2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Elítélték a Kalocsán is sztárolt Csábi Bettinát – világbajnoki övtől kis híján a börtönig

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 11., 17:20

A kalocsai média 10-11 évvel ezelőtti lapszámaiban, műsoraiban máig ritkaságszámba menő figyelmet szenteltek a jogot végzett Csábi Bettinának, akinek Bajáról induló sportkarrierje az ökölvívó– és kick-boksz sportágakban olyannyira kiteljesedett, hogy többszörös ökölvívó- és kick-boksz-világbajnoki címet szerzett. A sztárként rajongásig tisztelt ifjú hölgy rendre ismert bokszoló férje, K. István oldalán mutatkozott mindaddig, mígnem csak jött a hír: Csábi Bettinát – többekkel együtt – 2011 novemberében áfa-csalás és egyéb más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vették. A sportcsillag ügyében a napokban született ítélet a Kecskeméti Törvényszéken, a sportolónőt a bíróság 2 év börtönre ítélte négy év próbaidőre felfüggesztve, ezenkívül a verdikt 9,5 millió forint vagyonelkobzást mondott ki.

A kilenc vádlottból ötöt letöltendő, négyet – köztük Csábi Bettina korábbi többszörös ökölvívó és kick-boksz világbajnokot – felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság. A vádlottak többségét folytatólagosan elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisításban találták bűnösnek.

Mint megtudtuk: az egykori sportoló és nyolc másik vádlott ellen bűnszervezetben elkövetett adócsalás miatt emelt vádat az ügyészség. A vádirat szerint több ezer tonna gabonát hoztak be Romániából. Hamis papírokkal azt a látszatot keltették, hogy továbbviszik Szlovákiába, de a gabonát Magyarországon eladták. Áfát nem fizettek az értékesítés után, így az állami adóbevételt jelentősen csökkentették.
A áfa-csalást 2010 augusztusától 2011 novemberéig végezték, felosztva egymás közt a feladatokat.


Forrás: Noszlopy N. Miklós / MTI

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint az elsőrendű vádlott, K. István, volt felesége, Csábi Bettina (ő volt a másodrendű vádlott), valamint az ügy harmadrendű vádlottja, B. Hajnalka még 2010 nyarán állapodtak meg abban, hogy bűnszervezetben, „összedolgozva” szlovák gazdasági társaságok felhasználásával nettó áron gabonát vásárolnak Romániában, amelyet aztán Magyarországon belföldi áruként értékesítenek.

Eleinte egy kft. nevében adták el az árut, később pedig további öt, ugyancsak általuk irányított vállalkozás nevében végezték a gabona értékesítését.

A közösségi beszerzés keretében Romániában megvett áru vevői bajai és Baja környéki gabona-nagykereskedő gazdasági társaságok voltak, akik az ellenértéket banki úton egyenlítették ki.

Az ügyészség úgy vélte, a vádlottak célja az adózatlanul behozott és Magyarországon értékesített gabona után a belföldi értékesítést terhelő áfa meg nem fizetése volt.

Ennek érdekében a belföldi vásárlás látszatát keltve, a beszerzést terhelő áfát levonták az értékesítést terhelő áfából, és valótlan tartalmú adóbevallásokat nyújtottak be az adóhatósághoz.

Csábi Bettina mindvégig tagadta bűnösségét, azt mondta, semmi köze nem volt a gabonaforgalmazáshoz, ezt volt férje intézte, végig úgy tudta, minden teljesen legálisan zajlik a cégnél.

Csábi Bettinát végül a bíróság első fokon két év börtönre ítélte, amelyet négy év próbaidőre felfüggesztettek.

A kilenc vádlottból öten kaptak letöltendő börtönbüntetést, négy vádlottat, köztük Csábi Bettina korábbi többszörös ökölvívó- és kick-boksz-világbajnokot felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. 


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK