2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Hét év börtönbüntetést kért az ügyészség a dusnoki kettős halálos motorbaleset vádlottjára – A terhelt nem ismeri el bűnösségét

Hét év börtönbüntetést kért az ügyészség a dusnoki kettős halálos motorbaleset vádlottjára – A terhelt nem ismeri el bűnösségét
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 26., 09:00

A nagy visszhangot kiváltó, múlt év október 23-án Dusnoknál bekövetkezett, két ember halálát okozó motorbaleset előkészítő büntetőülését 2021. május 20-án délelőtt a Kalocsai Járásbíróságon dr. Kálóczi Norbert büntetőbíró tartotta. Az érsekcsanádi vádlott nem ismerte el bűnösségét, vitatta az ügyészség azon álláspontját, amely szerint ittassága is befolyásolta a két ember halálával járó balesetet. Mivel az ügyészség és a vádlott álláspontja messze áll egymástól, az ügy már a hagyományos bírósági procedúra szerint, tárgyalásokkal folytatódik.

A dr. Kálóczi Norbert büntetőbíró irányítása mellett zajló előkészítő ülésen a letartóztatott vádlott és ügyvédje távmeghallgatáson keresztül vett részt.
Ugyan az esemény sajtó nyilvános volt, az alperes nem járult hozzá, hogy róla fénykép és hangfelvétel készüljön.

dr. Kálóczi Norbert


Amint arról az esetet követően beszámoltunk, 2020. október 23-án reggel halálos kimenetelű motoros baleset történt az 51. számú főút Dusnok közeli szakaszán, egy egymás után, külön-külön motorkerékpárral közlekedő házaspár vesztette életét.

Az előkészítő ülésen kiderült: a nyomozás adatai szerint az inkriminált napon az inkognitóját felfedni nem akaró, 37 éves érsekcsanádi férfi személygépkocsijával közlekedett az 51. számú főúton.


Dusnok felől, Sükösd irányába haladt, amikor átsodródott a szemközti forgalmi sávba, és összeütközött a két motorossal. A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették. A személygépkocsit vezető férfi is megsérült, a nyomozás adatai szerint nem használta a biztonsági övet.


A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt mintavétel céljából előállították. Az igazságügyi vegyészszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta, ezért a férfival szemben

A BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLYA HALÁLT OKOZÓ ITTAS JÁRMŰVEZETÉS BŰNTETT GYANÚJA MIATT FOLYTATTA LE A NYONOZÁST.

A vizsgálat során kiderült, a balesetben elhunyt személyek szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkoholt mutattak ki, azonban a szakértő kimondta: a sértettek ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés nincs. A motorosoknak nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre, esélyük sem volt elkerülni az ütközést.


Az előkészítő ülésen az ügyész ismertette a vádiratot. A vádhatóság szerint a baleset azért következett be, mert a terhelt megszegte a KRESZ azon rendelkezését: járművet csak az vezethet, aki nem áll alkoholos befolyásoltság alatt. Ráadásul a megvádolt férfi nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a személygépkocsit.

A vád halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette.
Az ülésen elhangzottak szerint

AZ ÜGYÉSZSÉG 7 ÉV BÖRTÖNBÜNTETÉSRE, 7 ÉV JÁRMŰVEZETÉSTŐL VALÓ ELTILTÁSRA, ÉS 7 ÉV KÖZÜGYEK GYAKORLÁSÁTÓL VALÓ ELTILTÁSRA KÉRTE ELÍTÉLNI A VÁDLOTTAT, AMENNYIBEN AZ BEISMERI A BŰNCSELEKMÉNY ELKÖVETÉSÉT.

Az ülésen az alperes nem ismerte el bűnösségét, vitatta, hogy ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés lenne. Védőügyvédje tanúk és a szakértők bevonását, illetve meghallgatását indítványozta az ügyben.

Az ügyvéd álláspontja szerint a vádlott nem az ittassága miatt tért át az út másik oldalára, és azt indítványozta: szakértő állapítsa meg az ittasság fokát és a vádlott által vezetett személygépkocsi műszaki állapotát. Mint elhangzott, a baleset időpontjában a kocsinak nem volt érvényes műszaki vizsgája.

A Kalocsai Járásbíróság az ügyet tárgyalásra bocsájtotta. Dr. Kálóczi Norbert büntetőbíró azt a tájékoztatást adta: az ügy a tanuk és a szakértők meghallgatásával folytatódik.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021-10-19 14:50:00
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés