2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

102 éves asszony a foktői háztűz áldozata – A halál okának megállapítása még tart

102 éves asszony a foktői háztűz áldozata – A halál okának megállapítása még tart
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 20., 07:40

Egy 102 éves, férfi unokájával együtt élő asszony a január 18-án, kedden délután a kalocsai hivatásos tűzoltók által eloltott háztűz áldozata. Az életkora miatt is nehezen mozgó hölgy nagy valószínűséggel a szobájában bekapcsolt állapotban lévő, a helyiség fűtését biztosító, PB gázpalackról működő szieszta kályhára esett rá, vagy olyannyira közel volt a kályhához, hogy a ruhája kigyulladt. A szerencsétlenül járt néni a helyszínen életét veszítette, holttestére az oltást végző tűzoltók találtak rá.

A kalocsai tűzoltóságra 12:45 óra körül érkezett a riasztás, hogy Foktőn, a Fő úton kigyulladt egy mintegy 90 négyzetméteres családi ház egyik helyisége, az épületből füst szivárog ki. A késlekedés nélkül helyszínre érkező tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, amelyek így a lakóház többi helyiségére nem terjedtek át, és a lakószoba is csak részben égett ki. A házból két teli, hőhatásnak nem kitett PB gázpalackot is kihoztak.

A tűzoltók az oltást követően szembesültek azzal, hogy a tűzesetnek halálos áldozata is van, aki az épület 102 éves lakója, tulajdonosa.


Forrás: Zsiga Ferenc

A foktői Fő utca Dunához közelibbi részén található, régebben épült, szabadon álló családi ház az utcafronttól beljebb, két szomszédos épület között, magas kerítéssel körülvéve helyezkedik el, így a szerencsés véletlennek is köszönhető, hogy a tüzet még annak elhatalmasodása előtt észlelték.

A tűzvizsgálatot a helyszínre a megyeszékhelyről érkező Katasztrófavédelmi Műveli Szolgálat szakemberei végezték, ám a halálesetre figyelemmel a rendőrség is vizsgálatot folytat.

Az elhunyt idős asszony halálát az előzetes megállapítás szerint füstmérgezés, vagy égés okozhatta.

Mint a mai napon Foktőn megtudtuk, az idős asszony a Kalocsán dolgozó férfi unkájával élt együtt, a férfi gondoskodott róla, de ő a tűz időpontjában munkahelyén tartózkodhatott.

A tűzoltók a foktői helyszínről 16 óra körül távoztak.

A nap délutáni érdekessége, hogy miközben a kalocsai tűzoltók egy része Foktőn dolgozott, Homokmégyről egy kéménytűz miatt érkezett riasztás. A tűzesethez Kiskőrösről vonult egy tűzoltóraj, és az addigra már állomáshelyén lévő egyik tűzoltó kocsit is Homokmégyre irányították. Információnk szerint a homokmégyi kéménytüzet hamar megfékezték, ott személyi sérülés nem történt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>