2018. 03. 21. szerda
Benedek
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Három betörőt elfogtak, egy szökésben – A legfrissebbek a szombati betörésről

Illés György Cinó  |  2017. 10. 29., 22:42

Megtudtuk: volt alapja a lövöldözésről szóló szóbeszédnek a szombat esti, Selyemerdő utcai betörést követő rendőri akció kapcsán, azonban csak időbeni egybeesésről volt szó, a pisztolylövés hangjára emlékeztető zajnak a rendőri akcióhoz illetve a betöréshez nem volt köze. Valójában nem is fegyverdörgés volt a hanghatás, amelyet egyébként a rendőrök is észleltek, miközben a feltételezett négy elkövető közül hármat a helyszín közelében sikerült elfogniuk. A negyedik gyanúsított ellen elfogató parancsot adtak ki, FRISSÍTÉS: MOSTANÁRA AZONBAN KÉZRE KERÍTETTÉK. Őt Orosházán elkövetett, hasonló bűncselekmények miatt már korábban is kereste a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pénzt, ékszereket, órákat vitt el négy férfi, egy kalocsai házból. A három gyanúsítottat a rendőrök a helyszín közelében elfogták, negyedik társuk ellen elfogatóparancs van érvényben – írja közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség hivatalos portálján, majd a történteket az alábbiak szerint részletezik:

Bemásztak, feltörték az ajtót, megléptek és … elkapták őket

Betörtek egy házba 2017. október 28-án, 18 óra 30 perc körül Kalocsán. A gyanú szerint négy férfi mászott be a kerítésen át a ház udvarára, majd kifeszítették az épület ajtaját. Átkutatták a szobákat, pénzt, ékszereket és órákat vittek el.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a kalocsai munkatársak segítségével a helyszín közelében elfogták a 43 éves sajószentpéteri B. Lászlót, a 37 éves budapesti M. Lászlót és a 26 éves szintén budapesti M. Ferencet. A három férfit előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették őket – írja a rendőrségi portál.


Forrás: Police.hu

Kivéve a főkolompost!

Negyedik társuk, egy 44 éves budapesti férfi ellen az Orosházi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki. A nyomozás eddigi adatai alapján ő egy Orosházán történt bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. A rendőrség vizsgálja, hogy az őrizetbe vett férfiak és szökésben lévő társuk követtek-e el további bűncselekményeket.

[FRISSÍTÉS!
Ma reggel érkezett hírünk szerint a negyedik gyanúsítottat is efogták a Békés megyei rendőrök - ezt külön Napi Gyors hírben is közöltük.]

A kalocsai házból ellopott dolgok többségét a rendőrök megtalálták a gyanúsítottaknál, lefoglalták és visszaadják a tulajdonosnak – áll a rendőrségi közleményben.

Piff-puff, dirr-durr – Miféle lövések?

A fentiekhez a magunk friss információi alapján annyit tudunk hozzátenni, hogy korábbi híreinkkel ellentétben

A JELEK SZERINT ÉKSZERRE SPECIALIZÁLÓDOTT BŰNÖZŐI CSOPORT AKCIÓJA, ILLETVE ELFOGÁSA SORÁN LŐFEGYVER HASZNÁLATÁRA NEM KERÜLT SOR.

Ennek ellenére több, portálunkat értesítő tanú is „fegyverdörgésről” számolt be. Elmondásuk szerint lövés zajára lettek figyelmesek, az után észlelték a rendőri jelenlétet és akciót.

Van magyarázat a furcsa észlelésekre

Amint rendőrségi forrásunktól megtudtuk,

A HELYSZÍNEN ELJÁRÓ RENDŐRSÉGI MUNKATÁRSAK IS ÉSZLELTÉK A HANGHATÁST.

Egy pillanatig, meg is lepte őket, de hamar világossá vált, hogy nem fegyver hangját hallják.
Hanem azt, hogy a

KÖZELBEN VALAKI TŰZIJÁTÉK-PETÁRDÁKAT ROBBANTOTT, TALÁN A KÖZELGŐ HALLOWEEN-ŐRÜLETRE TÖK-INTETTEL.

A „specialista”

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által Molnár Ferenc Béla ellen kiadott elfogatóparancsról szóló közlemény, illetve lakossági felhívás szerint a férfi korábban már Orosházán is hasonló jellegű bűncselekménnyel szerzett kétes érdemet:

A GYANÚ SZERINT OROSHÁZÁN BETÖRT EGY HÁZBA, AHONNAN ÉKSZEREKET LOPOTT EL.

De a kalocsai betörés kapcsán kiadott közlemény szerint más, hasonló bűncselekményekkel is való esetleges kapcsolatát is vizsgálják a fővárosi illetőségű férfinak és bűntársainak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 18., 20:59
Szabó Vilmos pár éve már a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében áll, sőt 2015 júniusától az Eseményszervezési Osztály vezetőjének is kinevezték. Azóta már Vilmos az UEFA Mérkőzés Ellenőri kinevezését is magáénak tudhatja, azaz felelős személyiséggé lépett elő Európa nagy stadionjaiban is a különböző nemzetközi találkozókon.
2018-03-18 22:21:56
Március 11-én, vasárnap annak az Érdnek az otthonában szerepelt a KSE női röplabdacsapata az NBII. rájátszásában, amely gárda az alapszakaszt a csoport utolsó helyén zárta mindössze egy győzelemmel és tizenhét (!) vereséggel. A Kalocsa ezzel szemben kilenc sikert tudhatott magáénak, így több mint meglepő volt az érdi fiatalok elleni már-már dehonesztáló fiaskónk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>
2018. 03. 20., 13:27
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az ünnepi ételosztás városunkban, idén 5 helyszínen várják Kalocsa város lakosságát egy közös ebédre. Még >>>
2018. 03. 20., 10:09
Évek óta szokás, hogy szépségkirálynő választást is tartanak a kalocsai romák Romajális elnevezésű, május elsejei programjuk részeként. Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni! Még >>>
2018. 03. 20., 09:16
Lezajlottak a jogorvoslati „körök”, így a helyi választási bizottság mindegyik jelölttel kapcsolatos döntése már jogerős: 14-et bejegyeztek, 8-at elutasítottak. Most már csak apadhat a létszám. Bejegyezték a döntést előzetes letartóztatásban váró jelöltaspiránst is. Még >>>
2018. 03. 19., 20:27
Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán. Még >>>
2018. 03. 19., 17:44
Szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva készültek a Belvárosi Általános Iskola tanulói a március 15-ei ünnepi műsorukra. Állítólag az utolsó pillanatig senki sem szólt nekik, hogy a városi ünnepségen más adja majd az ünnepi műsort… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.
2022-ig kell elvégeznie a MiG repülőgépgyárnak Bulgária MiG-29-esein a nagyjavítást. A munkálatokban 15 darab, még a szovjet időkből származó vadászrepülőgép érintett.
A 2018. március 6-án, Szíriában bekövetkezett An-26-os katasztrófa okát a fékszárnyak meghibásodása okozta – ezt állapította meg az eset kivizsgálásával megbízott bizottság.
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja.