2022. 11. 29. kedd
Taksony
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Eltűnt, vagy megszöktették Buli Dorinát? – Romaromantika körözéssel, vagy a gerillamarketing magasiskolája?

Illés György Cinó  |  2021. 11. 07., 09:21

Továbbra sem lehet tudni, hol van Rostás Dorina. A rendőrség körözi, a család viszont nem aggódik – szerintük szerelme szöktette meg a lányt. Nem lehet tehát tudni teljes bizonyossággal, hogy mi történt, az viszont biztos: az elmúlt napokban többet foglalkozott a média a kalocsai YouTube-sztárral, mint az utóbbi pár évben összesen.

Foglalkozott Dorina eltűnésének ügyével, nagyjából azonos információtartalommal – a teljesség igénye nélkül – az Index, a HírTV, az nlc.hu, a Metropol.hu, a Borsonline.hu, valamint számos más országos és helyi orgánum.
A leginformatívabb a Blikk alább idézett közlése volt, amely médium munkatársai megszólaltatták a sztár édesapját is.


A széleskörű médiaérdeklődést tekintve kijelenthetjük, hogy amennyiben ez nem egy valódi emberrablás, eltűnés, vagy egy rossz tréfa, hanem szándékos médiahack volt, és azt készítik elő vele például, hogy nemsokára kereshetjük Dorina új CD-jét a boltokban, vagy új clip kerül föl a videó megosztó csatornákra, akkor zseniális húzás! Hiszen nincs a népszerű sztárnak olyan rajongója Kárpát-medence szerte, aki ne értesült volna a történtekről, és ne aggódna legalább egy kicsit kedvencéért, akkor is, ha a híradásokban megnyugtató információk is napvilágra kerültek az énekes családi berkeiből.
Reméljük, úgy lesz, és nincs igazuk azoknak a médiumoknak, amelyek szerint „nagy lehet a baj” – ez ugyanis több híradás visszatérő mondata volt.
De nézzük, mi is történt!


Eltűnt, körözik

Amint arról portálunk is beszámolt, eltűnt személyként körözi a Kalocsai Rendőrkapitányság a Buli, buli című számáról elhíresült Rostás – alias ’Buli’ – Dorinát.

A BLIKK INFORMÁCIÓI SZERINT MÁR ELŐKERÜLT KALOCSAI ELŐADÓ, ÁM EZT HIVATALOSAN NEM ERŐSÍTETTÉK MEG.

A Blikk cikke szerint a lap megkereste a most 17 éves énekes édesapját, aki szerint a lányukat szerelme szöktethette meg már néhány nappal korábban, a cigány hagyományok szerint.

Dorina elment a barátjával, merthogy van párja, már hat hónapja együtt vannak. Talán azt gondolta, hogy ő már nagylány és élheti az életét, ezért elment. Azt mondta, majd jön, de nem jött.”– idézi a lap az édesapa, Attila szavait, aki maga tett bejelentést a rendőrségen szerda hajnalban.

AZ ÉDESAPA ÁLLÍTÁSA SZERINT DORINA PÁR ÓRA MÚLVA ELŐKERÜLT, „ÚGYHOGY MINDEN RENDBEN”.

Épségben, jól van a lányom.”
Dorina apja beszámolt arról is, hogy beszéltek a fiú családjával is, akik tudtak a dologról.

Roma hagyomány, hogy megszöktetik a lányt, itt is valami ilyesmi történt, de mind a két gyerek jól van. Köszönjük az aggódást” – mondta az édesapa.

Lányszöktetés, romaromantika

A cigány tradíció szerint a jegyben járó leányt lánykérés helyett megszöktetni szokás a lányos háztól, és

HA EGY ÉJSZAKÁT MÁR KETTESBEN EGYÜTT TÖLTÖTTEK A FIATALOK, AKKOR A KÖZÖSSÉG HÁZASOKKÉNT TEKINT RÁJUK.

A hivatalos aktus az anyakönyvvezető vagy az oltár előtt, ha arra egyáltalán sor kerül, ezt követően történhet meg, de Isten előtt e frigy ezzel már megköttetett.
Ezért a Blikk cikkében idézett nyilatkozat tanúsága szerint a család nem is aggódik különösebben.
Ennek ellenére

A RENDŐRSÉG TOVÁBBRA IS ELTŰNTKÉNT KEZELI DORINÁT.

A körözésére vonatkozó felhívás szerdán jelent meg, és jelenleg, szombat délelőtt is elérhető a Police.hu hivatalos rendőrségi portálon.
Ezzel kapcsolatos megkeresésünkre a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésére válaszolva arról tájékoztatott, hogy

A POLICE.HU RENDŐRSÉGI PORTÁLON A JELENLEG IS ÉRVÉNYBEN LÉVŐ KÖRÖZÉSEK TALÁLHATÓAK MEG.

Amennyiben az eltűnt, vagy más okból körözött, illetve elfogatóparancs hatálya alatt álló személy előkerül, a körözést azonnal visszavonja a rendőrhatóság” – írták válaszukban.
Továbbra is fönnáll tehát, hogy aki információval rendelkezik Rostás Dorina tartózkodási helyéről, az jelezze a rendőrség felé, amit

  • a kalocsai rendőrkapitányság 03-33-6043-o telefonszámán, vagy
  • kir.kalocsark.dl@bacs.police.hu e-mail címen tehet meg.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.
2022-11-23 13:47:00
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK