2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Szent Mihály Napi Újbor Ünnep Nemesnádudvaron – A borlovagok új palástja Dusnokon készült

Szent Mihály Napi Újbor Ünnep Nemesnádudvaron – A borlovagok új palástja Dusnokon készült
Zsiga Ferenc  |  2022. 09. 29., 12:59

Gazdag és tartalmas időt tölthettek el mindazok, akik ellátogatottak a hétvégén Nemesnádudvarra, a 35. Szent Mihály Napi Újbor Ünnepre. A színes, kulturális és gasztronómiai programok mellett a település és a borászatok nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az idelátogatók megkóstolhassák, megismerhessék a nádudvari pincékben rejtőző kiváló borokat. A hagyományos bortúrának idén már tíz állomása várta a vendégeket, amelyek között második alkalommal a megyei önkormányzat Bor Bagoly Pincéje is részese lehetett kalandnak, vendégül láthatta a bortúrázókat. Az új bor ünnepére a helyi borlovagrend tagjai új ruhát öltöttek, a lovagi palástokat egy dusnoki asszony készítette.

A Bor Bagoly állomás a Megye Bora 2022 díjazottjainak nedűjét kínálta, valamint első alkalommal lehetőség nyílt arra, hogy három kiváló pezsgő is bemutatkozhasson Bács-Kiskunból. A gyöngyöző kínálatban megtalálhattuk a Frittmann, a Koch, valamint a Gedeon birtokok pezsgőit is.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A hétvégi rendezvény első napján kiállítás megnyitóval vette kezdetét a program a Bor Bagolyban. A Legendás út című kiadvány illusztrátora, Pócsik Olga kiskunmajsai művésztanár kiállítását nyitotta meg Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke.

A megyei önkormányzatnál sokrétű munkát végzünk. Mondhatni, hogy munkáink során nem csak fizikai valójában építünk hidakat, hanem átvitt értelemben is; emberek, települések, közösségek, vidékek között is. Épülhetnek akár hidak, utak, megújulhatnak épületek, óvodák, bölcsődék, parkok – lélek nélkül ez mind csak beton marad. A rendezvényeink, a programjaink, a fejlesztéseink mind ezt a célt szolgálják. Ne csak beton legyen, ne csak falak, hanem értékes tartalommal is töltsük meg a munkánkat!"hangsúlyozta Vedelek Norbert.

Mint mondta, erre kiváló hely a Bor Bagoly Pince, nem csak azért, mert megőriztek egy darabot a múltból, hanem mert a megyei önkormányzat értékteremtő és értékmentő munkája megyeszerte megszólítja a helyi közösségeket.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A hétvégi rendezvénysorozat egyik legnépszerűbb állomásán esténként csordultig telt vendégekkel. A jó borok és kiváló pezsgők mellett a dalos, nótás, táncos mulatsággal ismét sikerült a megyei törekvésekre, az identitás erősítésére helyezni a hangsúlyt.

A bortúrázók között találkozhattunk az ország minden szegletéből érkezőkkel, de már Európa számos országából is vonzotta a rendezvény, az újbor ünnepe a gasztronómia szerelmeseit.

A kétnapos tartalmas kaland után, a vasárnap már a családoké volt. A családi nap keretében Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Meseföld élménybusza hozta el ismét a Nemesnádudvarra megyénk színét-javát, ahol értékes ajándékokkal, kézműves foglalkozásokkal, helyi termék kóstolókkal adtak színes programot a gyerekeknek, a családoknak.

Helyben még csak „megyei pinceként” ismert Bor Bagoly, a következő év tavaszától már nem csak ünnepek alkalmával nyitja meg kapuját, hanem a hétköznapokon is várja a borturistákat, érdeklődőket a Sváb-sarok gyöngyszemében, Nemesnádudvaron. A majd információs pontként is üzemelő turisztikai központban lehetőség nyílik a hét szinte minden napján, hogy a vendégek helyi borokat, termékeket kóstoljanak és a gyerekeknek is élményt adjon a közös túrázás a szülőkkel. A Bor Bagoly, a „megyei pince” is aktív szerepet vállal a későbbiekben is, hogy a figyelmet a Sváb-sarokra, a megyei értékekre, a kiváló borokra, a látványosságokra irányítsa. A pince lesz a kirakat, az ablak, amelyen betekintve jobban megismerhetik az idelátogatók megyénket és azt a számtalan értéket, amit Bács-Kiskun hordoz.
Forrás: bacskiskun.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK