2022. 09. 27. kedd
Adalbert
: 407 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Hajtó nélkül tarolt az elszabadult hintó – Négy sérültről tudunk

Illés György Cinó  |  2017. 06. 10., 17:10

Megvadultak a lovak – a hajtó leesett a bakról –, a megbokrosodott állatok gázoltak mindenen keresztül, neki a szembe jövő menetrend szerinti busznak. A rendőrség végleges tájékoztatása szerint a helyszínről mentővel elszállított személyen kívül a busz utasai közül később további három fő fordult orvoshoz enyhébb fokú sérülésekkel.

Napi gyors rovatunkban már tegnap délután hírt adtunk arról a balesetről, amely Kalocsa határában, a reptéri elkerülő útszakasz torkolata és Zasztó (Kisfoktő) között történt.

Az elsődleges rendőrségi közlés szerint a baleset június 9-én 12 óra 49 perckor az 51-es számú főút 113.250-es méterszelvényénél [szűk három kilométerre a város belterületi határától] történt, és egy személy sérülésével járt.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Forgalomkorlátozás délután 1-től 4 óra utánig

A HELYSZÍNELÉS IDEJÉRE EGY IDEIG MINDKÉT IRÁNYBAN ÁLLT A FORGALOM.

Időszakonként fél pályán átengedték a közlekedőket, de a fogalmi akadály kisebb-nagyobb mértékben több órán keresztül fönnállt.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


CSAK DÉLUTÁN NEGYED ÖT ÓRA KÖRÜL ÁLLT HELYRE A KÖZLEKEDÉS MEGSZOKOTT RENDJE AZ 51-ES FŐÚT ÉRINTETT SZAKSZÁN.

A helyszínelés lezárulta után kértük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság telefonos tájékoztatását az esetről, amiből a következőket tudtuk meg:

Fantomfogat

A lovas kocsi – úgy tudjuk, valójában inkább hintó – hajtójával együtt haladt egy közeli földúton, amikor a lovak föltehetőleg megijedtek valamitől, megbokrosodtak, ami miatt a hajtó elveszítette fölöttük az uralmat, sőt, le is esett a bakról.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A KOCSI A MEGVADULT LOVAKKAL FANTOMFOGATKÉNT VÁGTATOTT AZ 51-ES FŐÚT FELÉ, MAJD ARRA RÁ IS HAJTOTTAK, ÉS AZ UTAT – EGY IDEJE MÁR VEZETŐ NÉLKÜL – HEGYES SZÖGBEN KERESZTEZVE, ÜTKÖZTEK ÖSSZE A BUSSZAL.

A BUSZ EGYIK UTASÁT MENTŐK SZÁLLÍTOTTÁK EL A HELYSZÍNRŐL, AZ ELSŐDLEGES HÍREK SZERINT KÖNNYEBB SÉRÜLÉSSEL.

A rendőrség információi szerint azonban

TOVÁBBI HÁROM SZEMÉLY IS KÖNNYEBB SÉRÜLÉST SZENVEDETT,

akik később, a mentők szolgáltatásainak igénybevétele nélkül, közvetlenül fordultak orvoshoz a baleset kapcsán.

A helyszíni tájékozódásunk alapján úgy tudjuk – erről ugyanis nem is szólt a hivatalos közlés –, hogy az érintett autóbusz a Kalocsa és Budapest közt közlekedő, menetrend szerinti buszjárat volt, bár az úti célt jelző tábla épp megrongálódott. Így előfordulhat, hogy a startállomás Baja volt. Azonban azt, hogy menetrend szerinti busz volt már a rendőrségi portálon megjelent hír is közölte. 
A busz utasait pótló autóbusz szállította tovább, de jelentős késéssel, ugyanis az utasok átszállítása a másik járműre valamivel 15 óra utáni ott tartózkodásunkkor még folyamatban volt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés