2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Tömegeket vonzott a Nemesnádudvari VII. Vadgasztronómiai és Borfesztivál

2022. 06. 15., 14:12

Rengetegen látogattak el június 11-én Nemesnádudvarra, a VII. Vadgasztronómiai és Borfesztiválra. Az esemény középpontjában a kitűnő borok és vadételek álltak, melyet egy 10 kóstolópontból álló gasztrotúra útvonal biztosított. A kóstolópontok között olyan ételkülönlegességekkel találkozhattak a látogatók, mint tengerin hizlalt szalatnyai borzpörkölt, fehérborban konfitált kecske, vagy sült gímszarvas gerinc. A gasztronómiai pontok mindegyikén a vadételek és borok mellett a kulturális program is biztosított volt.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat sátránál a Cimbaliband zenekar tette felejthetetlenné a gasztro-kultúrális utazást. Az eseményen megvalósult továbbá a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Mi Napunk programja is, melyen a megyei értékek kerültek középpontba.


Ilyen pont volt a Meseföld élménybusz, amit a legkisebbek vettek birtokba a nap során, ahol megismerkedhettek a megyei legendákkal, játékokkal, és megkóstolhatták szüleikkel együtt a megyei finomságokat.

A hivatalos megnyitón Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pálinkaversenyének és borversenyének nyerteseit díjazták.

Bács-Kiskun Megye Pálinkájának díját a Kiskőrösi Mátyás Pálinkaház szilva pálinkája nyerte, melyet ifj. Szabó József, a Pálinkaház társtulajdonosa vett át.

Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Főzdéje a lajosmizsei Gusto Pálinkafőzde lett, mely elismerést Balog Krisztina vett át.

2022-ben Bács-Kiskun Megye fehér borának járó díját a kiskőrösi Vass Borászat 2021-es Irsai-tramini cuvée bora nyerte, melyet Vass Gergő tulajdonos vett át.

Bács-Kiskun Megye rozé bora idén a Szentpéteri Borpince 2021-es Néró Rozé bora lett, melyet Szentpéteri Attila vett át.

2022 megyei vörösbora az érsekhalmai Takács Pince 2019-es Kékfrankosa lett, melyet Takács Lajos és Takács Gábor vettek át.
Az év feltörekvő borászának Koch Pálmát választották.

Az átadót követően hagyományos Szent Hubertus misén vettek részt a jelenlévők, melyet dr. Mészáros István címzetes prépost celebrált. 


A nap egyik leglátogatottabb eseménye a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Bor Bagoly pincéjének ünnepélyes megnyitója és nyílt napja volt. A megyei értékekre fókuszáló, esztétikus épületbe lépve a látogató úgy érzi, szinte hazatért. A Bor Bagoly pince ünnepélyes szalagvágással nyitotta meg kapuját, amelyet Rideg László elnök, dr. Kovács István polgármester, valamint Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke vágott át.

A pincét megáldotta dr. Mészáros István címzetes prépost, majd beszédet mondott a megyei közgyűlés elnöke.


Az elnök beszédében kiemelte:

A pince a jövőben a megyei értékek fenntartására, megőrzésére, valamint a megyei borok népszerűsítésre fókuszál, és egy valódi közösségi, kiállító térként fog szerepet játszani a nádudvari csodafaluban."Az átadó ünnepségen Kishegyi Viktória, az épület korábbi tulajdonosa is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel, így több különleges részletet is megtudhattak az érdeklődők az épület és Nádudvar múltjáról.
A Bor Bagoly pince a mi Petőfink, Borozó című versszavalatával nyílt meg a látogatók előtt.


Az egésznapos rendezvény estéjén kiválasztották a legjobb ételt, borászt, valamint zenekart, a színpadon pedig a kiskunhalasi Napos(abb) oldal együttes emelte az est hangulatát, majd szabadtéri nosztalgia bulival ért véget a VII. Gasztronómiai és Borfesztivál.

Forrás. bacskiskun.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK