2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A meszesi halott férfi tragédiájához reménytelen élethelyzet, szerelmi bánat vezethetett – Rendkívüli haláleset miatt nyomoznak

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 13., 11:34

Egy hét telt el azóta, hogy a Meszesi Duna-parton gyalogosan túrázó fiatalok egy először bábunak hitt alakra, de mint másnap a rendőrökkel közös szemrevételezéskor kiderült, valójában egy harminc év körüli férfi holttestére bukkantak. A fa tövében ülő helyzetben, nyakán kötéllel fellelt férfiről a ráutaló körülmények alapján laikusként azt gondolták: valószínű, hogy önkezével vetett véget az életének. Időközben a tragikus eseményben elhunyt férfi személyét és lakóhelyét sikerült beazonosítanunk, de a gyászoló hozzátartozók és a vélhetően öngyilkosságban elhunyt méltóságának, személyiségi jogainak tiszteletben tartása miatt ezt az információt nem osztjuk meg a nyilvánossággal. Hürkecz Zoltán hadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivőjétől kapott tájékoztatás szerint, az ügyben a Kalocsai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, azaz a nyomozók nem a bűncselekmények gyanújánál, hanem a rendkívüli haláleseteknél szokásos protokoll szerint vizsgálódnak. Noha ilyenkor sokan arra kíváncsiak: Na’ ki volt ? - úgy gondoljuk, ha tudjuk is, inkább a tanulságok és az a fontos, hogy az elérhető segítség ezúttal elsikkadt.

Bábunak hitték, de a gyanú másnap beigazolódott

Mint emlékezetes, még éppen csak befejeződött a rendőrségi helyszínelés, amikor gyors hírben adtunk tájékoztatást arról, hogy április 6-án, a délelőtti órákban, a Meszesi Duna-part foktői szakaszán holtan felfedeztek fel egy valószínűleg a harmincas évei elején járó férfit. Az azóta rendelkezésünkre álló információk szerint, a jól saccolt életkorú, szakmával rendelkező, sportos testalkatú férfi feltételezett öngyilkossága nem váratlanul, nem minden előzmény nélkül következett be.

Ma délelőtt nyakában kötéllel fedeztek fel egy férfi holttestet a Meszesi Duna-parton.
bővebben ...

Ahogy beszámoltunk róla, a Duna-parti Meszes Beach büfétől Foktő irányába közel egy kilométerre, a földúttól mintegy 50-70 méterre fellelt férfi holttest nyakán egy kötelet, a hátán lévő hátitáskában egy alighanem nehezéknek használt téglát találtak. Az elhunyt fejét a pulóvere kapucnija takarta. Talán azért, hogy aki megtalálja, könnyebben elviselje a látványt. Még arra is ügyelt, hogy az iratai a találgatások elkerülése érdekében nála legyenek.

A férfi február első hetében szabadult a börtönből, így az is lehet, hogy elkeseredésében lépett a visszafordíthatatlan útra.
bővebben ...

Kétségbeejtő „kinti” kapcsolatok

Információnk szerint a férfi február 8-án szabadult a börtönből, nem volt munkája. Hazatérve szembesült igazán azzal, hogy

a büntetés letöltésének ideje alatt kinti kapcsolatai számára kétségbeejtően alakultak, úgy vélte, aligha van reális lehetőség azok normális visszaállítására.

A nekünk megszólalók szerint az szinte kizárt, hogy újabb bűncselekmény elkövetése miatt fordult volna maga ellen.

Úgy tudjuk, búcsúlevelet nem hagyott, de nagyon valószínű, hogy elkeseredésében, kilátástalannak vélt élethelyzete miatt lépett a visszafordíthatatlan útra.

Ha nem tudják, hogy megjárta a börtönt, az öngyilkosság módjából akkor is következtetni lehetett volna erre, ugyanis az önakasztásnak az ott elterjedt módját választotta.

Arról nincs információnk, hogy a rendőrségi halottszemlét követő hatósági boncolás megtörtént-e, és ha igen, milyen választ adott arra a kérdésre: mi okozta a halált, illetve adott-e támpontot az exitus idejének pontosabb megállapításához.

Nem a konkrét ügyben eljáró szakemberek szerint, ha valaki ennyire tudatosan megszervez valamit, akkor az segítséggel akár lehet olyan erős egyéniség, hogy támogatást kér vagy azt elfogadja a saját talpra állásához.


Forrás: KALOhírek

Öngyilkosságra nincs leegyszerűsített magyarázat

Az ügy nem minden részletét ismerve is úgy gondoljuk: a környezet összefogása esetleg megmenthette volna ennek a krízishelyzetben lévő embernek az életét. Még akkor is, ha az öngyilkossághoz vezető tényezők nagyon összetettek és erre nem lehet leegyszerűsített magyarázatot adni. Valószínűleg ennek az esetnek is voltak öngyilkosságra utaló, észrevehető jelei, de

ezeket nem fogták, vagy a megbélyegzés miatt nem akarták fogni a környezethez tartozó emberek „radarjai”.

Ha fogják és komolyan veszik, talán megkísérelik a támogatást. Talán néhány jó szó, baráti beszélgetés elég lett volna.

Sajnos az elérhető segítségnyújtás ezúttal elsikkadt, de ha krízishelyzetben lévő emberrel van dolgunk, bizonyosan érdemes ilyen szempontból is jobban nyitott szemmel járni!

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, mobilról is ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély számot!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK