2022. 08. 13. szombat
Ipoly
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

A kristályforgalmazók fekete napja – Kalocsai díler is bukott, egy három megyét érintő akcióban 11 terjesztő ellen eljárás indult

A kristályforgalmazók fekete napja – Kalocsai díler is bukott, egy három megyét érintő akcióban 11 terjesztő ellen eljárás indult
2020. 10. 08., 09:00

„Kristályt” árult a gyanú szerint Kalocsán című, de csalódásunkra az ásványtan tárgykörét nem is érintő cikkében számolt be szerdán a Police.hu arról a Kalocsán zajlott rendőrségi akcióról, amelynek során egy 45 éves kalocsai férfin ütöttek rajta, új pszichoaktív szer terjesztésének alapos gyanújával. A „kristály” fantázianevű szer ugyanaznap egy másik rendőrségi hírben is hangsúlyos szerepet kapott: kedden egy összehangolt, három megyét, köztük Bács-Kiskunt érintő, nagyszabású akció keretében kilenc helyszínen csaptak le egy időben a rendőrök, és 11 ember ellen indítottak eljárást. A házkutatások során a tiltott szer mellett készpénzt és nagy értékű autókat, műszaki cikkeket is lefoglaltak, két személyt őrizetbe vettek.

Egyre gyakrabban kapunk hírt városunkból is új pszichoaktív szerrel összefüggő bűncselekményekről. Legutóbb ez év februárjában fogtak el egy kalocsai terjesztőt, egy 14 helyszínre kiterjedő razzia keretében, amint, akkor portálunk is megírta, de Kalocsa már évekkel korábban is a figyelem középpontjába került az új típusú szerek kapcsán, sőt, városunkban már több emberéletet is követeltek a dizájner drogok, amelyek most újra hallattak magukról.

Kristálydílert fogtak Kalocsán

A városunkban történt esetről azt írja a rendőrség hivatalos portálja, hogy a kalocsai nyomozóknak olyan információ jutott a birtokába, amely szerint egy helybéli férfi "kristály" néven közismert, új pszichoaktív anyagot árul lakásában.

A NYOMOZÓK A HÁZKUTATÁS SORÁN TÖBB ADAG KIPORCIÓZOTT FEHÉR PORT, TOVÁBBÁ CSOMAGOLÓANYAGOKAT TALÁLTAK ÉS FOGLALTAK LE.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: police.hu

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: police.hu

 

A rendőrök feltehetően bűncselekményekből származó járművet, pénzt, illetve egyéb vagyontárgyakat foglaltak le vagyonvisszaszerzés céljából.

A 45 ÉVES FÉRFIT ELFOGTÁK,ÉS VELE SZEMBEN ÚJ PSZICHOAKTÍV ANYAGGAL VISSZAÉLÉS GYANÚJA MIATT INDÍTOTTAK BÜNTETŐELJÁRÁST.

A gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes hatóság el is rendelt.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: police.hu


Három megyében is lekapcsoltak kristályterjesztőket

Bár a rendőrségi közlemény erre nem utal, de az időbeni egybeesés és az elkövetési forma alapján fölvetődhet, hogy a kalocsai rajtaütés összefüggésben áll azzal az országos akcióval, amelyről szintén a Police.hu számolt be, és amelynek során

KÖZEL 90 RENDŐR ÉS MINTEGY HARMINC SZOLGÁLATI AUTÓ RÉSZVÉTELÉVEL EGY PEST, BÁCS-KISKUN ÉS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉKBEN TEVÉKENYKEDŐ BŰNSZÖVETKEZETET, EGY KÁBÍTÓSZER-FORGALMAZÓ, PONTOSABBAN ÚJ PSZICHOAKTÍV SZERREL KERESKEDŐ HÁLÓZATOT SZÁMOLTAK FÖL.

Az egyik helyszínen történt rajtaütésről egy videót is közzétettek:
[a cikk a videó alatt folytatódik!]


Kérdésünkre válaszolva azonban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egyértelművé tette, hogy

A KALOCSAI ELFOGÁS ÉS A TEGNAPI, HÁROM MEGYÉT ÉRINTŐ AKCIÓ KÖZÖTT NINCS ÖSSZEFÜGGÉS.

A rendőrségi válasz rámutat, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében Bács-Kiskun megye vonatkozásában csupán egy tiszakécskei férfit említenek meg, így egyedüliként ő a megyénket érintő személy, ezek alapján nincs összefüggés a két ügy között.
A tájékoztatás hozzáteszi:

A KALOCSAI FÉRFI ELFOGÁSA ÉS LETARTOZTATÁSA NEM TEGNAP TÖRTÉNT.

A tegnapi, a Ceglédi Rendőrkapitányság által koordinált akció során a rendőrökPest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben több helyszínt megszálltak.Az érintett megyék főkapitányságain kívül a Kecskeméti, a Szolnoki, és a Kunszentmártoni Rendőrkapitányág munkatársai, valamint a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyésze is hozzájárult a hónapokig tartó felderítő munka után zajlott összehangolt rajtaütés sikeréhez.

A bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt folyamatban lévő eljárás 2020. október 6-ára jutott abba a stádiumba, hogy megszervezhető és kivitelezhető volt a rajtaütés – írja a rendőrségi portál, amely a részletekből annyit közöl, hogy

A HAJNALBAN INDÍTOTT, EGY IDŐBEN, HÁROM MEGYÉT ÉRINTŐEN, KILENC HELYSZÍNEN VÉGREHAJTOTT AKCIÓBAN MEGKÖZELÍTŐLEG 90 RENDŐR, KÖZEL 30 SZOLGÁLATI AUTÓVAL, KUTYÁKKAL, DIGITÁLIS SPEKTROMÉTEREKKEL FELSZERELKEZVE VETT RÉSZT.

Eddig 11 gyanúsított, kettő letartóztatásban

A rendőrök 12 embert előállítottak, a gyanúsítottak száma jelenleg 11, akik közül két, az őrizetbe vett K. Róbert 42 éves, valamint K. Krisztián 30 éves jászkarajenői lakossal szemben előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

K. Róbert lakóhelyén és környékén árulta 500-1000 forintért a kristály fantázianevű új pszichoaktív anyag adagját. K. Krisztián szintén kristállyal kereskedett, 1000 forint/pakk áron.

Két előállítottat kábítószer birtoklása vétségével, egy jászkarajenői család három előállított tagját értékesítés miatt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsították meg.

K. RÓBERT KAPCSOLATAI KÖZÜL EGY 38 ÉVES CSÉPAI FÉRFI BESZEREZTE, EGY 67 ÉVES JÁSZKARAJENŐI FÉRFI TÁROLTA AZ ILLEGÁLIS SZERT, EGY 23 ÉVES TISZAKÉCSKEI FÉRFI AZ ELADÁSBAN SEGÉDKEZETT, EGY 31 ÉVES JÁSZKARAJENŐI FÉRFI PEDIG A SZÁLLÍTMÁNY MOZGATÁSÁHOZ SZÜKSÉGES JÁRMŰVET BIZTOSÍTOTTA.

A rajtaütés helyszínein új pszichoaktív anyaggal szennyezett tasakokat, alufóliákat, csomagoló anyagokat, tucatnyi mobiltelefont és okos eszközt, közel kilencmillió forint értékben gépkocsikat, laptopot, elektronikai berendezéseket, arany ékszereket foglaltak le.

Hat, köztük két őrizetbe vett gyanúsítottal szemben bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, három gyanúsítottal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, illetve két gyanúsítottal szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés