2018. 01. 19. péntek
Márió, Sára
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Fenyegetésnek hitt levélcsomagot kapott a kalocsai polgármester – katasztrófavédelem vizsgálta a feladó nélküli küldeményt

Zsiga Ferenc  |  2018. 01. 03., 16:19

Kétes kinézetű, különös tapintású, feladó és címzés nélküli levélcsomagot talált tegnap este dr. Bálint József a kapuja előtt. A kalocsai polgármester hiába próbált rájönni, mi lehet a kéretlen küldemény tartalma, a vastag papírból készült, lezárt, közepes méretű boríték rejtette tárgy eredetére sehogy sem tudott rájönni. Választott tisztségviselő lévén okkal - joggal gondolhatta: jobb, ha nem piszkálja a ki tudja milyen szándékkal küldött, milyen veszélyeket rejtő csomagot, amit ha ártó szándékkal helyeztek a bejáratba, bizonyosan kockázatot jelent arra, aki felbontja.

A rövid hezitálást tettek követték. A bejelentés után már a kalocsai rendőrkapitányság nyomozói és a katasztrófavédelem munkatársai eredtek nyomába, mit álcázhat a szerencsés esetben az ujjlenyomat- és nyálminta vételére is alkalmas levélcsomag.

Arról nincs tudomásunk, hogy a rendőrségre szállított inkriminált küldeményt milyen vizsgálati módszerekkel, milyen típusú analízisnek vetették alá, de annyit magától a polgármestertől sikerült megtudnunk:

a levélcsomag azt a kedvenc bicskáját tartalmazta, amit nemrégiben az egyik mesterembernek adott át élezésre.

A szaki elvégezte a munkát, és hogy ne zavarjon, a zsebkést egy lezárt borítékba helyezte a kerítés ajtaja elé, közvetlenül a bejáratba.


Forrás: KALOhírek archív

A jóhiszemű lakatos álmában sem gondolta, hogy a feladót, címzettet nem tartalmazó boríték és annak rejtve maradt tartalma milyen fejtörést és bonyodalmakat okozhat különösen úgy, hogy már jócskán beesteledett és még egy ráutaló szót sem írt a borítékra.

Dr. Bálint József az esettel kapcsolatban portálunknak elmondta: nincs félni és takargatni valója, de mert a küldemény nem a hivatali postával érkezett, azt a háza kapujában találta, szerettei biztonsága érdekében is el akarta kerülni, hogy akár most, akár később bármilyen fenyegetésnek vagy atrocitásnak legyen kitéve a családja.

Végig nyugodt volt, biztos volt abban, hogy a kalocsai rendőrök és a katasztrófavédelem végig szakszerűen és higgadtan eljáró munkatársai hamar kiderítik: mi is történt valójában, mi a tapintásra a papír vastagsága miatt eldönthetetlen tárgy funkciója?

Aki azt hinné, hogy Kalocsa a rosszhiszemű, mocskolódó, ártó és fenyegető tartalmú névtelen küldeményeket, bejelentéseket tekintve egy civilizált város,

az sajnos téved.

A különböző hivatalokhoz és hatóságokhoz számos olyan, szerencsére kötelezően nem kivizsgálandó tartalmú levél érkezik, amelyekről a címzettként feltüntetett hivatalok a legtöbb alkalommal sejtik, hogy annak valójában ki a feladója.

Újabban a közösségi médián is terjednek a hasonló tartalmak, és ugyancsak újabban, ezek már nem minden esetben maradnak jogi következmények nélkül.

Ennek fényében a kalocsai polgármester reakciója teljesen érthető még akkor is, ha a kételyeket ébresztő borítékban a rendőrséggel együttműködő katasztrófavédelem a saját bicskáját találta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 01. 16., 10:30
A Bajai Tankerületi Központ évértékelőjén annak működése mellett, számos fontos változás is napvilágot látott. A központ három járás 24 intézményét, 19 tagintézményét és 2 telephelyét fogja össze és koordinálja. Szemléletük, hogy a munkájuk során elért pozitív változásokat gyermek, szülő és pedagógus egyaránt érzékelje.
2018. 01. 15., 11:22
A Kalocsai FC elnökségének, és szűk baráti körének köszönhetően ismét megidézték a régi idők fociját a Városi Sportcsarnokban, ahol teltházas publikum előtt léphettek pályára az egykori paksi és kalocsai közönségkedvencek. A rendezők önzetlen igyekezete és a „hajdani gladiátorok” csatája ezúttal is méltó módon ápolta a dicső elődök hagyományait.
2018-01-17 18:30:59
Egy férfi a poggyászfeladás megúszása miatt nyolc réteg ruhában akart felszállni Izlandon egy repülőre, de meggyűlt a gondja a repülőtársasággal. Kíváncsiak voltunk, vajon van-e bármilyen szabály arra, hogy hány pulóverben vagy nadrágban lehet utazni, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren futott-e már bele hasonló helyzetbe a repülőtéri vagy a biztonsági személyzet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 01. 19., 10:28
Két személyautó ütközött össze nem sokkal ezelőtt a Szent István király út és az 51-es főút kereszteződésében. Jelenleg is tart a helyszínelés! Még >>>
2018. 01. 18., 20:13
A Vajas-parti vízi turisztikai és tömegsport célú projekt részeként kerülnek városunkba az itt egyre népszerűbb sportág gyakorlásához nélkülözhetetlen hajók. Mostantól nincs mentség: a rutin és összeszokottság nem lesz kiváltság, annak hiánya nem lesz kifogás többé! Még >>>
2018. 01. 18., 16:31
Ezt – konkrétumok említése nélkül – Bálint József polgármester jelentette ki a mai, egyébként egészen más tárgyú sajtótájékoztatója záróakkordjaként. Még >>>
2018. 01. 18., 00:13
Földink ráadásul figyelemfelkeltő jelenség lesz, hiszen alaposan kilóg a február 5-én tartandó születésnapi koncert fellépőinek sorából, ahol a magyar rock-, pop- és tánczene hírességei közt lép színpadra – Hogy miért?! Még >>>
2018. 01. 17., 19:12
Az Oroszlán ma gyors és hatékony, a Nyilast felfalja a rendetlenség. Még >>>
2018. 01. 16., 22:02
Ha senki nem él elővásárlási joggal, akkor heteken belül nyélbe üthetik az adásvételt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A Changhe Aircraft Industries Group (CAIG) Z-18A típusjelű szállító helikoptere megkezdte szolgálatát a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg szárazföldi hadseregének légierejében – legalábbis erről közölt cikket a kormányzati China Central Television (CCTV) hírműsora.
Gyűlnek a viharfelhők a bolgár repülős égen, legalábbis ami a hadrendben lévő típusok üzembentartását illeti. Legújabb áldozat a Szu-25-ös flotta, mely 2017. december 14. óta nem repülhet és komoly kérdés, hogy fog-e újra.
2018. január 17-én, szerdán délután egy havas domboldalra zuhant a Török Légierő egyik CASA CN-235 típusú katonai teherszállító repülőgépe. A repülőgép 3 fős személyzete életét vesztette.
A Magyar Honvédség már az ország légterébe történő berepülés előtt jelzett arról a kisgépről az illetékes szerveknek, amelyről később kiderült, hogy tizenegy migránst szállított, s amit hétfő este találtak meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjén határában - közölte a Honvédelmi Minisztérium.