2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bács-Kiskun és Kecskemét az Utazás Kiállítás díszvendége – Kalocsa, Hajós, Dunapataj önálló kiállító térben

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 26., 15:41

Február 21-24-ig, hagyományosan a Hungexpo Vásárközpontban rendezik meg a nemzetközi Utazás Kiállítás 2019 nagy rendezvényt, melyen Bács-Kiskun megye és Kecskemét nyerte el a belföldi, Algéria a külföldi díszvendég státuszt. Kárpáti Rita, a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. projektmenedzsere arról számolt be portálunknak: már hónapokkal ezelőtt megkezdték az Utazás Kiállítás 2019-re jelentkező 26 település, köztük a járási székhely városok és vonzáskörzetük méltó megjelenítését segítő koordináló, szervező munkát, mely lassan az utolsó fázisába ér. Mi sem természetesebb, hogy a magyaros megjelenítéstől elválaszthatatlan kalocsai népművészet, a város idegenforgalmi értékei és kínálata ott lesznek az utazás expón.

A kiállító önkormányzatokon túl olyan szervezetek is csatlakoztak a megye turisztikai értékeinek bemutatásához, mint például a Kiskunsági Nemzeti Park, a KEFAG Zrt., vagy a Pintér Művek.

KECSKEMÉT ÉS A TÖBBI TELEPÜLÉS BEMUTATKOZÁSA EGY NAGY, KÖZÖS KIÁLLÍTÓTERÉBE KERÜL A HUNGEXPO 307/A ÉS 308/A STANDJÁN,

de ezen belül az egyes kiállítók önálló tereket kapnak, hogy esszenciáját adják értékeiknek és bemutassák, miért érdemes Bács-Kiskunban, az adott térségben és településen élni, hozzájuk ellátogatni – tájékoztatott Kárpáti Rita.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Elmondta: a munka a gyűjtés, a lehetőségek feltárásával kezdődött. Közös munka, ötletek eredményeként alakult ki a végleges program.
Az esemény középpontjába az élmények szerzése, a személyes kapcsolatok kialakítása és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatása, szórakoztatása áll.

AZ UTAZÁS KIÁLLÍTÁS ELSŐ NAPJÁN, FEBRUÁR 21-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN CSAK A SZAKMAI LÁTOGATÓK ÉS A SAJTÓ SZÁMÁRA BIZTOSÍTJÁK A BELÉPÉST.

Vélhetően ez a nap lesz a legfontosabb a megye és az egyes települések, a kiállító szervezetek számára, hiszen egy fontos networking lehetőségre, előre szervezett, úgynevezett B2B találkozókra (értékesítés iránya, a vevő és eladó kapcsolata) ad alkalmat a szakmai látogatók és a kiállítók között.

A második napra Diák Szakmai Nappal készülnek, amikor a felsőoktatásban résztvevő, turisztikai tanulmányokat folytató diákoké lesz a főszerep. Annak érdekében, hogy az évről évre csökkenő számú kiállítók és látogatók számát megállítsák, újabb lendületet adjanak a budapesti nemzetközi Utazás Kiállításnak, több, az aktív turizmushoz kapcsolódó társkiállítást – Budapest Boat Show, Bringa- és Futó Expo, Karaván Szalon, Afrika Expo és Vásár – is láthatnak a résztvevők.

A nagyközönség számára nyitva hagyott napokon a Vásárközpont Bács-Kiskun megyei standjánál látványos eseményekkel, vendéglátással is kedveskedünk a látogatóknak – mondta Kárpáti Rita.

A szakember a megye és Kecskemét bemutatkozásáról szólva hosszú felsorolásba kezdett, mi minden láthatnak, tapasztalhatnak az érdeklődők a megye és a megyeszékhely standjához látogatva.
Mint elmondta, Kecskemét fürdője, vadas és szabadidő parkja, sport létesítményei, múzeumai, csodálatos épületei, kulturális élete, kiváló szállodái, éttermei és rendezvényei mellett vár mindenkit.

Az akasztói szikiponty, a bajai halászlé, a bácsalmási kékfestő termékek, a bócsai böllértalálkozó, a Bócsator, Bugac homokba zárt Árpád-kori leletei, Dunapataj Szelidi-tava, az izsáki Kolon-tó, a jakabszállási Magyarkert, a kalocsai hímző asszonyok bizonyosan nagy érdeklődést váltanak ki.

A keceli Pintér Művek hadtörténeti gyűjteménye, a KEFAG Zrt. Vackor Vár erdei iskolája, Kiskőrös egyedi kiállító helyei, Kiskunfélegyháza különleges rendezvényei, a kiskunhalasi csipkevarró asszonyok, a kiskunmajsai Jonathermál Gyógyfürdő, a fiatalok zenei fesztiválja, a KunfehérTone, a kunszentmiklósi birkapörkölt, Lajosmizse szamócalekvárja, a Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark spárga finomságai, a Kiskunsági Nemzeti Park bivalyhúsból készült szalámija is borítékolhatóan kiváltja a látogatók érdeklődését. Ám még nincs vége, hiszen Soltvadkert borai és süteményei, a Sváb Sarok (Hajós, Császártöltés, Nemesnádudvar) Európa-szerte egyedülálló pincefalui, a szanki kézműves konyakmeggy, Tázlár hímző asszonyai, Tiszakécske fürdői és a Tiszaugi élő holtág, mint idegenforgalmi nevezetességek és desztinációk is ott lesznek a kiállítás fősodrában – fejezte be a felsorolást a projektmenedzser.

Kárpáti Rita fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a látogatók részt vehetnek az alkalomból meghirdetett nyereményjátékon. Az érdeklődők a több mint 30 értékes nyeremény közül

PÁROS HÉTVÉGÉT NYERHETNEK A FOUR POINTS BY SHERATON HOTELBE, A BARACK HOTELBE, A HÁROM GÚNÁR HOTELBE, A GERÉBI KÚRIÁBA VAGY A BICZÓ CSÁRDÁBA.

Az esemény nyereményjátéka a bacskiskun.hu weboldalon és a Facebook-on a Bács-Kiskun profilon is követhető lesz – tájékoztatta portálunka a kiállítás fő szervezője, Kárpáti Rita projektmenedzser.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés