2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Foktői gyilkosság – Intenzív osztályon rendőr őrzi az anyagyilkossággal gyanúsított nőt

Zsiga Ferenc  |  2018. 02. 04., 12:20

Megrázó családi dráma körvonalazódik a tegnap napvilágot látott gyilkosság hátterében. Egy idős asszonyt saját, szintén nyugdíjas korú lánya ölte meg a gyanú szerint, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Információik szerint a család harmadik tagja, egy szintén idős férfi is kórházban van, őt súlyos, gyógyíthatatlan betegsége miatt ápolják – tudta meg portálunk.

Döbbenet és értetlenség uralkodik Foktőn, ahol – miközben február 3-án, szombaton 9 óra 15 perckor egy önmaga életére törő nő segítségére siettek – derült ki, hogy a családi ház szobájában egy holttest fekszik. Az elhunyt az öngyilkossági kísérletet elkövető, hatvanas éveiben járó nő édesanyja.

A helyszín arról árulkodott, hogy a község központjához közeli, Petőfi Sándor utcai házban gyilkosság történt, a gyanú szerint a 92 éves asszony bűncselekmény áldozata lett. Az emberöléssel az időközben kórházba szállított családtagot hozták összefüggésbe. A helyszínelést és a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság végzi, az ügyben egy szűkszavú, portálunk által már tegnap közzé tett közleményt is kiadtak.


Forrás: Police.hu

Információnk szerint az idős asszonyt hosszú évek óta a lányuk saját otthonukban ápolta, akárcsak a család harmadik tagját, a feltételezett elkövető - más forrás szerint az áldozat - férjét is, de a férfi gyógyíthatatlan betegsége miatt már egy ideje kórházba került. A kalocsai kórházban jó ideig ápolóként dolgozó nő azért kényszerült otthagyni munkahelyét, hogy idős, beteg családtagjairól gondoskodni tudjon.

A foktői gyökerekkel rendelkező család 8-9 éve vásárolta a faluban a házat, a szomszédokkal kiegyensúlyozott, jó kapcsolatot ápoltak. Az utóbbi időben különösen elesett állapotban lévő családtagokat és az áldozat lányát ismerő egyik falubelitől megtudtuk: az emberöléssel formálisan is gyanúba hozott 63 éves nő pár hét alatt közel tíz kilót fogyott, fizikailag és mentálisan is a kimerült ember látszatát keltette.

Ám arra senki nem gondolt, hogy az évtizede tartó ápolásban az idegrendszere egyik pillanatról a másikra felmondja a szolgálatot, és ilyen végzetes cselekményre szánja el magát – amennyiben valóban ő tette. A községben élők egy része szerint "csak pillanatnyi elmezavarral magyarázható", hogy ölt, és bűntudatában magával is végezni akart.

A bűncselekménnyel gyanúsított asszonyt rendőri őrizet mellett a kalocsai kórház intenzív osztályán ápolják.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK