2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bűnösnek mondta ki V. Pétert a bíróság

Illés György Cinó  |  2016. 01. 15., 08:19

Tegnap délután első fokú ítéletet hirdetett a Kalocsai Járásbíróság dr. Schön Ferenc vezette büntető tanácsa a Kalocsán májusban tetten ért és elfogott, harmincéves férfi ügyében, aki pénzügyőri hivatalával visszaélve másfél millió forint kenőpénzt kért, illetve fogadott el egy kereskedőtől. A bíróság börtönben letöltendő négyévnyi szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki az ítéletet elfogadta. Az ítélet nem jogerős: a vád képviselője három nap gondolkodási időt kért.

Mellékbüntetésként négy évre a közügyektől is eltiltották, és 93.333 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték V. Pétert, akinek elfogásáról, a vádemelésről, majd büntetőperéről is írtunk itt és itt.
A bíróság a büntetésbe beszámítani rendelte az előzetesben eltöltött időt, a lefoglalt lőszereket pedig elkobozta.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az utolsó szó jogán a vádlott mély megbánást tanúsított.
Később az ítéletet elfogadta, de kérte, hogy büntetése hátralévő részének megkezdéséig szüntessék meg az előzetes letartóztatását. A pró és kontra előadott érvek meghallgatása után ezt a bíróság elutasította, tekintettel a szökés, elrejtőzés veszélyére, amit az elítélt tudomásul vett.

Leghamarabb 2018 elején Szabadulhat

Az elítélt feltételes szabadlábra-helyezése a büntetés kétharmadának letöltése után lehetséges. Figyelembe véve a nyomozás és vádemelés idején elzárva töltött időt, így legalább még mintegy két évet és egy hónapot kell börtönben töltenie a korábban munkahelyén, a NAV-nál elismert, jó előmenetelű, számos dicséretben részesített pénzügyőrnek, ha az ügyészség három nap múlva elfogadja az ítéletet, és nem föllebbez súlyosbításért.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A védelem és a vád érveiről, a vallomásokban előadottakról, valamint az ítélet indoklásáról hamarosan bővebben is írunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:31:59
Lovasoktatás tudásszintnek megfelelően, jól képzett lovakon, szakképzett oktatókkal! A lóápolás, lovas alapismeretek elsajátítása mellett szabadtéri és benti játékok, éjszakai túra, kincskeresés, kézműveskedés és számháború is várja a résztvevőket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK