2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ellentmondásos részletek – Továbbra sincs hivatalos álláspont a tegnap talált holttest ügyében

Illés György Cinó  |  2017. 02. 06., 16:07

A tegnap a Vajasban föllelt holttestet egy kerékpárral együtt emelték ki a vízből. Összetartozhatott az elhunyt a vele együtt kihúzott kerékpárral, vagy együttes föllelésük a véletlen műve? Más sajtóértesülések egy „elárvult autóval és horgászfelszerelésekkel” is összefüggésbe hozzák a halottat. Ezek a körülmények azonban egymásnak ellentmondani látszó hipotézisre vezethetnek, miközben lehet, hogy a valóság mindkettőtől különbözik.

Egyelőre csak találgatni lehetne, hogy a helyszínen talált kerékpár, vagy a Korona Rádió honlapján hallgatói információkra hivatkozva a halottal összefüggésbe hozott, elhagyott horgászfölszerelés, illetve autó bármelyike ténylegesen köthető-e a szerencsétlenül járt idős férfihoz.
E kérdések tisztázása az esetet hatósági közigazgatási eljárás keretében vizsgáló Kalocsai Rendőrkapitányság feladata lesz.

Általánosságban elmondható, hogy hatósági közigazgatási eljárás akkor indul, ha a rendelkezésre álló adatok alapján nincsen bűncselekményre utaló körülmény. Az eljárás feladata a történtek tisztázása, amelynek során azonban fölmerülhetnek olyan adatok, amelyek eltérő következtetésre vezetnek, ahogyan az is bizonyítható lesz, ha valóban természetes ok, betegség, vagy baleset okozta az elhunyt halálát.

Ilyen esetekben ezért hatósági orvosszakértő állapítja meg a halál közvetlen okát, vélelmezhető időpontját, illetve az esetleges, a helyszíni szemle során rejtve maradt külsérelmi nyomokat, annak kizárására – vagy valószínűsítésére –, hogy az elhunyt halálának lehetnek-e bűncselekménnyel összefüggő okai.

Forrás: KALOhírek

Amennyiben az elhunyt halálát vízbefulladás okozta, akkor azt is vizsgálni szokták a szakértők, hogy a légzőszervekben található víz azonos összetételű-e a helyszínen vett mintával, annak alátámasztására vagy kizárására, hogy a halál helyszíne azonos-e a holttest megtalálásának helyével.

Akár vízbefúlás, akár infarktus, rosszullét, vagy más természetes ok vezetett közvetlenül az idős féri halálához, fontos körülmény, hogy mikor és hogyan került a vízbe, hiszen az lehetett halálának közvetett, elsődleges oka is. A férfi vízbe kerülésének okát és módját tehát szintén tisztáznia kell a vizsgálatnak.

A szerencsétlenül járt férfi jeges vízbe kerülése pedig valamely külső tényező, például – a hídon áthaladó, forgalmas 51-es útra tekintettel – közlekedési baleset, esetleg bűncselekmény következtében is történhetett, amint az eddigi információink szerint az sem kizárható, hogy a Vajasra az alig egy hete még járható jégen próbált átkelni az áldozat, amely beszakadt alatta.

E kérdésekre a kalocsai rendőröktől várjuk a választ a folyamatban lévő eljárás zárultával, azonban arra a gyakran elhúzódó szakértői vizsgálatok miatt valószínűleg várnunk kell – ezt kérte munkatársunktól Varga Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense is, aki mai megkeresésünkre csak a tegnapi, szűkszavú hivatalos közlést tudta megismételni, amely szerint az estet a Kalocsai Rendőrkapitányság hatósági közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Amint a vizsgálat a fölmerült kérdésekre érdemi válaszokkal szolgál, tájékoztatjuk olvasóinkat!


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK