2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Bűnösnek mondta ki V. Pétert a bíróság

Illés György Cinó  |  2016. 01. 15., 08:19

Tegnap délután első fokú ítéletet hirdetett a Kalocsai Járásbíróság dr. Schön Ferenc vezette büntető tanácsa a Kalocsán májusban tetten ért és elfogott, harmincéves férfi ügyében, aki pénzügyőri hivatalával visszaélve másfél millió forint kenőpénzt kért, illetve fogadott el egy kereskedőtől. A bíróság börtönben letöltendő négyévnyi szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki az ítéletet elfogadta. Az ítélet nem jogerős: a vád képviselője három nap gondolkodási időt kért.

Mellékbüntetésként négy évre a közügyektől is eltiltották, és 93.333 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték V. Pétert, akinek elfogásáról, a vádemelésről, majd büntetőperéről is írtunk itt és itt.
A bíróság a büntetésbe beszámítani rendelte az előzetesben eltöltött időt, a lefoglalt lőszereket pedig elkobozta.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az utolsó szó jogán a vádlott mély megbánást tanúsított.
Később az ítéletet elfogadta, de kérte, hogy büntetése hátralévő részének megkezdéséig szüntessék meg az előzetes letartóztatását. A pró és kontra előadott érvek meghallgatása után ezt a bíróság elutasította, tekintettel a szökés, elrejtőzés veszélyére, amit az elítélt tudomásul vett.

Leghamarabb 2018 elején Szabadulhat

Az elítélt feltételes szabadlábra-helyezése a büntetés kétharmadának letöltése után lehetséges. Figyelembe véve a nyomozás és vádemelés idején elzárva töltött időt, így legalább még mintegy két évet és egy hónapot kell börtönben töltenie a korábban munkahelyén, a NAV-nál elismert, jó előmenetelű, számos dicséretben részesített pénzügyőrnek, ha az ügyészség három nap múlva elfogadja az ítéletet, és nem föllebbez súlyosbításért.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A védelem és a vád érveiről, a vallomásokban előadottakról, valamint az ítélet indoklásáról hamarosan bővebben is írunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-08-09 07:48:00
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés