2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Három betörőt elfogtak, egy szökésben – A legfrissebbek a szombati betörésről

Illés György Cinó  |  2017. 10. 29., 22:42

Megtudtuk: volt alapja a lövöldözésről szóló szóbeszédnek a szombat esti, Selyemerdő utcai betörést követő rendőri akció kapcsán, azonban csak időbeni egybeesésről volt szó, a pisztolylövés hangjára emlékeztető zajnak a rendőri akcióhoz illetve a betöréshez nem volt köze. Valójában nem is fegyverdörgés volt a hanghatás, amelyet egyébként a rendőrök is észleltek, miközben a feltételezett négy elkövető közül hármat a helyszín közelében sikerült elfogniuk. A negyedik gyanúsított ellen elfogató parancsot adtak ki, FRISSÍTÉS: MOSTANÁRA AZONBAN KÉZRE KERÍTETTÉK. Őt Orosházán elkövetett, hasonló bűncselekmények miatt már korábban is kereste a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pénzt, ékszereket, órákat vitt el négy férfi, egy kalocsai házból. A három gyanúsítottat a rendőrök a helyszín közelében elfogták, negyedik társuk ellen elfogatóparancs van érvényben – írja közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség hivatalos portálján, majd a történteket az alábbiak szerint részletezik:

Bemásztak, feltörték az ajtót, megléptek és … elkapták őket

Betörtek egy házba 2017. október 28-án, 18 óra 30 perc körül Kalocsán. A gyanú szerint négy férfi mászott be a kerítésen át a ház udvarára, majd kifeszítették az épület ajtaját. Átkutatták a szobákat, pénzt, ékszereket és órákat vittek el.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a kalocsai munkatársak segítségével a helyszín közelében elfogták a 43 éves sajószentpéteri B. Lászlót, a 37 éves budapesti M. Lászlót és a 26 éves szintén budapesti M. Ferencet. A három férfit előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették őket – írja a rendőrségi portál.


Forrás: Police.hu

Kivéve a főkolompost!

Negyedik társuk, egy 44 éves budapesti férfi ellen az Orosházi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki. A nyomozás eddigi adatai alapján ő egy Orosházán történt bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. A rendőrség vizsgálja, hogy az őrizetbe vett férfiak és szökésben lévő társuk követtek-e el további bűncselekményeket.

[FRISSÍTÉS!
Ma reggel érkezett hírünk szerint a negyedik gyanúsítottat is efogták a Békés megyei rendőrök - ezt külön Napi Gyors hírben is közöltük.]

A kalocsai házból ellopott dolgok többségét a rendőrök megtalálták a gyanúsítottaknál, lefoglalták és visszaadják a tulajdonosnak – áll a rendőrségi közleményben.

Piff-puff, dirr-durr – Miféle lövések?

A fentiekhez a magunk friss információi alapján annyit tudunk hozzátenni, hogy korábbi híreinkkel ellentétben

A JELEK SZERINT ÉKSZERRE SPECIALIZÁLÓDOTT BŰNÖZŐI CSOPORT AKCIÓJA, ILLETVE ELFOGÁSA SORÁN LŐFEGYVER HASZNÁLATÁRA NEM KERÜLT SOR.

Ennek ellenére több, portálunkat értesítő tanú is „fegyverdörgésről” számolt be. Elmondásuk szerint lövés zajára lettek figyelmesek, az után észlelték a rendőri jelenlétet és akciót.

Van magyarázat a furcsa észlelésekre

Amint rendőrségi forrásunktól megtudtuk,

A HELYSZÍNEN ELJÁRÓ RENDŐRSÉGI MUNKATÁRSAK IS ÉSZLELTÉK A HANGHATÁST.

Egy pillanatig, meg is lepte őket, de hamar világossá vált, hogy nem fegyver hangját hallják.
Hanem azt, hogy a

KÖZELBEN VALAKI TŰZIJÁTÉK-PETÁRDÁKAT ROBBANTOTT, TALÁN A KÖZELGŐ HALLOWEEN-ŐRÜLETRE TÖK-INTETTEL.

A „specialista”

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által Molnár Ferenc Béla ellen kiadott elfogatóparancsról szóló közlemény, illetve lakossági felhívás szerint a férfi korábban már Orosházán is hasonló jellegű bűncselekménnyel szerzett kétes érdemet:

A GYANÚ SZERINT OROSHÁZÁN BETÖRT EGY HÁZBA, AHONNAN ÉKSZEREKET LOPOTT EL.

De a kalocsai betörés kapcsán kiadott közlemény szerint más, hasonló bűncselekményekkel is való esetleges kapcsolatát is vizsgálják a fővárosi illetőségű férfinak és bűntársainak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 11. 15., 21:36
A reformáció 500 éves évfordulójának ünnepségei szolgáltattak apropót a mezőbergenyei Kálvin-szobor felállításához. A fölavatott szobor a kalocsai Farkas Tibort alkotása. Nemrégiben a fővárosban is kiállítása volt Farkas Tibor szobrászművésznek, méghozzá az egész eddigi életművét felölelő válogatással. Mindezek kapcsán készült vele interjú.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 11. 17., 16:21
Eltűntek a „Művház” szobrai! Ismeretlenek vitték el őket tegnap. Még >>>
2017. 11. 17., 10:04
Kalocsán is van varázsa az Amerikából indul Black Fridaynek. A Hufbau-Akker műszaki szaküzlet előtt már reggel hatkor a fél 9-es nyitásra vártak a vásárlók. Még >>>
2017. 11. 16., 17:46
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kalocsai Mikulásfutás és bringázás esemény a Futóbarátok által. Még >>>
2017. 11. 15., 19:40
Szent Asztrik érsek liturgikus ünnepén, november 12-én délelőtt tíz órakor tartották a főszékesegyházban azt az istentiszteletet, amire az államfő is ellátogatott. Még >>>
2017. 11. 14., 22:11
Dani úton volt a forradalom 61. – és a köztársaság kikiáltásának 28. évfordulóján. A hosszú vonatozás alkalmat adott neki egy mély és őszinte elmélkedésre, s arra, hogy visszatekintsen a forradalomra, az azóta eltelt időre, benne saját életére, és a mienkre is. Nagyon mai tükörből… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Joco
 2017-10-24 12:36:15
 1 Elmegy ez a polgármester a .......! Hihetetlen ami aa városban történik! Majd minket vállalkozókat nem fizetnek ki azért mert a város és ...

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

 kisbéta
 2017-10-19 10:38:16
 3 Milyen játszóterek ? Azonkívül, hogy fodrászhoz jár , nem nagyon csinál semmit . A körzetében lakom, de nem nagyon hívott össze lakosság...

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 kisbéta
 2017-10-29 12:55:23
 6 Nem normális, a hidat nem 5 perc alatt lehet felépíteni, nem győzi meg néhány kapavágás....., ostoba liba

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.
Az amerikai Draken International vállalat a napokban 22 darab spanyol, már hadrendből kivont Mirage F1M-et vásárolt. A most beszerzett repülőgépek tovább növelik a vállalat amúgy sem kevés példányszámú, közel 100 gépes flottáját.
Az Airbus Defence and Space (DS) a C295 szállító repülőgép speciálisan átalakított és felfegyverzett változatát mutatta be a nagyközönségnek, amelyet kifejezetten felderítő-hírszerző-előrejelző szerepkörre szánnak - erre utal az ISR (intelligence surveillance and reconnaissance) rövidítés a nevében.
Alig nyolc hónappal az építési munkák megkezdése után máris elérte a legfelső szintet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új, 2B oldali utasmóló (Pier B) fejlesztése.