2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Harmadik jármű befolyásolta a lovaskocsit hajtó súlyos balesetét Dunapatajnál? – Sokat segíthetnek az esetleges szemtanúk és a nyomok

Harmadik jármű befolyásolta a lovaskocsit hajtó súlyos balesetét Dunapatajnál? – Sokat segíthetnek az esetleges szemtanúk és a nyomok
Zsiga Ferenc  |  2020. 08. 14., 08:50

Nem az első és vélhetően nem is az utolsó súlyos baleset történt az 51-es Bakodpusztai bejárata és a Dunapataj helységjelző tábla közötti egyenes útszakaszon, ahonnan csak az elmúlt években több komoly balesetről tudósítottunk. Ám ezek közül is kirívó a tegnap 8:30 óra körüli időpontban az M. Baits International Kft. bejárata és a Dunapataj helységjelző tábla között, a 108. kilométerszelvényben bekövetkezett baleset. Azt a helyszínről tudósítva már tegnap megírtuk: egy Kalocsáról Dunapataj irányába tartó ételszállító furgon hátulról beleszaladt az előtte haladó lovaskocsiba. A bakon ülő kocsis a váratlan ütközés következtében olyan szerencsétlenül zuhant az aszfaltra, hogy elsődleges ellátására, mentésére mentőautó és mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

A SÚLYOSAN SÉRÜLT FÉRFIN LÁTHATÓAN ÉLETMENTŐ BEAVATKOZÁST VÉGEZTEK A MENTŐSÖK, AKIKNEK JÓ IDŐBE TELT, MÍG A SÉRÜLT ÁLLAPOTÁT OLYANNYIRA STABILIZÁLNI TUDTÁK, HOGY A FÉRFIVEL A MENTŐHELIKOPTER FELSZÁLLHATOTT.

A furgon vezetője, az egyik közismert konyha kiszállítója sérülés nélkül úszta meg a balesetet.

A lovaskocsi hajtóját az úttesten várakozó mentőhelikopter Kecskemét irányába szállította el.

ÚGY TUDJUK, A SÚLYOS SÉRÜLTET EGY IDEIG MESTERSÉGES KÓMÁBAN TARTJÁK, ÉS JELENLEG IS A MEGYEI KÓRHÁZBAN KÜZDENEK A MINÉL KEVESEBB SZÖVŐDMÉNNYEL JÁRÓ FELÉPÜLÉSÉÉRT.

Hivatalosan meg nem erősített információnk szerint a furgont vezető, a konyha üzemeltetésében érdekelt középkorú kalocsai férfi már a helyszínen történt elsődleges meghallgatása alkalmával azt mondta, a lovaskocsival hátulról való ütközését egy harmadik jármű befolyásolta.

Amikor a lovaskocsi előzésébe kezdett, egy harmadik gépjármű szabálytalanul ráelőzött, így kénytelen volt kitérési, fékezési manővert végrehajtva visszatérni az előtte haladó lovaskocsi sávjába, ahol azonban az egy ló húzta kocsival való ütközést már nem tudta elkerülni.

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL JÁRÓ KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESET ESETLEGES KÖZVETETT OKOZÓJA A BALESET HELYSZÍNÉT - AKÁR ÚGYIS, HOGY A BALESET BEKÖVETKEZÉSÉBŐL SEMMIT NEM ÉSZLELT - ELHAGYTA.

A baleset helyszínét a rendőrség 9 órától a sérült ellátása, elszállítása idejére mindkét irányból lezárta, majd a helyszínelés félpályás útlezárás mellett 11 óráig tartott. Azt követően már mindkét irányból zavartalan volt az előtte mintegy 1 kilométer hosszban feltorlódott járművek forgalma.

A balesetben a lovaskocsit húzó ló nem sérült meg, de folyamatos nyugtatásra szorult. A lovat és a kocsit a helyszínről a sérült férfi hozzátartozói szállították el.

A baleset körülményeit a Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK