2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Három betörőt elfogtak, egy szökésben – A legfrissebbek a szombati betörésről

Illés György Cinó  |  2017. 10. 29., 22:42

Megtudtuk: volt alapja a lövöldözésről szóló szóbeszédnek a szombat esti, Selyemerdő utcai betörést követő rendőri akció kapcsán, azonban csak időbeni egybeesésről volt szó, a pisztolylövés hangjára emlékeztető zajnak a rendőri akcióhoz illetve a betöréshez nem volt köze. Valójában nem is fegyverdörgés volt a hanghatás, amelyet egyébként a rendőrök is észleltek, miközben a feltételezett négy elkövető közül hármat a helyszín közelében sikerült elfogniuk. A negyedik gyanúsított ellen elfogató parancsot adtak ki, FRISSÍTÉS: MOSTANÁRA AZONBAN KÉZRE KERÍTETTÉK. Őt Orosházán elkövetett, hasonló bűncselekmények miatt már korábban is kereste a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pénzt, ékszereket, órákat vitt el négy férfi, egy kalocsai házból. A három gyanúsítottat a rendőrök a helyszín közelében elfogták, negyedik társuk ellen elfogatóparancs van érvényben – írja közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség hivatalos portálján, majd a történteket az alábbiak szerint részletezik:

Bemásztak, feltörték az ajtót, megléptek és … elkapták őket

Betörtek egy házba 2017. október 28-án, 18 óra 30 perc körül Kalocsán. A gyanú szerint négy férfi mászott be a kerítésen át a ház udvarára, majd kifeszítették az épület ajtaját. Átkutatták a szobákat, pénzt, ékszereket és órákat vittek el.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a kalocsai munkatársak segítségével a helyszín közelében elfogták a 43 éves sajószentpéteri B. Lászlót, a 37 éves budapesti M. Lászlót és a 26 éves szintén budapesti M. Ferencet. A három férfit előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették őket – írja a rendőrségi portál.


Forrás: Police.hu

Kivéve a főkolompost!

Negyedik társuk, egy 44 éves budapesti férfi ellen az Orosházi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki. A nyomozás eddigi adatai alapján ő egy Orosházán történt bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. A rendőrség vizsgálja, hogy az őrizetbe vett férfiak és szökésben lévő társuk követtek-e el további bűncselekményeket.

[FRISSÍTÉS!
Ma reggel érkezett hírünk szerint a negyedik gyanúsítottat is efogták a Békés megyei rendőrök - ezt külön Napi Gyors hírben is közöltük.]

A kalocsai házból ellopott dolgok többségét a rendőrök megtalálták a gyanúsítottaknál, lefoglalták és visszaadják a tulajdonosnak – áll a rendőrségi közleményben.

Piff-puff, dirr-durr – Miféle lövések?

A fentiekhez a magunk friss információi alapján annyit tudunk hozzátenni, hogy korábbi híreinkkel ellentétben

A JELEK SZERINT ÉKSZERRE SPECIALIZÁLÓDOTT BŰNÖZŐI CSOPORT AKCIÓJA, ILLETVE ELFOGÁSA SORÁN LŐFEGYVER HASZNÁLATÁRA NEM KERÜLT SOR.

Ennek ellenére több, portálunkat értesítő tanú is „fegyverdörgésről” számolt be. Elmondásuk szerint lövés zajára lettek figyelmesek, az után észlelték a rendőri jelenlétet és akciót.

Van magyarázat a furcsa észlelésekre

Amint rendőrségi forrásunktól megtudtuk,

A HELYSZÍNEN ELJÁRÓ RENDŐRSÉGI MUNKATÁRSAK IS ÉSZLELTÉK A HANGHATÁST.

Egy pillanatig, meg is lepte őket, de hamar világossá vált, hogy nem fegyver hangját hallják.
Hanem azt, hogy a

KÖZELBEN VALAKI TŰZIJÁTÉK-PETÁRDÁKAT ROBBANTOTT, TALÁN A KÖZELGŐ HALLOWEEN-ŐRÜLETRE TÖK-INTETTEL.

A „specialista”

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által Molnár Ferenc Béla ellen kiadott elfogatóparancsról szóló közlemény, illetve lakossági felhívás szerint a férfi korábban már Orosházán is hasonló jellegű bűncselekménnyel szerzett kétes érdemet:

A GYANÚ SZERINT OROSHÁZÁN BETÖRT EGY HÁZBA, AHONNAN ÉKSZEREKET LOPOTT EL.

De a kalocsai betörés kapcsán kiadott közlemény szerint más, hasonló bűncselekményekkel is való esetleges kapcsolatát is vizsgálják a fővárosi illetőségű férfinak és bűntársainak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK