2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Baleset-megelőzési bábverseny óvodásoknak és kisiskolásoknak

Baleset-megelőzési bábverseny óvodásoknak és kisiskolásoknak
Borbély-Juhász Ágnes  |  2015. 11. 08., 15:05

A városi színházban november 6-án, pénteken délelőtt a Kalocsai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága idén másodszor rendezte meg az „Úton-útfélen” elnevezésű közlekedési és baleset-megelőzési témájú bábversenyét. A versenyen öt óvodai és öt általános iskolai csoport mérte össze tudását.

A rendezvényt Mayer József r. ezredes, a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg.
A verseny célja a gyermekbalesetek megelőzése, a felkészülések alatt az óvodások és a kisiskolások játékos formában ismerkedhettek meg a közlekedés szabályaival, melyek elsajátítása már kisgyerekkorban kiemelkedően fontos.

A bemutatott produkciókat öttagú zsűri bírálta. Mayer József rendőrezredes és Dr. Leiné Dr. Schön Melinda a Kalocsai Járásbíróság kijelölt bírósági titkára a közlekedési szabályok ismeretének szempontjából, Csonka Zsuzsanna, a Magyar Operaház művésze színházművészeti aspektusból dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója és Répási Tamásné rendőr őrnagy, a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója pedig pedagógiai szempontok figyelembevételével értékelte a bábelőadásokat.

Először az óvodások, majd az iskolások mutatták be 7-10 perc időtartamú produkcióikat.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az óvodás kategóriájában első helyezett lett Szakmár Község Óvodájának Micimackó bábcsoportja Bogár Csongor, Botos Bence, Botos Patrik, Tamás Eszter, Török Kitti, Tóth Bálint és Vörös Benett közreműködésével (felkészítőik: Nagyné Szvétek Zsuzsanna és Bagó Szilvia).

Ebben a kategóriában a solti Petjes Családi Napközi és Játszóház csoportjának, az Öregcsertő Község Óvodája Csertői Törpék bábcsoportjának, a Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje Zöldfa utcai Tagóvodája Micimackó bábcsoportjának és a Kiskőrösi Óvodák Okoskodó Közlekedők bábcsoportjának előadását értékelte még a zsűri.

Az általános iskolások korcsoportjának legjobbja a Kalocsai Eperföldi Általános Iskola Eprecskék bábcsoportja lett Deák Leila, Fonyódi Petra, Károlyi Zsófia, Mácsai Anna, Markó Diána, Palásti Petra és Vékony Enikő előadásának köszönhetően. Felkészítőjük Feketéné Major Zsuzsanna volt.

A verseny további résztvevői ebben a korcsoportban: Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Öregcsertői Általános Iskolája Csipet-csapat bábcsoport, Kecskeméti református Általános Iskola Közlekedők bábcsoport, Kevi Petőfi Sándor Általános Iskolája Kiskőrös, Kalocsai Nebuló Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI Nebulók bábcsoport.

Az előadások között Tóth Viktor gitárjátékkal, énekekkel, mondókákkal szórakoztatta a gyerekeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK