2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Elítélték a Kalocsán is sztárolt Csábi Bettinát – világbajnoki övtől kis híján a börtönig

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 11., 17:20

A kalocsai média 10-11 évvel ezelőtti lapszámaiban, műsoraiban máig ritkaságszámba menő figyelmet szenteltek a jogot végzett Csábi Bettinának, akinek Bajáról induló sportkarrierje az ökölvívó– és kick-boksz sportágakban olyannyira kiteljesedett, hogy többszörös ökölvívó- és kick-boksz-világbajnoki címet szerzett. A sztárként rajongásig tisztelt ifjú hölgy rendre ismert bokszoló férje, K. István oldalán mutatkozott mindaddig, mígnem csak jött a hír: Csábi Bettinát – többekkel együtt – 2011 novemberében áfa-csalás és egyéb más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vették. A sportcsillag ügyében a napokban született ítélet a Kecskeméti Törvényszéken, a sportolónőt a bíróság 2 év börtönre ítélte négy év próbaidőre felfüggesztve, ezenkívül a verdikt 9,5 millió forint vagyonelkobzást mondott ki.

A kilenc vádlottból ötöt letöltendő, négyet – köztük Csábi Bettina korábbi többszörös ökölvívó és kick-boksz világbajnokot – felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság. A vádlottak többségét folytatólagosan elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisításban találták bűnösnek.

Mint megtudtuk: az egykori sportoló és nyolc másik vádlott ellen bűnszervezetben elkövetett adócsalás miatt emelt vádat az ügyészség. A vádirat szerint több ezer tonna gabonát hoztak be Romániából. Hamis papírokkal azt a látszatot keltették, hogy továbbviszik Szlovákiába, de a gabonát Magyarországon eladták. Áfát nem fizettek az értékesítés után, így az állami adóbevételt jelentősen csökkentették.
A áfa-csalást 2010 augusztusától 2011 novemberéig végezték, felosztva egymás közt a feladatokat.


Forrás: Noszlopy N. Miklós / MTI

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint az elsőrendű vádlott, K. István, volt felesége, Csábi Bettina (ő volt a másodrendű vádlott), valamint az ügy harmadrendű vádlottja, B. Hajnalka még 2010 nyarán állapodtak meg abban, hogy bűnszervezetben, „összedolgozva” szlovák gazdasági társaságok felhasználásával nettó áron gabonát vásárolnak Romániában, amelyet aztán Magyarországon belföldi áruként értékesítenek.

Eleinte egy kft. nevében adták el az árut, később pedig további öt, ugyancsak általuk irányított vállalkozás nevében végezték a gabona értékesítését.

A közösségi beszerzés keretében Romániában megvett áru vevői bajai és Baja környéki gabona-nagykereskedő gazdasági társaságok voltak, akik az ellenértéket banki úton egyenlítették ki.

Az ügyészség úgy vélte, a vádlottak célja az adózatlanul behozott és Magyarországon értékesített gabona után a belföldi értékesítést terhelő áfa meg nem fizetése volt.

Ennek érdekében a belföldi vásárlás látszatát keltve, a beszerzést terhelő áfát levonták az értékesítést terhelő áfából, és valótlan tartalmú adóbevallásokat nyújtottak be az adóhatósághoz.

Csábi Bettina mindvégig tagadta bűnösségét, azt mondta, semmi köze nem volt a gabonaforgalmazáshoz, ezt volt férje intézte, végig úgy tudta, minden teljesen legálisan zajlik a cégnél.

Csábi Bettinát végül a bíróság első fokon két év börtönre ítélte, amelyet négy év próbaidőre felfüggesztettek.

A kilenc vádlottból öten kaptak letöltendő börtönbüntetést, négy vádlottat, köztük Csábi Bettina korábbi többszörös ökölvívó- és kick-boksz-világbajnokot felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. 


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK