2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Ál-postás csalta ki a kalocsai néni pénzét

2017. 11. 02., 18:18

Megtörtént… újra… ezúttal viszont még a rendőrséget is sikerült meglepnie (áldozata mellett) annak az ötvenéves-forma férfinek, aki a postás helyettesének kiadva magát, egészen lehetetlen mesével dalolta ki egy kalocsai nyugdíjas néni bankkártyáját, a hozzá tartozó PIN kóddal.

Az eset hétfőn történt a Széchenyi lakótelepen, és – bár folyamatban lévő esetről ritkán ad ki információkat a rendőrség – ezúttal a hatóság nyilvános felhívással fordult mindenkihez, akihez e sorok eljutnak, hogy a történtek ne ismétlődjenek meg.

Egy ötven év körüli férfi becsengetett ugyanis a lakótelep egyik társasházának lakásába, ahol egy egyedül élő, idős asszony lakott, majd bemutatkozott, mint a környék postásának helyettesítője, és a sértett bankszámla-vezetésére vonatkozó kérdések garmadáját zúdította az asszonyra.

A gyanútlan áldozat, próbálva lépést tartani a kérdésdömpinggel, teljesen összezavarodott, amelyet tetézett, hogy a férfi azt mondta, fizetési elmaradásai vannak, mert nem tudták a szükséges összeget leemelni a számlájáról.

Erre „gálánsan” fel is ajánlotta, hogy ha a néni odaadja neki a bankkártyáját és a hozzá tartozó kódot, mindent elintéz a pénzintézetnél és egy-két óra múlva egy kollégája érte jön, és elviszi a bankba, ahol megkaphatja az új kártyát. Már ezt leírni és ismét visszaolvasni is borzasztóan fájó, képzeljük viszont a helyünket egy olyan idős ember helyébe, akinek elég lépést tartani agyon-automatozált, okosított, bürokratikus ügyekkel túlterhelt világunkkal – és nem mellesleg bizonytalanságban is tartja az illető azzal, hogy „a fennálló gondok miatt csúsznak a befizetései”.

Nyilvánvalóan borítékolható volt a történet vége attól a pillanattól, hogy az asszony szóba elegyedett a csalóval, aki ezúttal olyan történettel állt elő, ami még a Kalocsai Rendőrkapitányság sokat látott egyenruhásait is meglepte. Répási Tamásné rendőrségi szóvivő elmondta, hogy mire a hölgy értesítette hozzátartozóját, és bementek a bankba, már 150 ezer forinttal kevesebb pénz volt a számláján.

A hatóság kéri, hogy ha bárki hasonló becsapás áldozata lett Kalocsán, vagy a környékben, az jelentkezzen a kapitányságon, illetve akkor is, ha csak ismerősen cseng neki a történet és „bepróbálkozott” nála is a bűnöző, de nem járt sikerrel.Az eset tanulsága pedig a rendőrség által unásig (de úgy tűnik, még mindig nem elégszer) hangsúlyozott lépés: az idősek legyenek a vadidegenekkel szemben kellően bizalmatlanok, főképp, ha azok bármilyen formában pénzt kérnek, vagy ígérnek. A legbiztonságosabb szóba sem elegyedni velük, kívül tartani őket a bejárat küszöbén!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 11. 15., 21:36
A reformáció 500 éves évfordulójának ünnepségei szolgáltattak apropót a mezőbergenyei Kálvin-szobor felállításához. A fölavatott szobor a kalocsai Farkas Tibort alkotása. Nemrégiben a fővárosban is kiállítása volt Farkas Tibor szobrászművésznek, méghozzá az egész eddigi életművét felölelő válogatással. Mindezek kapcsán készült vele interjú.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 11. 17., 16:21
Eltűntek a „Művház” szobrai! Ismeretlenek vitték el őket tegnap. Még >>>
2017. 11. 17., 10:04
Kalocsán is van varázsa az Amerikából indul Black Fridaynek. A Hufbau-Akker műszaki szaküzlet előtt már reggel hatkor a fél 9-es nyitásra vártak a vásárlók. Még >>>
2017. 11. 16., 17:46
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kalocsai Mikulásfutás és bringázás esemény a Futóbarátok által. Még >>>
2017. 11. 15., 19:40
Szent Asztrik érsek liturgikus ünnepén, november 12-én délelőtt tíz órakor tartották a főszékesegyházban azt az istentiszteletet, amire az államfő is ellátogatott. Még >>>
2017. 11. 14., 22:11
Dani úton volt a forradalom 61. – és a köztársaság kikiáltásának 28. évfordulóján. A hosszú vonatozás alkalmat adott neki egy mély és őszinte elmélkedésre, s arra, hogy visszatekintsen a forradalomra, az azóta eltelt időre, benne saját életére, és a mienkre is. Nagyon mai tükörből… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Joco
 2017-10-24 12:36:15
 1 Elmegy ez a polgármester a .......! Hihetetlen ami aa városban történik! Majd minket vállalkozókat nem fizetnek ki azért mert a város és ...

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

 kisbéta
 2017-10-19 10:38:16
 3 Milyen játszóterek ? Azonkívül, hogy fodrászhoz jár , nem nagyon csinál semmit . A körzetében lakom, de nem nagyon hívott össze lakosság...

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 kisbéta
 2017-10-29 12:55:23
 6 Nem normális, a hidat nem 5 perc alatt lehet felépíteni, nem győzi meg néhány kapavágás....., ostoba liba

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.
Az amerikai Draken International vállalat a napokban 22 darab spanyol, már hadrendből kivont Mirage F1M-et vásárolt. A most beszerzett repülőgépek tovább növelik a vállalat amúgy sem kevés példányszámú, közel 100 gépes flottáját.
Az Airbus Defence and Space (DS) a C295 szállító repülőgép speciálisan átalakított és felfegyverzett változatát mutatta be a nagyközönségnek, amelyet kifejezetten felderítő-hírszerző-előrejelző szerepkörre szánnak - erre utal az ISR (intelligence surveillance and reconnaissance) rövidítés a nevében.
Alig nyolc hónappal az építési munkák megkezdése után máris elérte a legfelső szintet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új, 2B oldali utasmóló (Pier B) fejlesztése.