szakmát tanuló fiatalokra - „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY” ösztöndíj pályázat

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 17., 09:25

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a lehetséges pályázók előtt szélesebb kaput nyitva módosította a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíj pályázatról szóló rendeletét. A megújult szabályok szerint a megyében élő, szakmát tanuló fiatalok és a felnőtt képzésben résztvevők helyben maradásuk, illetve boldogulásuk érdekében anyagi támogatásra számíthatnak. A pályázat célja, hogy mások mellett támogatással segítsék a kalocsai járás hat településén élő diák tanulmányainak befejezését, a megyében történő sikeres elhelyezkedését.

Az Ösztöndíj-véleményező Testületek javaslatai és a közgyűlés döntése alapján a szakmai tanulmányok végeztével a tanulók az immár módosított szabály szerint Bács-Kiskun megye egész területén elhelyezkedhetnek, beleértve Kecskemétet is. A megyében összesen 27 településén van lehetőség a megyei ösztöndíjprogram igénylésére.

A novemberi nyílt napon a leendő középiskolások részletes tájékoztatást kaptak a kalocsai szakképzésekről
Forrás: Zsiga Ferenc archív

Fontos szabály, hogy a pályázónak a felsorolt 27 település egyikén állandó lakóhellyel kell rendelkeznie. Az állandó lakcím mellett lényeges, hogy a diákok a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják és a pályázatot megelőző aktív félévük elérje a hármas, azaz a közepes átlagot. A „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY” ösztöndíjprogram pályázati harmadik szakaszának beadási határideje 2019. március 01.

Mint megtudtuk, az előző felhívások eredményeként már közel 55 millió forint gazdára talált. Azok a diákok, akik az előző felhívásokban már sikeresen pályáztak, a most megjelent ösztöndíjra is benyújthatják igényüket.

Anyílt napon a kalocsai szakképzőiskolák szakmai bemutatókkal, ízelítőkkel várták az érdeklődő diákokat
Forrás: Zsiga Ferenc archív

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass, Drágszél, Dunapataj, Dunavecse, Harta, Homokmégy, Miske, Solt.

Bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat oldalon található. illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:
Érdeklődő levél az osztondij@bacskiskun.hu e-mail címre küldhető.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK