2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Élve találták meg az eltűnt hetényegyházi nőt – Mogyi, a keresőkutya jól követte a szagokat

Élve találták meg az eltűnt hetényegyházi nőt – Mogyi, a keresőkutya jól követte a szagokat
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 24., 13:32

Március 23-án, kedden délben értesítették a kecskeméti Hírös Rescue Team tagjait, hogy reggel 9 óra eltűnt egy zavartan viselkedő, hetényegyházi 67 éves nő. Az asszonyt végül Ladánybenén találták meg, élve. A keresett személy 5 órát sétált, hogy eljusson egyik rokonához. A kutyás kereső-mentő csapat akkor ért a rokonhoz, amikor az eltűnt is, munkájukat Mogyi, a keresőkutya segítette. Az esetről a hiros.hu számolt be részletesen.

A nő kecskeméti hozzátartozói elmondták Trencsényi Péternek, a Hírös Rescue Team alapítójának, hogy szerettük ideges, kissé zavart állapotban hagyta el lakásukat, bár alapbetegsége nincs. Reggel 9 órakor tűnt el a 67 év nő, akit a rendőrök is el kezdtek keresni. A családtagok a Facebookon is közzé tettek egy bejegyzést édesanyjuk eltűnéséről, és egy fényképet is mellékeltek hozzá.

Rengeteg aggódó komment érkezett a poszt alá, egyikük a Hírös Rescue Team elérhetőségét is megosztotta a családdal, hogy szóljanak nekünk, mert mi ezzel foglalkozunk, ráadásul itt vagyunk helyben.– nyilatkozta a hirös.hu-nak Trencsényi Péter.

A szervezet alapítója szerint ismertségük a Kecskeméti Médiacentrumnak is köszönhető, hiszen az önkormányzati média sorra hozza a róluk szóló híreket. Ez is hozzá járult ahhoz, hogy segíteni tudtak.

13-13.30 körül érkeztünk az eltűnés helyszínére, menetközben értesítettük a Hetény vezér Polgárőr Egyesületet, akik több tagjukkal és motorokkal is csatlakoztak a kereséshez. Mi bevetettük Mogyit, aki szagminta alapján mérte be az irányt, Ladánybenére tartottunk.– mondta a csapat alapítója.


Mindeközben egy szemtanú is jelentkezett, hogy Ladánybene felé látta a hölgyet, így bizonyosságot nyert az is, hogy Mogyi jól követte a szagokat. Három órányi kutatás után végül a keresőcsapat odaért az eltűnt ladánybenei hozzátartozójához, ahová szinte egyidőben érkeztek az asszonnyal, aki mint kiderült, 5 órát sétált.

MEGTALÁLÁSA UTÁN MEGVIZSGÁLTA A HRT CSAPAT MENTŐTISZT TAGJA, MAJD MIUTÁN MINDEN RENDBEN TALÁLT, NYUGODT SZÍVVEL ADTA ÁT AZ AGGÓDÓ CSALÁDTAGOKNAK.

Hasonló esetben a rendőrséggel párhuzamosan a Hírös Rescue Teamet is érdemes értesíteni a 06/30/821-5679-es telefonszámon, mert minden perc számít!Forrás: hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés