2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Alvó betegeket fosztott ki a kalocsai kórházban egy férfi – A Kalocsai Járásbíróság háromrendbeli kifosztás miatt ítélkezik

Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 06., 15:45

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint hamarosan a Kalocsai Járásbíróság elé áll az a letartóztatásban lévő férfi, aki ellen a városi ügyészség háromrendbeli kifosztás bűntett gyanúja miatt emelt vádat. A vádlott még januárban a kalocsai kórházban fekvő, gyógyszerek hatása alatt álló betegeket fosztott ki. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

A főügyészség közleménye szerint egy férfi a kalocsai kórházban fekvő beteg embereket fosztott ki idén január 21-én este. Mint kiderült, a vádlottat nem hatotta meg, hogy a rendőrség a bűncselekmény elkövetése előtt két nappal egy másik lopás miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A férfi január 21-én este azért ment a kalocsai kórházba, hogy meglátogassa az egyik bent fekvő rokonát.

Amikor tájékoztatták, hogy a hozzátartozója nincs az intézményben, nem ment el a kórházból, hanem bement egy kórterembe, hogy lopjon.

Kép forrása: 24.hu


Az egyik gyógyszerektől mélyen alvó idős férfi ágya melletti szekrényről ellopott egy ötezer forint értékű telefont a töltőjével együtt.

Egy másik beteg ágya mellől, aki ugyan ebben a kórteremben feküdt, egy telefont és egy bőr tárcát akart elvenni, de az alvó férfi felriadt és rászólt a tolvajra. Ezután a férfi kiszaladt a szobából és a beteg, csak utána vette észre, hogy a dolgai eltűntek. Nem sokkal később a sebészeti osztály egyik kórtermébe is beosont, ahonnan egy karórát emelt el az egyik  alvó beteg mellől.

Az idős férfi felébredt és látta, hogy a tolvaj az ágya melletti szekrényen könyököl és az egyik kezében a táskáját, a másikban a karóráját fogja.

A férfinek volt annyi lélekjelenléte, hogy kikapta a táskát a besurranó kezéből, akinek az órával sikerült kiszaladni a kórteremből.

Nem sokkal később a rendőrök a buszpályaudvaron a igazoltatták a férfit és megtalálták nála a lopott telefonokat, a pénztárcát és az órát.

A kórházi lopás előtt két nappal a dunaújvárosi férfit egy másik lopási ügyben hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség.

A férfit letartóztatásban van, az ügyészség háromrendbeli kifosztás bűntettével vádolja és börtönbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak. A büntető ügyet a Kalocsai Járásbíróság tárgyalja, az ítéletről tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK