2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Baleset-megelőzési bábverseny óvodásoknak és kisiskolásoknak

Baleset-megelőzési bábverseny óvodásoknak és kisiskolásoknak
Borbély-Juhász Ágnes  |  2015. 11. 08., 15:05

A városi színházban november 6-án, pénteken délelőtt a Kalocsai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága idén másodszor rendezte meg az „Úton-útfélen” elnevezésű közlekedési és baleset-megelőzési témájú bábversenyét. A versenyen öt óvodai és öt általános iskolai csoport mérte össze tudását.

A rendezvényt Mayer József r. ezredes, a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg.
A verseny célja a gyermekbalesetek megelőzése, a felkészülések alatt az óvodások és a kisiskolások játékos formában ismerkedhettek meg a közlekedés szabályaival, melyek elsajátítása már kisgyerekkorban kiemelkedően fontos.

A bemutatott produkciókat öttagú zsűri bírálta. Mayer József rendőrezredes és Dr. Leiné Dr. Schön Melinda a Kalocsai Járásbíróság kijelölt bírósági titkára a közlekedési szabályok ismeretének szempontjából, Csonka Zsuzsanna, a Magyar Operaház művésze színházművészeti aspektusból dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója és Répási Tamásné rendőr őrnagy, a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója pedig pedagógiai szempontok figyelembevételével értékelte a bábelőadásokat.

Először az óvodások, majd az iskolások mutatták be 7-10 perc időtartamú produkcióikat.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az óvodás kategóriájában első helyezett lett Szakmár Község Óvodájának Micimackó bábcsoportja Bogár Csongor, Botos Bence, Botos Patrik, Tamás Eszter, Török Kitti, Tóth Bálint és Vörös Benett közreműködésével (felkészítőik: Nagyné Szvétek Zsuzsanna és Bagó Szilvia).

Ebben a kategóriában a solti Petjes Családi Napközi és Játszóház csoportjának, az Öregcsertő Község Óvodája Csertői Törpék bábcsoportjának, a Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje Zöldfa utcai Tagóvodája Micimackó bábcsoportjának és a Kiskőrösi Óvodák Okoskodó Közlekedők bábcsoportjának előadását értékelte még a zsűri.

Az általános iskolások korcsoportjának legjobbja a Kalocsai Eperföldi Általános Iskola Eprecskék bábcsoportja lett Deák Leila, Fonyódi Petra, Károlyi Zsófia, Mácsai Anna, Markó Diána, Palásti Petra és Vékony Enikő előadásának köszönhetően. Felkészítőjük Feketéné Major Zsuzsanna volt.

A verseny további résztvevői ebben a korcsoportban: Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Öregcsertői Általános Iskolája Csipet-csapat bábcsoport, Kecskeméti református Általános Iskola Közlekedők bábcsoport, Kevi Petőfi Sándor Általános Iskolája Kiskőrös, Kalocsai Nebuló Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI Nebulók bábcsoport.

Az előadások között Tóth Viktor gitárjátékkal, énekekkel, mondókákkal szórakoztatta a gyerekeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK