2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Tömegeket vonzott a Nemesnádudvari VII. Vadgasztronómiai és Borfesztivál

2022. 06. 15., 14:12

Rengetegen látogattak el június 11-én Nemesnádudvarra, a VII. Vadgasztronómiai és Borfesztiválra. Az esemény középpontjában a kitűnő borok és vadételek álltak, melyet egy 10 kóstolópontból álló gasztrotúra útvonal biztosított. A kóstolópontok között olyan ételkülönlegességekkel találkozhattak a látogatók, mint tengerin hizlalt szalatnyai borzpörkölt, fehérborban konfitált kecske, vagy sült gímszarvas gerinc. A gasztronómiai pontok mindegyikén a vadételek és borok mellett a kulturális program is biztosított volt.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat sátránál a Cimbaliband zenekar tette felejthetetlenné a gasztro-kultúrális utazást. Az eseményen megvalósult továbbá a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Mi Napunk programja is, melyen a megyei értékek kerültek középpontba.


Ilyen pont volt a Meseföld élménybusz, amit a legkisebbek vettek birtokba a nap során, ahol megismerkedhettek a megyei legendákkal, játékokkal, és megkóstolhatták szüleikkel együtt a megyei finomságokat.

A hivatalos megnyitón Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pálinkaversenyének és borversenyének nyerteseit díjazták.

Bács-Kiskun Megye Pálinkájának díját a Kiskőrösi Mátyás Pálinkaház szilva pálinkája nyerte, melyet ifj. Szabó József, a Pálinkaház társtulajdonosa vett át.

Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Főzdéje a lajosmizsei Gusto Pálinkafőzde lett, mely elismerést Balog Krisztina vett át.

2022-ben Bács-Kiskun Megye fehér borának járó díját a kiskőrösi Vass Borászat 2021-es Irsai-tramini cuvée bora nyerte, melyet Vass Gergő tulajdonos vett át.

Bács-Kiskun Megye rozé bora idén a Szentpéteri Borpince 2021-es Néró Rozé bora lett, melyet Szentpéteri Attila vett át.

2022 megyei vörösbora az érsekhalmai Takács Pince 2019-es Kékfrankosa lett, melyet Takács Lajos és Takács Gábor vettek át.
Az év feltörekvő borászának Koch Pálmát választották.

Az átadót követően hagyományos Szent Hubertus misén vettek részt a jelenlévők, melyet dr. Mészáros István címzetes prépost celebrált. 


A nap egyik leglátogatottabb eseménye a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Bor Bagoly pincéjének ünnepélyes megnyitója és nyílt napja volt. A megyei értékekre fókuszáló, esztétikus épületbe lépve a látogató úgy érzi, szinte hazatért. A Bor Bagoly pince ünnepélyes szalagvágással nyitotta meg kapuját, amelyet Rideg László elnök, dr. Kovács István polgármester, valamint Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke vágott át.

A pincét megáldotta dr. Mészáros István címzetes prépost, majd beszédet mondott a megyei közgyűlés elnöke.


Az elnök beszédében kiemelte:

A pince a jövőben a megyei értékek fenntartására, megőrzésére, valamint a megyei borok népszerűsítésre fókuszál, és egy valódi közösségi, kiállító térként fog szerepet játszani a nádudvari csodafaluban."Az átadó ünnepségen Kishegyi Viktória, az épület korábbi tulajdonosa is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel, így több különleges részletet is megtudhattak az érdeklődők az épület és Nádudvar múltjáról.
A Bor Bagoly pince a mi Petőfink, Borozó című versszavalatával nyílt meg a látogatók előtt.


Az egésznapos rendezvény estéjén kiválasztották a legjobb ételt, borászt, valamint zenekart, a színpadon pedig a kiskunhalasi Napos(abb) oldal együttes emelte az est hangulatát, majd szabadtéri nosztalgia bulival ért véget a VII. Gasztronómiai és Borfesztivál.

Forrás. bacskiskun.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK