2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ámokfutó rohant a sétálóutcába – A Belvárosi Gyógyszertár kamerája az egészet videóra vette

Ámokfutó rohant a sétálóutcába – A Belvárosi Gyógyszertár kamerája az egészet videóra vette
Illés György Cinó  |  2020. 10. 30., 18:31

Tegnap, csütörtök este valamivel kilenc óra után egy személykocsi száguldott be a sétálóutcába, miután a sofőr olyan százas tempóval döngetett a főutcán a buszmegálló felől, és autóját nem tudta kellőképp lelassítani a posta melletti útkanyarulathoz érve. A „kanyart kiegyenesítő” kocsi egészen az ügyvédi irodáig száguldott, majd ott egy földkupac állította meg, hatalmas csattanás kíséretében, amire a környékbeli lakók az ablakokhoz, erkélyekre sereglettek. Az esetet portálunknak kommentáló lakók a történteket annak a fiatalokból álló autós bandának tulajdonítják, amelyből nemcsak az általuk a városban rendezett, illegális gyorsulási és üldözéses versenyeikkel – önmagukon túl – a többi közlekedőnek, járókelőknek okozott balesetveszély, hanem a sokszor elviselhetetlen hanghatás miatt is elegük van.

Betelt a pohár! Várható volt, hogy megint történni fog valami, mert szinte mindennaposak az utcai vagánykodások ezekkel a márkás és nagy teljesítményű, de egyébként, szerintem, tök lepukkant, 15-20 éves verdákkal”– nyilatkozza dühösen egy, a közelben lakó családapa, hozzátéve:

Nem hiszem el, hogy az állandó gyorsulási versenyek ellen a hatóságok nem tudnak tenni semmit! Minek kellene még történnie?! Ha most arra járt volna valaki, vagy épp ott toltam volna a babakocsit a kisgyermekemmel, és bennünket gázolt volna el, az elég volna? – fakadt ki a lakó, kifejtve, hogy ez a város legfrekventáltabb, kifejezetten gyalogosoknak fenntartott területe, ahol sokszor még késő este is van gyalogosforgalom, hiszen tele van az utca üzletekkel és vendéglátóhelyekkel.

Tapasztalatainkkal is egybevág, amire több olvasónk is fölhívta figyelmét, hogy elszaporodtak a közlekedési szabályokra fittyet hányó önjelölt autóversenyzők.
Többször kaptunk olyan visszajelzéseket, amelyek szerint

EGY VISZONYLAG JÓL KÖRÜLHATÁROLHATÓ KÖR A VÁROS FONTOSABB, SZÉLESEBB ÚTJAIT AUTÓVERSENYZÉSRE, AUTÓSKASZKADŐR-BEMUTATÓRA ÉS HASONLÓKRA HASZNÁLJA.

Ez sokakat nagyon zavar amiatt is, mert ez gyakran

ELVISELHETETLEN ZAJHATÁSSAL JÁR,

ugyanis a renitens alakok kifejezetten élvezetüket lelik abban, hogy bőgetik, túlhajtják járműveik motorját.
Ugyanakkor a féktelen száguldozással, autós ügyességi – vagy inkább ügyetlenségi - mutatványaikkal

SÚLYOS KÖZVESZÉLYT OKOZNAK.

Kiváltképp, mivel

JELLEMZŐEN NINCSENEK IS BIRTOKÁBAN AZ EHHEZ SZÜKSÉGES KÉPESSÉGEKNEK.

Persze, ha képesek lennének rá, akkor sem volna megengedhető, hogy esetenként 80-as, 100-as, vagy még gyorsabb tempóval döngessenek a város utcáin.

Videón az ámokfutás

Grabarits István, a Belvárosi Gyógyszertár vezetője a Facebookon tette közzé a biztonsági kamerájuk által készített videót, azzal a kísérő szöveggel, hogy

Ma este (…) magukkal és autóik lóerejével nem bíró fiatalok szokásos illegális versenyeiket tartották a városban.” „SZERENCSÉJÉRE A FEKETE ZSÁK NEM KERÜLT ELŐ, CSAK AZ AUTÓ LÉGZSÁKJA, DE LEHETETT VOLNA NAGYOBB BAJ IS.”

Egy töketlen, a város sétálóutcájába, több mint 100km/óra sebességgel, oszlopokat, újonnan ültetett ládás facsemetét és köztéri díszítőelemeket száguldva letarolt. A kár tetemes.”

A SORBAN Ő VOLT A 8., AKI A SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÚT ÉS A POSTA KÖZI KANYART NEM TUDTA BEVENNI. KÖVETKEZMÉNYEK LESZNEK! UTOLSÓ FELSZÓLÍTÁS VOLT EZ SZÁMUKRA AZ ÉGIEKTŐL!”

A videón látszik az extrém sebesség, és az is, hogy a sofőr nem lehet a legélesebb kés a fiókban, ha úgy gondolta, hogy ezzel a sebességgel azt a kanyart be tudja venni.


A látottak alapján azt gondolhatnánk, a helyszínen járatlan lehetett az autó vezetője, és ezért későn észlelte, hogy az út a sétálóutca végénél le van zárva, annyira ész nélkül rohant be a gyalogosok számára fenntartott területre, alig tudva elkerülni az Asztrik szobor lábazatát.
A portálunkat tájékoztató tanúk szerint azonban

A SOFŐR ÁLLÍTÓLAG HELYBÉLI

– sajnos a rendőrség ezt később célzott kérdésünkre sem erősítette meg, bár nem is cáfolta –, és többek véleménye szerint

EGYIKE LEHET ANNAK AZ ÖN- ÉS KÖZVESZÉLYES, TÖBBNYIRE KÜLVÁROSI FIATALOKBÓL ÁLLÓ AUTÓS BANDÁNAK, AKIK RETTEGÉSBEN TARTJÁK A BÉKÉS GYALOGOSOKAT ÉS MÁS KÖZLEKEDŐKET,

gyorsulási versenypályának használva a város útjait, főutcáját, nem beszélve az általuk okozott, irdatlan zajhatásról.

A felvételt figyelmesen szemlélve azt is észrevehetjük, hogy a sétálóutcába hajtó kocsi előzésből tér vissza sávjába a balesete előtt, de az nem világos, hogy az akkor megelőzött autó csak véletlenül volt épp ott, vagy ő is részt vett volna az illegális autós teljesítménypróbán.

A renitens fiatalt megbírságolták

Ez a baleset körülményeiről a rendőrség által kérésünkre adott tájékoztatásból sem derült ki, ugyanis a válaszban mindössze annyit írtak, hogy

EGY 23 ÉVES FÉRFI

közlekedett október 29-én 21 óra 40 perckor Kalocsán, a Szent István király úton. Haladása során a sofőr

NEM MEGFELELŐEN VÁLASZTOTTA MEG SEBESSÉGÉT,

ezért a sétálóutcánál nem tudott elkanyarodni, aminek következtében behajtott a sétálóutcába.

Mivel szintén konkrét kérdést tettünk föl a sofőr esetleges ittasságára vonatkozóan, de a rendőrségi válasz erre sem tér ki, így

VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ, HOGY A BALESETET NEM BÓDULT ÁLLAPOTBAN OKOZTA A FIATALEMBER,

bár ezt sem állítja egyértelműen a tájékoztatás, amely azzal zárul:

A SOFŐRREL SZEMBEN A KALOCSAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG JÁRŐREI HELYSZÍNI BÍRSÁGOT SZABTAK KI.

Elég! Nem elég!

A portálunknak nyilatkozó környékbeliek szerint ez azonban nem lesz elegendő a hasonló esetek megakadályozására.
Többeknek van elegük a rendszeres motortúráztatásból és száguldozásból, és egybehangzóan úgy vélekedtek, hogy ez az esetet is – hasonlóan a Foktői úti laktanyánál árokba hajtott BMW-éhez – a valamilyen módon mostanában nagy teljesítményű kocsikhoz jutott, de eddig esetleg csak bringát hajtott, rutintalan fiatalok felelőtlen, de rendszeres vagánykodása, notórius szabályszegő magatartása okozta.

A MEGSZÓLALÓK A RENDŐRSÉG HATÁROZOTTABB FÖLLÉPÉSÉT SÜRGETIK.

Azt kérik, hogy a rend őrei találjanak alkalmas eszközöket arra, hogy a város útjain közlekedők közül kiemeljék a renitens alakokat, megakadályozzák a rendszeres gyorshajtást.

Lejárt a türelmi idő! Nem tűrhetjük tovább! Nyugodtan akarunk pihenni! Állítsák meg a száguldozókat!”– dőlt a panasz az eset kapcsán a KALOhíreknek a nevük elhallgatását kérve nyilatkozó belvárosi lakóktól.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei