2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ég a Budamobil egy raktára – Hat tűzoltóautó a helyszínen

Illés György Cinó  |  2016. 03. 05., 14:40

Ma délelőtt valamivel 11 óra után indultak a kalocsai tűzoltók a Budamobil telephelyére Homokgyőrbe, majd nem sokkal később Bajáról is erősítés érkezett. Információink szerint a cég irattára kapott lángra, eddig ismeretlen okból. Ottjártunkkor hat tűzoltó kocsival – közülük egy kosaras kocsival – és a tűzoltóság illetve a katasztrófavédelem egy-egy személygépkocsijával voltak jelen a lánglovagok. Egy kocsi Bajáról érkezett, és az egyik tűzoltó szerint a halasi tűzoltóságot is riasztották, akik azonban tudtunkkal egyelőre nem érkeztek meg.

A halasi tűzoltók riasztását valószínűleg lefújhatták, mivel a kiérkező kalocsai tűzoltóknak sikerülhetett lokalizálniuk a tüzet, így a bajai kollégákkal kiegészülve már elegendő volt a helyszín biztosítása.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A nagy erőkkel megjelenő tűzoltóság hatalmas tüzet sejtet, ám a baj pillanatnyilag nem tűnik ilyen nagynak. De lehetne, illetve lehetett volna, ha a tűz tovább terjed. Információink szerint emberélet nincs, és nem is volt veszélyben a tűzeset kapcsán – nem számolva a tűzoltók munkájának jellegéből adódó veszélyekkel.

A helyszínre érkező munkatársunknak a telephely portása azt mondta, kész szerencse, hogy műszak idején történt a baj, hiszen a portásfülkétől távol keletkező füstre őrhelyéről aligha figyelt volna föl, vagy talán csak akkor, amikor már tényleg nagy a baj.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ha a tűz továbbterjed, városunk egyik legjelentősebb ipari létesítményének gyártócsarnokai, munkagépei, illetve a raktáraiban őrzött alapanyagok és készáruk kerülhettek volna veszélybe, ami indokolja a tűzoltók elővigyázatosságát.

A tűzről így adott hírt ma koradélután a katasztrófavédelem hivatalos honlapja:

Papíráru raktárban keletkezett tűz Kalocsa északkeleti peremterületén
A tárolt papír gyulladt meg és füstöl Kalocsa északkeleti peremterületén, egy ottani raktárépületben. Az oltási munkálatokat végző tűzoltók felderítése alapján kiderült, hogy az ugyanehhez az épületegyütteshez tartozó másik raktárban nincs tűz. Az esethez több település tűzoltóit riasztották – jelenleg három vízsugárral végzik az oltási munkálatokat – írta a portál.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A vállalat helyszínen tartózkodó vezetője, aki izgatottan figyelte az oltási munkálatokat, megengedte, hogy fotókat készítsünk, de az esetleges károkról még korainak tartotta nyilatkozni.
Ha a tűz okáról, illetve a keletkezett károkról újabb információkhoz jutunk, jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés