2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Aratás alatt álló árpatábla égett Dunaszentbenedek határában – Több megye tűzoltói a helyszínen, a Dunántúlról is éreztek lánglovagok

Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 25., 18:53

Már Kalocsa széléről is látszik annak a tűznek a füstje, amely vélhetően délután öt óra körül üthetett ki Dunaszentbenedek határának Géderlak felé eső részén. Egy aratás alatt álló árpatábla tarlója kapott lángra, a tűzoltóság nagy erőkkel dolgozik a helyszínen.

Jelenleg hat szerkocsi és legénysége, köztük a Dunántúlról érkezett lánglovagok oltják a tüzet, amelynek füstje Kalocsa széléről is jól látható. Amint a helyszín közelében tájékozódva megtudtuk, egy kombájnból kipattant szikra okozhatta a tüzet, amely a napok óta tartó nagy szárazság és forróság következtében villámgyorsan terjed a tarlón és a még álló gabonában.A TŰZOLTÓK JELENLEG IS NAGY ERŐKKEL PRÓBÁLJÁK MEGFÉKEZNI A LÁNGOKAT ÉS MEGAKADÁLYOZNI, HOGY A TŰZ TOVÁBBTERJEDJEN, ILLETVE LAKÓTERÜLETEKET NE VESZÉLYEZTESSEN.

A helyszínre mentőautó is érkezett, így nem zárhatjuk ki, hogy a tarló – és a lábon álló gabona égése személyi sérülést is okozott. Ám az is lehet, biztonsági okból, megelőző jelleggel küldték a mentőt, mert egyelőre a katasztrófa helyszínén tartózkodik.

Meg nem erősített információnk szerint a helyszínen tartózkodik a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, de egyelőre a tűzoltás vezetését nem vették át a megyeiek.
Értesülésünk szerint Kalocsa 1, Solt 1, Kiskőrös 1, továbbá három, Kalocsáról, Dunaújvárosból és Bajáról érkezett vízszállító jármű van a helyszínen, ahol a tűz oltása tudósításunk időpontjában is tart. 

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A dunamenti községekben Foktőtől Dunapatajig látható hatalmas füstfelhő a legtöbb településen utcára csalogatta az embereket, akik egyelőre csak találgatják, hogy mi lehet a nagy füstnek, illetve a tűzoltók szokatlanul nagy erőkkel történő kivonulásának az oka.

A katasztrófavédelmisek munkáját nagyban segítené, ha a ma estére, illetve éjszakára ígért hidegfront vihar-, illetve csapadékzónája megérkezne végre, azonban – noha

MINTEGY JÓ ÓRÁJA ÉGDÖRGÉST LEHET HALLANI KALOCSA KÖRNYÉKÉN – EGYELŐRE EGY CSEPP ESŐ SEM ESETT.

Ellenben a vihar előhírnökeként érkező szél, amely a térségben többfelé megerősödött az elmúlt órában, sokat ronthat a helyzeten, meggyorsítva a tűz továbbterjedését, és nehezítve a tűz oltását. A tűz továbbterjedését tudósításunk pillanatában a terület körbeszántásával próbálják megakadályozni.

Szakmárról viszont többen is lefotózták a nemrégiben lehullott, cseresznye nagyságú jegeket, amit IDE KATTINTVA tudnak megtekinteni.

A további fejleményekkel, amint érdemleges információkhoz jutunk, jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!