2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Parkolóház épült a megyei kórházba igyekvők részre – 417 fizetős parkolóhely várja a gépjárműveket

Parkolóház épült a megyei kórházba igyekvők részre – 417 fizetős parkolóhely várja a gépjárműveket
Zsiga Ferenc  |  2022. 09. 19., 07:27

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház anyaintézményébe, a Kecskemét, Nyíri út 38. szám alatti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba Kalocsáról és a kalocsai járásból is nagyon sok beteg jár látogatóba vagy gyógykezelésre, így elsősorban számukra jelent nagy könnyebbséget, hogy szeptember elején megnyílt az új Kórházi parkolóház a Nyíri úton. Az új parkolóház már az elsődleges tapasztalatok szerint is nagy segítséget jelent a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház hatalmas épületkomplexumába gépjárművel érkezőknek.

Aki Kalocsáról vagy Kalocsa környékéről indulva Dunaföldvár felől, az 52-es számú érkezik Kecskemétre, az tapasztalhatja, hogy a felüljáróról lehajtva, az első nagy kereszteződést elhagyva útfelújítási munkálatok nehezítik a közlekedést. A lámpás kereszteződés előtt és után, különösen a reggeli és késő délutáni órákban akár 10 percig is araszolni kell, hogy tovább tudjuk haladni, majd balra kanyarodni a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Nyíri úti épületkomplexuma irányába.


A helyzetet nehezíti, hogy, az új, energiatakarékos Széchenyi Távvezeték kivitelezési munkái miatt előre láthatóan október elejéig lezárták a megyei kórház SZTK épületével szemben található parkoló egy részét.

A megyei kórház közelében élő lakók kérésére - akik gyakran saját járművükkel nem tudtak parkolni a házuk előtt - a város közgyűlése módosította a vonatkozó rendeletét, és mint az nagyon sokan tapasztalhatták, a parkolás fizetőssé vált a Nyíri út - Lunkányi János utca - Akadémia körút közötti szakaszon, de a Gőzhajó utcát is bevonták a fizetős övezetbe.

A kórház a parkolási nehézségeket, feszültséget két új parkoló kialakításával igyekezett megoldani, az egyik teljesen ingyenes. Ám ez még mindig nem hozott teljes megoldást. Arra szeptember elejéig várni kellett, ugyanis akkor nyílt meg az új, fizetős parkolóház a Nyíri út - Akadémia körút kereszteződésében.


Az újonnan átadott parkolóház a nap 24 órájában 385 épületen belüli, és 32 felszíni parkolóval várja a járműveket. Érdemes tehát nyitott szemmel járni, mert a parkolóház igénybevételével nagyon sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat, ráadásul a járművünket is biztonságban tudhatjuk a viszonylag széles, igaz, fizetős parkolóhelyeknek köszönhetően.


Forrás: hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK