2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Együttműködés a helyben foglalkoztatásért

2017. 02. 23., 18:29

2016. július 1-jével megkezdődött Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei – a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. – TOP-5.1.1-15 kódszámú, „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási együttműködések” című projektje. A pályázati felhívásra benyújtott, 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesített projektben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat feladata egyebek mellett a helyi (járási) foglalkoztatási paktumok generálása.

2017. február 13-án megjelent a TOP-5.1.2-16 kódszámú, „Helyi Foglalkoztatási Együttműködések” című felhívás, mely a helyi paktumok létrejöttéhez nyújt támogatást. A megyében megalakuló hét helyi paktum 2.657 millió Ft 100%-os támogatottságú vissza nem térítendő támogatást vehet igénybe. A tegnap délelőtt Kecskeméten, a Megyeházán tartott szakmai fórum a jövőbeni helyi együttműködésekben szerepet vállaló szakemberek és a menedzsment számára adott tájékoztatást.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A pályázati forrásból olyan képzési és foglalkoztatási programok valósíthatók meg, melyek a járások munkaerő-piacának bővítéséhez, a projekt célcsoportjainak képzéséhez, eredményesebb elhelyezkedéséhez és foglalkoztatásuk ösztönzéséhez szükségesek. A járási foglalkoztatási együttműködések célja megegyezik az egész megyére kiterjedően létrejött megyei foglalkoztatási együttműködés (paktum) céljaival, azaz a járásokban egyszerre jelen lévő munkanélküliség és munkaerőhiány anomáliájának leküzdése és a foglalkoztatási szint növelése.

Dr. Garami Erika, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Szolgálat Főosztályának projektmunkatársa a helyi foglalkoztatási együttműködések helyéről és szerepéről beszélt, valamint azok megyei paktummal való kapcsolatáról.

A rendezvényen részt vett Kollár Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője és Budainé Nagy Katalin, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, akik az adott szervezet programban felvállalt szerepeiről beszéltek.

Az Együttműködés a helyben foglalkoztatásért megyei foglalkoztatási projekt konzorciumának tagjai beszámoltak az eddigi tevékenységükről, és megosztották a pályázattal kapcsolatos, a projekt indulása óta eltelt 8 hónap alatt összegyűjtött tapasztalataikat.

A pályázatok beadása 2017.05.30 – 2017.07.31. között lehetséges, addig kell minden helyi foglalkoztatási együttműködésben létrehozni a konzorciumokat és megalkotni a helyi paktumok stratégiai irányait.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés