2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Ámokfutó opeles tarolt éjszaka a sétálóutcában

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 17., 13:22

Nem az első, valószínűleg nem is az utolsó eset, hogy a hangtompító nélküli motoroktól, autóktól korántsem csendes kisvárosunkban kivagyiságukat, nyomasztó butaságukat, ellenszenvet kiváltó vagányságukat egyesek városon belüli gyorshajtással élik ki. Így történt ez szerdára virradóra is, amikor egy magából kivetkőzött, a rendőrség tájékoztatása szerint ittas állapotban lévő férfi a Posta sarkánál lévő, szinte derékszögű útkanyarulatot nem tudta „bevenni”. Az uralom nélküli, önálló életre kelt jármű az Asztrik szobor mellett sodródott a sétálóutcába, ahol a fa állította meg.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mindeközben persze a behajtást megakadályozó oszlopokat, beton virágvályút, kerékpártárolót is szétroncsolta, de még a szerencsétlen fa is megsínylette a környéken lakók hangos csattanással kísért, korai ébresztőjét. Az autó eleje teljesen összetört, az olajteknő sérülése miatt kifolyt olajfoltot, a sérült kipufogórendszerből származó kormot még sokáig kerülgethetjük.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint megtudtuk, a gépkocsit egy kalocsai, a város Miskei út felöli részén élő fiatalember vezette, aki komolyabb sérülés nélkül megúszta az általa generált balesetet. A járművet a rendőrség szállíttatta el.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sétálóutca domináns szobra, első érsekünk, Asztrik gránitba vésett alakja, kezében a szent koronával nem sérült meg. Ha azt is „találat” éri, még több kártérítést kell fizetnie az alkohol-koncentráció mértékétől függően akár bűncselekmény elkövetése miatt eljárás alá vont ámokfutónak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Hogy az esetnek mekkora lesz a visszatartó hatása, azt megjósolni sem lehet, hiszen Kalocsán nem kell éjszakának lennie ahhoz, hogy különösen a sétálóutca vége, buszmegálló közötti egyenes szakaszon egyesek gyorsasági bemutatót tartsanak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.