2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Foktői gyilkosság – Intenzív osztályon rendőr őrzi az anyagyilkossággal gyanúsított nőt

Zsiga Ferenc  |  2018. 02. 04., 12:20

Megrázó családi dráma körvonalazódik a tegnap napvilágot látott gyilkosság hátterében. Egy idős asszonyt saját, szintén nyugdíjas korú lánya ölte meg a gyanú szerint, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Információik szerint a család harmadik tagja, egy szintén idős férfi is kórházban van, őt súlyos, gyógyíthatatlan betegsége miatt ápolják – tudta meg portálunk.

Döbbenet és értetlenség uralkodik Foktőn, ahol – miközben február 3-án, szombaton 9 óra 15 perckor egy önmaga életére törő nő segítségére siettek – derült ki, hogy a családi ház szobájában egy holttest fekszik. Az elhunyt az öngyilkossági kísérletet elkövető, hatvanas éveiben járó nő édesanyja.

A helyszín arról árulkodott, hogy a község központjához közeli, Petőfi Sándor utcai házban gyilkosság történt, a gyanú szerint a 92 éves asszony bűncselekmény áldozata lett. Az emberöléssel az időközben kórházba szállított családtagot hozták összefüggésbe. A helyszínelést és a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság végzi, az ügyben egy szűkszavú, portálunk által már tegnap közzé tett közleményt is kiadtak.


Forrás: Police.hu

Információnk szerint az idős asszonyt hosszú évek óta a lányuk saját otthonukban ápolta, akárcsak a család harmadik tagját, a feltételezett elkövető - más forrás szerint az áldozat - férjét is, de a férfi gyógyíthatatlan betegsége miatt már egy ideje kórházba került. A kalocsai kórházban jó ideig ápolóként dolgozó nő azért kényszerült otthagyni munkahelyét, hogy idős, beteg családtagjairól gondoskodni tudjon.

A foktői gyökerekkel rendelkező család 8-9 éve vásárolta a faluban a házat, a szomszédokkal kiegyensúlyozott, jó kapcsolatot ápoltak. Az utóbbi időben különösen elesett állapotban lévő családtagokat és az áldozat lányát ismerő egyik falubelitől megtudtuk: az emberöléssel formálisan is gyanúba hozott 63 éves nő pár hét alatt közel tíz kilót fogyott, fizikailag és mentálisan is a kimerült ember látszatát keltette.

Ám arra senki nem gondolt, hogy az évtizede tartó ápolásban az idegrendszere egyik pillanatról a másikra felmondja a szolgálatot, és ilyen végzetes cselekményre szánja el magát – amennyiben valóban ő tette. A községben élők egy része szerint "csak pillanatnyi elmezavarral magyarázható", hogy ölt, és bűntudatában magával is végezni akart.

A bűncselekménnyel gyanúsított asszonyt rendőri őrizet mellett a kalocsai kórház intenzív osztályán ápolják.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK