2022. 05. 22.
Júlia, Rita
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

102 éves asszony a foktői háztűz áldozata – A halál okának megállapítása még tart

102 éves asszony a foktői háztűz áldozata – A halál okának megállapítása még tart
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 20., 07:40

Egy 102 éves, férfi unokájával együtt élő asszony a január 18-án, kedden délután a kalocsai hivatásos tűzoltók által eloltott háztűz áldozata. Az életkora miatt is nehezen mozgó hölgy nagy valószínűséggel a szobájában bekapcsolt állapotban lévő, a helyiség fűtését biztosító, PB gázpalackról működő szieszta kályhára esett rá, vagy olyannyira közel volt a kályhához, hogy a ruhája kigyulladt. A szerencsétlenül járt néni a helyszínen életét veszítette, holttestére az oltást végző tűzoltók találtak rá.

A kalocsai tűzoltóságra 12:45 óra körül érkezett a riasztás, hogy Foktőn, a Fő úton kigyulladt egy mintegy 90 négyzetméteres családi ház egyik helyisége, az épületből füst szivárog ki. A késlekedés nélkül helyszínre érkező tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, amelyek így a lakóház többi helyiségére nem terjedtek át, és a lakószoba is csak részben égett ki. A házból két teli, hőhatásnak nem kitett PB gázpalackot is kihoztak.

A tűzoltók az oltást követően szembesültek azzal, hogy a tűzesetnek halálos áldozata is van, aki az épület 102 éves lakója, tulajdonosa.


Forrás: Zsiga Ferenc

A foktői Fő utca Dunához közelibbi részén található, régebben épült, szabadon álló családi ház az utcafronttól beljebb, két szomszédos épület között, magas kerítéssel körülvéve helyezkedik el, így a szerencsés véletlennek is köszönhető, hogy a tüzet még annak elhatalmasodása előtt észlelték.

A tűzvizsgálatot a helyszínre a megyeszékhelyről érkező Katasztrófavédelmi Műveli Szolgálat szakemberei végezték, ám a halálesetre figyelemmel a rendőrség is vizsgálatot folytat.

Az elhunyt idős asszony halálát az előzetes megállapítás szerint füstmérgezés, vagy égés okozhatta.

Mint a mai napon Foktőn megtudtuk, az idős asszony a Kalocsán dolgozó férfi unkájával élt együtt, a férfi gondoskodott róla, de ő a tűz időpontjában munkahelyén tartózkodhatott.

A tűzoltók a foktői helyszínről 16 óra körül távoztak.

A nap délutáni érdekessége, hogy miközben a kalocsai tűzoltók egy része Foktőn dolgozott, Homokmégyről egy kéménytűz miatt érkezett riasztás. A tűzesethez Kiskőrösről vonult egy tűzoltóraj, és az addigra már állomáshelyén lévő egyik tűzoltó kocsit is Homokmégyre irányították. Információnk szerint a homokmégyi kéménytüzet hamar megfékezték, ott személyi sérülés nem történt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés