2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Alvó betegeket fosztott ki a kalocsai kórházban egy férfi – A Kalocsai Járásbíróság háromrendbeli kifosztás miatt ítélkezik

Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 06., 15:45

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint hamarosan a Kalocsai Járásbíróság elé áll az a letartóztatásban lévő férfi, aki ellen a városi ügyészség háromrendbeli kifosztás bűntett gyanúja miatt emelt vádat. A vádlott még januárban a kalocsai kórházban fekvő, gyógyszerek hatása alatt álló betegeket fosztott ki. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

A főügyészség közleménye szerint egy férfi a kalocsai kórházban fekvő beteg embereket fosztott ki idén január 21-én este. Mint kiderült, a vádlottat nem hatotta meg, hogy a rendőrség a bűncselekmény elkövetése előtt két nappal egy másik lopás miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A férfi január 21-én este azért ment a kalocsai kórházba, hogy meglátogassa az egyik bent fekvő rokonát.

Amikor tájékoztatták, hogy a hozzátartozója nincs az intézményben, nem ment el a kórházból, hanem bement egy kórterembe, hogy lopjon.

Kép forrása: 24.hu


Az egyik gyógyszerektől mélyen alvó idős férfi ágya melletti szekrényről ellopott egy ötezer forint értékű telefont a töltőjével együtt.

Egy másik beteg ágya mellől, aki ugyan ebben a kórteremben feküdt, egy telefont és egy bőr tárcát akart elvenni, de az alvó férfi felriadt és rászólt a tolvajra. Ezután a férfi kiszaladt a szobából és a beteg, csak utána vette észre, hogy a dolgai eltűntek. Nem sokkal később a sebészeti osztály egyik kórtermébe is beosont, ahonnan egy karórát emelt el az egyik  alvó beteg mellől.

Az idős férfi felébredt és látta, hogy a tolvaj az ágya melletti szekrényen könyököl és az egyik kezében a táskáját, a másikban a karóráját fogja.

A férfinek volt annyi lélekjelenléte, hogy kikapta a táskát a besurranó kezéből, akinek az órával sikerült kiszaladni a kórteremből.

Nem sokkal később a rendőrök a buszpályaudvaron a igazoltatták a férfit és megtalálták nála a lopott telefonokat, a pénztárcát és az órát.

A kórházi lopás előtt két nappal a dunaújvárosi férfit egy másik lopási ügyben hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség.

A férfit letartóztatásban van, az ügyészség háromrendbeli kifosztás bűntettével vádolja és börtönbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak. A büntető ügyet a Kalocsai Járásbíróság tárgyalja, az ítéletről tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK