2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Embertelen körülmények között, rabszolgasorban tartotta állatgondozóját – Egy idő után enni sem kapott

Embertelen körülmények között, rabszolgasorban tartotta állatgondozóját – Egy idő után enni sem kapott
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 15., 15:18

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai július 14-én, szerdán a kora reggeli órákban csaptak le arra a jánoshalmi férfire, aki a gyanú szerint éveken keresztül rabszolga sorban tartotta, sanyargatta az állatgondozóját. Mint kiderült, nem ő az egyetlen áldozat.

Alig egy hónappal ezelőtt a kiskunhalasi rendőrök egy büntetőügyben tanúként hallgattak ki egy 69 éves férfit, aki a nyomozókkal – az akkori üggyel ugyan nem összefüggő – megdöbbentő dolgokat közölt.

ELMONDTA, HOGY MUNKAADÓJA ÉVEK ÓTA FOGVA TARTJA EGY TANYÁN, AHOL INGYEN, EMBERTELEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT KELL DOLGOZNIA.

Az áldozat és az elkövető közel 10 éve ismerkedtek meg. A vállalkozó munkát, lakhatást és teljes ellátást ajánlott a sértettnek még 2012-ben azért, hogy a férfi gondozza a tanyáján lévő állatállományt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A megállapodás rá eső részét a sértett teljesítette, azonban megbízója egyre kevesebb fizetési hajlandóság mutatott, majd egy idő után az alkalmazottja semmilyen fizetségben nem részesült.

A MUNKAADÓ TÖBBSZÖR BÁNTALMAZTA ÁLDOZATÁT, AKI UGYAN PRÓBÁLT ELMENEKÜLNI, DE A GAZDA MINDANNYISZOR VISSZAHURCOLTA A TANYÁRA, AHOL ALAPVETŐ TISZTÁLKODÁSRA SEM VOLT LEHETŐSÉGE, MAJD EGY IDŐ UTÁN ENNI IS ALIG KAPOTT.

A sértett egy fűtés nélküli abraktárolóban húzta meg magát, és előfordult, hogy az állatoknak szánt takarmányból evett. A gyanúsított attól sem riadt vissza, hogy bántalmazza a kiszolgáltatott férfit, aki a sanyargatás ellenére senkitől nem kért segítséget.

A NYOMOZÓK IDŐKÖZBEN KIDERÍTETTÉK, HOGY A TANYATULAJDONOSNAK NEM CSUPÁN EGY ÁLDOZATA VOLT.

További két, nehéz helyzetben lévő férfi is hasonlóképpen járt. Mindkettejüknek munkát, ellátást, fizetséget ígért, ám a verésen és az emberhez nem méltó körülményeken kívül semmit nem kaptak.

EGYIKŐJÜKET – EGY 36 ÉVES JUHÁSZT –A GYANÚSÍTOTT MEGFENYEGETTE AZZAL, HA VALLOMÁST TESZ ELLENE, MEG FOGJA ÖLETNI.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói – a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével – 2021. július 14-én hajnalban elfogták az ügy jánoshalmi illetőségű gyanúsítottját.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A 38 ÉVES FÉRFIT A SÉRTETTEK SANYARGATÁSÁVAL, TÖBB EMBER SÉRELMÉRE ELKÖVETETT EMBERKERESKEDELEMÉS KÉNYSZERMUNKA BŰNTETTÉVEL, VALAMINT KÉNYSZERÍTÉS HATÓSÁGI ELJÁRÁSBAN BŰNTETTÉVEL GYANÚSÍTJÁK. A JÁNOSHALMI LAKOST KIHALLGATÁSÁT KÖVETŐEN ŐRIZETBE VETTÉK, ÉS ELŐTERJESZTÉST TESZNEK LETARTÓZTATÁSÁNAK INDÍTVÁNYOZÁSÁRA.

A rendőrök a nyomozás során széleskörűen vizsgálódnak: szakértők bevonásával azt is megállapítják, hogy az állatok ellátása a tanyán megfelelő volt-e, esetlegesen a gazda az állatok tartásának szabályait vétkesen megszegte-e.
Forrás, képek: police.hu, vira.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés