2018. 03. 23. péntek
Emőke
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Ál-postás csalta ki a kalocsai néni pénzét

2017. 11. 02., 18:18

Megtörtént… újra… ezúttal viszont még a rendőrséget is sikerült meglepnie (áldozata mellett) annak az ötvenéves-forma férfinek, aki a postás helyettesének kiadva magát, egészen lehetetlen mesével dalolta ki egy kalocsai nyugdíjas néni bankkártyáját, a hozzá tartozó PIN kóddal.

Az eset hétfőn történt a Széchenyi lakótelepen, és – bár folyamatban lévő esetről ritkán ad ki információkat a rendőrség – ezúttal a hatóság nyilvános felhívással fordult mindenkihez, akihez e sorok eljutnak, hogy a történtek ne ismétlődjenek meg.

Egy ötven év körüli férfi becsengetett ugyanis a lakótelep egyik társasházának lakásába, ahol egy egyedül élő, idős asszony lakott, majd bemutatkozott, mint a környék postásának helyettesítője, és a sértett bankszámla-vezetésére vonatkozó kérdések garmadáját zúdította az asszonyra.

A gyanútlan áldozat, próbálva lépést tartani a kérdésdömpinggel, teljesen összezavarodott, amelyet tetézett, hogy a férfi azt mondta, fizetési elmaradásai vannak, mert nem tudták a szükséges összeget leemelni a számlájáról.

Erre „gálánsan” fel is ajánlotta, hogy ha a néni odaadja neki a bankkártyáját és a hozzá tartozó kódot, mindent elintéz a pénzintézetnél és egy-két óra múlva egy kollégája érte jön, és elviszi a bankba, ahol megkaphatja az új kártyát. Már ezt leírni és ismét visszaolvasni is borzasztóan fájó, képzeljük viszont a helyünket egy olyan idős ember helyébe, akinek elég lépést tartani agyon-automatozált, okosított, bürokratikus ügyekkel túlterhelt világunkkal – és nem mellesleg bizonytalanságban is tartja az illető azzal, hogy „a fennálló gondok miatt csúsznak a befizetései”.

Nyilvánvalóan borítékolható volt a történet vége attól a pillanattól, hogy az asszony szóba elegyedett a csalóval, aki ezúttal olyan történettel állt elő, ami még a Kalocsai Rendőrkapitányság sokat látott egyenruhásait is meglepte. Répási Tamásné rendőrségi szóvivő elmondta, hogy mire a hölgy értesítette hozzátartozóját, és bementek a bankba, már 150 ezer forinttal kevesebb pénz volt a számláján.

A hatóság kéri, hogy ha bárki hasonló becsapás áldozata lett Kalocsán, vagy a környékben, az jelentkezzen a kapitányságon, illetve akkor is, ha csak ismerősen cseng neki a történet és „bepróbálkozott” nála is a bűnöző, de nem járt sikerrel.Az eset tanulsága pedig a rendőrség által unásig (de úgy tűnik, még mindig nem elégszer) hangsúlyozott lépés: az idősek legyenek a vadidegenekkel szemben kellően bizalmatlanok, főképp, ha azok bármilyen formában pénzt kérnek, vagy ígérnek. A legbiztonságosabb szóba sem elegyedni velük, kívül tartani őket a bejárat küszöbén!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 21., 10:01
Az ezredfordulón már a tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Vatai László országos serdülő kötöttfogású egyéni birkózóversenyt Kalocsán, a hajdani kiváló birkózó, edző, az FTC örökös bajnoka emlékének adózva, aki a római olimpiáról egy sajnálatos „buli-focimeccs” során szerzett sérülése miatt maradt le, pedig már a formaruháját is átvette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 22., 17:49
Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése Még >>>
2018. 03. 22., 16:47
Az Óbecsei Gimnázium vendégei voltak a Szent István Gimnázium diákjai és tanárai. Még >>>
2018. 03. 22., 15:58
Áprilistól tilos a fecskék fészkeinek leverése, ezt még a ház átalakítása, szigetelése vagy festése sem indokolhatja Még >>>
2018. 03. 22., 08:32
Tudományos szenzáció kellett ahhoz, hogy megtudjuk, mi, laikusok, hogy a jég tök másmilyen is lehet, mint amilyennek ismerjük. Pedig a tudományos szempontból műveltebbek már tudhatták, hogy a világűrben van ilyen, ám most kiderült: a Földön is lehetséges! Még >>>
2018. 03. 21., 17:13
Szekeres Erzsébet „Gyümölcsoltó Boldogasszony” című kiállítását Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek nyitja meg Virágvasárnap 15:00 órai kezdettel Még >>>
2018. 03. 21., 10:57
Sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki egy solti kampányrendezvényen Szájer József, aki prófétához méltó szakállával okozott meglepetést az Európa parlamenti munkáját naprakészen nem követő hallgatóságnak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.
2018. március 20-án, kedden lezuhant a Brit Királyi Légierő világhírű Red Arrows bemutató csapat, illetve az Indiai Légierő egy-egy Hawk típusú kiképző repülőgépe.
Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.