2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Halállistát állított össze a fülöpjakabi tini, aki baltával végzett az édesanyjával

Halállistát állított össze a fülöpjakabi tini, aki baltával végzett az édesanyjával
2023. 09. 29., 11:11

Halállistát állított fel a fejében, amelyen első helyen szerepelt az anyja - ezt mondta a bíróságon az a most 15 éves fiú, aki a vád szerint tavaly decemberben baltával megölte az anyját a Kiskunfélegyházához közeli Fülöpjakabon.

A fiú 2022. december 12-én reggel elindult otthonról kerékpárral, ám elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem megöli az anyját. Egyszerre indultak el, de miután a község központjában elváltak egymástól, a fiú visszafordult. Amikor hazaért, a kerékpárját és az iskolatáskáját az épület mögé rejtette, majd magához vett egy baltát, aztán elbújt az egyik szoba sarkában, várva az anyját.

Amikor az belépett a szobába, a fiú hátulról rátámadt: előbb ököllel többször megütötte, majd a baltával kétszer a fejére sújtott. Az asszony a bántalmazás következtében a földre zuhant és a helyszínen meghalt. A fiú gondosan eltakarította a bűncselekmény nyomait, majd magához vette az anyja telefonját és pénztárcáját, aztán elhagyta a házat.

A pénteki tárgyaláson kiderült, az iskolai pszichológusnak többször beszélt arról, hogy ölni akar. A felolvasott vallomások szerint a fiú azt mondta, száz ember megölése vezetne számára az „üdvözüléshez". A listáján olyanok szerepeltek, akik bántották őt.

Miután megölte az anyját, megszökött a faluból, majd 314 kilométerrel távolabb, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Sajókazán fogták el, az apjánál.

Két hete, az előkészítő ülésen elismerte a gyilkosságot, de tagadta, hogy előtte bántotta volna az édesanyját. Az ügyben az ítélet nagy valószínűséggel november elején születik majd meg.
Forrás: Blikk, RTL híradó

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK