2018. 01. 18. csütörtök
Piroska
: 309 Ft   : 253 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Három betörőt elfogtak, egy szökésben – A legfrissebbek a szombati betörésről

Illés György Cinó  |  2017. 10. 29., 22:42

Megtudtuk: volt alapja a lövöldözésről szóló szóbeszédnek a szombat esti, Selyemerdő utcai betörést követő rendőri akció kapcsán, azonban csak időbeni egybeesésről volt szó, a pisztolylövés hangjára emlékeztető zajnak a rendőri akcióhoz illetve a betöréshez nem volt köze. Valójában nem is fegyverdörgés volt a hanghatás, amelyet egyébként a rendőrök is észleltek, miközben a feltételezett négy elkövető közül hármat a helyszín közelében sikerült elfogniuk. A negyedik gyanúsított ellen elfogató parancsot adtak ki, FRISSÍTÉS: MOSTANÁRA AZONBAN KÉZRE KERÍTETTÉK. Őt Orosházán elkövetett, hasonló bűncselekmények miatt már korábban is kereste a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pénzt, ékszereket, órákat vitt el négy férfi, egy kalocsai házból. A három gyanúsítottat a rendőrök a helyszín közelében elfogták, negyedik társuk ellen elfogatóparancs van érvényben – írja közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség hivatalos portálján, majd a történteket az alábbiak szerint részletezik:

Bemásztak, feltörték az ajtót, megléptek és … elkapták őket

Betörtek egy házba 2017. október 28-án, 18 óra 30 perc körül Kalocsán. A gyanú szerint négy férfi mászott be a kerítésen át a ház udvarára, majd kifeszítették az épület ajtaját. Átkutatták a szobákat, pénzt, ékszereket és órákat vittek el.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a kalocsai munkatársak segítségével a helyszín közelében elfogták a 43 éves sajószentpéteri B. Lászlót, a 37 éves budapesti M. Lászlót és a 26 éves szintén budapesti M. Ferencet. A három férfit előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették őket – írja a rendőrségi portál.


Forrás: Police.hu

Kivéve a főkolompost!

Negyedik társuk, egy 44 éves budapesti férfi ellen az Orosházi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki. A nyomozás eddigi adatai alapján ő egy Orosházán történt bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. A rendőrség vizsgálja, hogy az őrizetbe vett férfiak és szökésben lévő társuk követtek-e el további bűncselekményeket.

[FRISSÍTÉS!
Ma reggel érkezett hírünk szerint a negyedik gyanúsítottat is efogták a Békés megyei rendőrök - ezt külön Napi Gyors hírben is közöltük.]

A kalocsai házból ellopott dolgok többségét a rendőrök megtalálták a gyanúsítottaknál, lefoglalták és visszaadják a tulajdonosnak – áll a rendőrségi közleményben.

Piff-puff, dirr-durr – Miféle lövések?

A fentiekhez a magunk friss információi alapján annyit tudunk hozzátenni, hogy korábbi híreinkkel ellentétben

A JELEK SZERINT ÉKSZERRE SPECIALIZÁLÓDOTT BŰNÖZŐI CSOPORT AKCIÓJA, ILLETVE ELFOGÁSA SORÁN LŐFEGYVER HASZNÁLATÁRA NEM KERÜLT SOR.

Ennek ellenére több, portálunkat értesítő tanú is „fegyverdörgésről” számolt be. Elmondásuk szerint lövés zajára lettek figyelmesek, az után észlelték a rendőri jelenlétet és akciót.

Van magyarázat a furcsa észlelésekre

Amint rendőrségi forrásunktól megtudtuk,

A HELYSZÍNEN ELJÁRÓ RENDŐRSÉGI MUNKATÁRSAK IS ÉSZLELTÉK A HANGHATÁST.

Egy pillanatig, meg is lepte őket, de hamar világossá vált, hogy nem fegyver hangját hallják.
Hanem azt, hogy a

KÖZELBEN VALAKI TŰZIJÁTÉK-PETÁRDÁKAT ROBBANTOTT, TALÁN A KÖZELGŐ HALLOWEEN-ŐRÜLETRE TÖK-INTETTEL.

A „specialista”

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által Molnár Ferenc Béla ellen kiadott elfogatóparancsról szóló közlemény, illetve lakossági felhívás szerint a férfi korábban már Orosházán is hasonló jellegű bűncselekménnyel szerzett kétes érdemet:

A GYANÚ SZERINT OROSHÁZÁN BETÖRT EGY HÁZBA, AHONNAN ÉKSZEREKET LOPOTT EL.

De a kalocsai betörés kapcsán kiadott közlemény szerint más, hasonló bűncselekményekkel is való esetleges kapcsolatát is vizsgálják a fővárosi illetőségű férfinak és bűntársainak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 01. 15., 11:22
A Kalocsai FC elnökségének, és szűk baráti körének köszönhetően ismét megidézték a régi idők fociját a Városi Sportcsarnokban, ahol teltházas publikum előtt léphettek pályára az egykori paksi és kalocsai közönségkedvencek. A rendezők önzetlen igyekezete és a „hajdani gladiátorok” csatája ezúttal is méltó módon ápolta a dicső elődök hagyományait.
2018. 01. 15., 08:28
A II. Magyar Hadsereg doni katasztrófájának 75. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést január 14-én vasárnap délelőtt Benedek György szobrászművész 2000-ben emelt emlékművénél Kalocsa Város Önkormányzatának szervezésében.
2018-01-17 18:30:59
Egy férfi a poggyászfeladás megúszása miatt nyolc réteg ruhában akart felszállni Izlandon egy repülőre, de meggyűlt a gondja a repülőtársasággal. Kíváncsiak voltunk, vajon van-e bármilyen szabály arra, hogy hány pulóverben vagy nadrágban lehet utazni, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren futott-e már bele hasonló helyzetbe a repülőtéri vagy a biztonsági személyzet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 01. 18., 00:13
Földink ráadásul figyelemfelkeltő jelenség lesz, hiszen alaposan kilóg a február 5-én tartandó születésnapi koncert fellépőinek sorából, ahol a magyar rock-, pop- és tánczene hírességei közt lép színpadra – Hogy miért?! Még >>>
2018. 01. 17., 19:12
Az Oroszlán ma gyors és hatékony, a Nyilast felfalja a rendetlenség. Még >>>
2018. 01. 16., 22:02
Ha senki nem él elővásárlási joggal, akkor heteken belül nyélbe üthetik az adásvételt. Még >>>
2018. 01. 16., 20:54
Beszélik, hogy még ma is messzire elér a keze a Parkgondozó Kft. ügyvezetőjének, aki korábban alpolgármesterként a város második embere volt, No, de azt senki sem gondolta volna, hogy még ezt is el tudja intézni! Még >>>
2018. 01. 16., 14:03
Szép fehér köntösbe öltözött a város! Bár nem esett túl sok hó, közlekedni azért csak óvatosan és lassan lehetett. Az utak és a járdák egyaránt havas, jeges és csúszós egyveleggel várták a legbátrabbakat Még >>>
2018. 01. 16., 12:13
Színes csodákat varázsol úgy, hogy Ő ezeket csak a lelki szemeivel látja. Heti Napló Sváby Andrással és Lakatos Norbival. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Közel 25 évnyi szolgálat után, 2018. január 13-án ünnepélyes keretek között búcsúztatták a Portugál Légierő Dassault/Dornier Alpha Jet flottáját. A kiképző repülőgépek ceremóniájának a Beja légibázis (Base Aérea N.º 11) adott otthont.
Több dél-koreai hírportál a napokban arról számolt be, hogy 2018. január 10-én a Dél-koreai Tengerészgyalogság átvehette az első 2 MUH-1 Marineon típusú többcélú helikopterét.
2018. január 16-i információk szerint, Lengyelország újabb négy (további 4 gépes opcióval) M-346 Master típusú kiképzőgépet rendel az olasz Leonardo repülőgépgyártó vállalattól.
Az Alma-atai Katonai Körzet Taldikorgánszki helyőrségi katonai bírósága 4 év szabadságvesztésre ítélte azt a kazah pilótát, aki felelős a még 2016 decemberében elvesztett Szu-27-esért.