2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Egy solti férfi a tegnap esti kamionbaleset sérültje – Szabálysértési eljárás indult

Illés György Cinó  |  2019. 12. 17., 18:37

Több mint két órán keresztül volt lezárva az 51-es út Solt és Dunavecse között a helyszínelés és műszaki mentés idejére, miután egy lassan haladó tehergépkocsi-szerelvénybe hátulról belerohant egy másik teherautó. Ennek sofőrje – egy 58 éves solti illetőségű férfi – megsérült, kórházba szállították. A forgalmat a rendőrök irányították, a közlekedőket Dunaegyháza felé terelték el kerülőútra.

Amint tegnap este az M1 köztelevízió este kilenckor kezdődött híradójának közlése és helyszíni riportja nyomán Napi gyors cikkünkben már tájékoztattuk olvasóinkat, állati maradványok szóródtak szét az úttesten amikor egy tehergépjármű egy másiknak ütközött hátulról Solt térségében.
Az esettel kapcsolatban a rendőrség tájékoztatását kértük. A ma megkapott hivatalos tájékoztatás nyomán tegnapi hírünket az alábbiakkal tudjuk kiegészíteni:

Solt külterületén, az 51-es számú főúton közlekedett Budapest felől 2019. december 16-án 18 óra 40 perc körül egy 58 éves solti férfi egy Man tehergépjárművel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint haladása során a főút 80.500-as méterénél későn vette észre az előtte műszaki okokból lassan – vészvillogóval – haladó járműszerelvényt, ezért hátulról nekiütközött. A baleset során a Man sofőrje megsérült – tájékoztatta a baleset részleteidről portálunkat a Bács-kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség által kérdéseinkre adott válasz arra is kitér, hogy a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére – 19 óra 40 perctől 22 óra 2 percig, azaz közel két és fél órán át – a baleset helyszínén a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták. Kerülni Dunaegyháza irányába lehetett.
Az ügyet a Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgálja.


Forrás: M1


Később a válasz kiegészítését kértük, a másik sofőr illetőségét és korát tudakolva, erre azonban már kitérő választ kaptunk, csupán annyit tudtunk meg, hogy az ügyben szabálysértési eljárás van folyamatban, így a rendőrség további kérdésekre – a nyomozás érdekeire tekintettel – nem kívánt válaszolni.

Azt már az M1 tegnap este kilenc órai híradójának tudósításából tudhattuk meg, hogy a hátulról érkezett tehergépkocsi vezetőfülkéje teljesen összeroncsolódott, olyannyira, hogy a sofőr benne is rekedt, és őt a tűzoltók és a mentők együttes erővel szabadították ki, majd a mentők kórházba szállították.


Forrás: M1


A jármű roncsolódásának mértékéből az M1 televízió-csatorna helyszíni riportere, Molnár H. Boglárka arra következtetett, hogy a hátulról a másik járműnek ütköző teherautó igen nagy sebességgel érkezhetett a helyszínre.
Azt is tőle tudjuk, hogy az egyik jármű állati maradványokat szállított, és a veszélyes hulladéknak számító rakomány egy része az útra szóródott.Forrás: M1

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK