2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Eltűnt, vagy megszöktették Buli Dorinát? – Romaromantika körözéssel, vagy a gerillamarketing magasiskolája?

Illés György Cinó  |  2021. 11. 07., 09:21

Továbbra sem lehet tudni, hol van Rostás Dorina. A rendőrség körözi, a család viszont nem aggódik – szerintük szerelme szöktette meg a lányt. Nem lehet tehát tudni teljes bizonyossággal, hogy mi történt, az viszont biztos: az elmúlt napokban többet foglalkozott a média a kalocsai YouTube-sztárral, mint az utóbbi pár évben összesen.

Foglalkozott Dorina eltűnésének ügyével, nagyjából azonos információtartalommal – a teljesség igénye nélkül – az Index, a HírTV, az nlc.hu, a Metropol.hu, a Borsonline.hu, valamint számos más országos és helyi orgánum.
A leginformatívabb a Blikk alább idézett közlése volt, amely médium munkatársai megszólaltatták a sztár édesapját is.


A széleskörű médiaérdeklődést tekintve kijelenthetjük, hogy amennyiben ez nem egy valódi emberrablás, eltűnés, vagy egy rossz tréfa, hanem szándékos médiahack volt, és azt készítik elő vele például, hogy nemsokára kereshetjük Dorina új CD-jét a boltokban, vagy új clip kerül föl a videó megosztó csatornákra, akkor zseniális húzás! Hiszen nincs a népszerű sztárnak olyan rajongója Kárpát-medence szerte, aki ne értesült volna a történtekről, és ne aggódna legalább egy kicsit kedvencéért, akkor is, ha a híradásokban megnyugtató információk is napvilágra kerültek az énekes családi berkeiből.
Reméljük, úgy lesz, és nincs igazuk azoknak a médiumoknak, amelyek szerint „nagy lehet a baj” – ez ugyanis több híradás visszatérő mondata volt.
De nézzük, mi is történt!


Eltűnt, körözik

Amint arról portálunk is beszámolt, eltűnt személyként körözi a Kalocsai Rendőrkapitányság a Buli, buli című számáról elhíresült Rostás – alias ’Buli’ – Dorinát.

A BLIKK INFORMÁCIÓI SZERINT MÁR ELŐKERÜLT KALOCSAI ELŐADÓ, ÁM EZT HIVATALOSAN NEM ERŐSÍTETTÉK MEG.

A Blikk cikke szerint a lap megkereste a most 17 éves énekes édesapját, aki szerint a lányukat szerelme szöktethette meg már néhány nappal korábban, a cigány hagyományok szerint.

Dorina elment a barátjával, merthogy van párja, már hat hónapja együtt vannak. Talán azt gondolta, hogy ő már nagylány és élheti az életét, ezért elment. Azt mondta, majd jön, de nem jött.”– idézi a lap az édesapa, Attila szavait, aki maga tett bejelentést a rendőrségen szerda hajnalban.

AZ ÉDESAPA ÁLLÍTÁSA SZERINT DORINA PÁR ÓRA MÚLVA ELŐKERÜLT, „ÚGYHOGY MINDEN RENDBEN”.

Épségben, jól van a lányom.”
Dorina apja beszámolt arról is, hogy beszéltek a fiú családjával is, akik tudtak a dologról.

Roma hagyomány, hogy megszöktetik a lányt, itt is valami ilyesmi történt, de mind a két gyerek jól van. Köszönjük az aggódást” – mondta az édesapa.

Lányszöktetés, romaromantika

A cigány tradíció szerint a jegyben járó leányt lánykérés helyett megszöktetni szokás a lányos háztól, és

HA EGY ÉJSZAKÁT MÁR KETTESBEN EGYÜTT TÖLTÖTTEK A FIATALOK, AKKOR A KÖZÖSSÉG HÁZASOKKÉNT TEKINT RÁJUK.

A hivatalos aktus az anyakönyvvezető vagy az oltár előtt, ha arra egyáltalán sor kerül, ezt követően történhet meg, de Isten előtt e frigy ezzel már megköttetett.
Ezért a Blikk cikkében idézett nyilatkozat tanúsága szerint a család nem is aggódik különösebben.
Ennek ellenére

A RENDŐRSÉG TOVÁBBRA IS ELTŰNTKÉNT KEZELI DORINÁT.

A körözésére vonatkozó felhívás szerdán jelent meg, és jelenleg, szombat délelőtt is elérhető a Police.hu hivatalos rendőrségi portálon.
Ezzel kapcsolatos megkeresésünkre a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésére válaszolva arról tájékoztatott, hogy

A POLICE.HU RENDŐRSÉGI PORTÁLON A JELENLEG IS ÉRVÉNYBEN LÉVŐ KÖRÖZÉSEK TALÁLHATÓAK MEG.

Amennyiben az eltűnt, vagy más okból körözött, illetve elfogatóparancs hatálya alatt álló személy előkerül, a körözést azonnal visszavonja a rendőrhatóság” – írták válaszukban.
Továbbra is fönnáll tehát, hogy aki információval rendelkezik Rostás Dorina tartózkodási helyéről, az jelezze a rendőrség felé, amit

  • a kalocsai rendőrkapitányság 03-33-6043-o telefonszámán, vagy
  • kir.kalocsark.dl@bacs.police.hu e-mail címen tehet meg.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei