2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Aratás alatt álló árpatábla égett Dunaszentbenedek határában – Több megye tűzoltói a helyszínen, a Dunántúlról is éreztek lánglovagok

Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 25., 18:53

Már Kalocsa széléről is látszik annak a tűznek a füstje, amely vélhetően délután öt óra körül üthetett ki Dunaszentbenedek határának Géderlak felé eső részén. Egy aratás alatt álló árpatábla tarlója kapott lángra, a tűzoltóság nagy erőkkel dolgozik a helyszínen.

Jelenleg hat szerkocsi és legénysége, köztük a Dunántúlról érkezett lánglovagok oltják a tüzet, amelynek füstje Kalocsa széléről is jól látható. Amint a helyszín közelében tájékozódva megtudtuk, egy kombájnból kipattant szikra okozhatta a tüzet, amely a napok óta tartó nagy szárazság és forróság következtében villámgyorsan terjed a tarlón és a még álló gabonában.A TŰZOLTÓK JELENLEG IS NAGY ERŐKKEL PRÓBÁLJÁK MEGFÉKEZNI A LÁNGOKAT ÉS MEGAKADÁLYOZNI, HOGY A TŰZ TOVÁBBTERJEDJEN, ILLETVE LAKÓTERÜLETEKET NE VESZÉLYEZTESSEN.

A helyszínre mentőautó is érkezett, így nem zárhatjuk ki, hogy a tarló – és a lábon álló gabona égése személyi sérülést is okozott. Ám az is lehet, biztonsági okból, megelőző jelleggel küldték a mentőt, mert egyelőre a katasztrófa helyszínén tartózkodik.

Meg nem erősített információnk szerint a helyszínen tartózkodik a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, de egyelőre a tűzoltás vezetését nem vették át a megyeiek.
Értesülésünk szerint Kalocsa 1, Solt 1, Kiskőrös 1, továbbá három, Kalocsáról, Dunaújvárosból és Bajáról érkezett vízszállító jármű van a helyszínen, ahol a tűz oltása tudósításunk időpontjában is tart. 

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A dunamenti községekben Foktőtől Dunapatajig látható hatalmas füstfelhő a legtöbb településen utcára csalogatta az embereket, akik egyelőre csak találgatják, hogy mi lehet a nagy füstnek, illetve a tűzoltók szokatlanul nagy erőkkel történő kivonulásának az oka.

A katasztrófavédelmisek munkáját nagyban segítené, ha a ma estére, illetve éjszakára ígért hidegfront vihar-, illetve csapadékzónája megérkezne végre, azonban – noha

MINTEGY JÓ ÓRÁJA ÉGDÖRGÉST LEHET HALLANI KALOCSA KÖRNYÉKÉN – EGYELŐRE EGY CSEPP ESŐ SEM ESETT.

Ellenben a vihar előhírnökeként érkező szél, amely a térségben többfelé megerősödött az elmúlt órában, sokat ronthat a helyzeten, meggyorsítva a tűz továbbterjedését, és nehezítve a tűz oltását. A tűz továbbterjedését tudósításunk pillanatában a terület körbeszántásával próbálják megakadályozni.

Szakmárról viszont többen is lefotózták a nemrégiben lehullott, cseresznye nagyságú jegeket, amit IDE KATTINTVA tudnak megtekinteni.

A további fejleményekkel, amint érdemleges információkhoz jutunk, jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK