2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Hét év börtönbüntetést kért az ügyészség a dusnoki kettős halálos motorbaleset vádlottjára – A terhelt nem ismeri el bűnösségét

Hét év börtönbüntetést kért az ügyészség a dusnoki kettős halálos motorbaleset vádlottjára – A terhelt nem ismeri el bűnösségét
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 26., 09:00

A nagy visszhangot kiváltó, múlt év október 23-án Dusnoknál bekövetkezett, két ember halálát okozó motorbaleset előkészítő büntetőülését 2021. május 20-án délelőtt a Kalocsai Járásbíróságon dr. Kálóczi Norbert büntetőbíró tartotta. Az érsekcsanádi vádlott nem ismerte el bűnösségét, vitatta az ügyészség azon álláspontját, amely szerint ittassága is befolyásolta a két ember halálával járó balesetet. Mivel az ügyészség és a vádlott álláspontja messze áll egymástól, az ügy már a hagyományos bírósági procedúra szerint, tárgyalásokkal folytatódik.

A dr. Kálóczi Norbert büntetőbíró irányítása mellett zajló előkészítő ülésen a letartóztatott vádlott és ügyvédje távmeghallgatáson keresztül vett részt.
Ugyan az esemény sajtó nyilvános volt, az alperes nem járult hozzá, hogy róla fénykép és hangfelvétel készüljön.

dr. Kálóczi Norbert


Amint arról az esetet követően beszámoltunk, 2020. október 23-án reggel halálos kimenetelű motoros baleset történt az 51. számú főút Dusnok közeli szakaszán, egy egymás után, külön-külön motorkerékpárral közlekedő házaspár vesztette életét.

Az előkészítő ülésen kiderült: a nyomozás adatai szerint az inkriminált napon az inkognitóját felfedni nem akaró, 37 éves érsekcsanádi férfi személygépkocsijával közlekedett az 51. számú főúton.


Dusnok felől, Sükösd irányába haladt, amikor átsodródott a szemközti forgalmi sávba, és összeütközött a két motorossal. A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették. A személygépkocsit vezető férfi is megsérült, a nyomozás adatai szerint nem használta a biztonsági övet.


A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt mintavétel céljából előállították. Az igazságügyi vegyészszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta, ezért a férfival szemben

A BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLYA HALÁLT OKOZÓ ITTAS JÁRMŰVEZETÉS BŰNTETT GYANÚJA MIATT FOLYTATTA LE A NYONOZÁST.

A vizsgálat során kiderült, a balesetben elhunyt személyek szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkoholt mutattak ki, azonban a szakértő kimondta: a sértettek ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés nincs. A motorosoknak nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre, esélyük sem volt elkerülni az ütközést.


Az előkészítő ülésen az ügyész ismertette a vádiratot. A vádhatóság szerint a baleset azért következett be, mert a terhelt megszegte a KRESZ azon rendelkezését: járművet csak az vezethet, aki nem áll alkoholos befolyásoltság alatt. Ráadásul a megvádolt férfi nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a személygépkocsit.

A vád halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette.
Az ülésen elhangzottak szerint

AZ ÜGYÉSZSÉG 7 ÉV BÖRTÖNBÜNTETÉSRE, 7 ÉV JÁRMŰVEZETÉSTŐL VALÓ ELTILTÁSRA, ÉS 7 ÉV KÖZÜGYEK GYAKORLÁSÁTÓL VALÓ ELTILTÁSRA KÉRTE ELÍTÉLNI A VÁDLOTTAT, AMENNYIBEN AZ BEISMERI A BŰNCSELEKMÉNY ELKÖVETÉSÉT.

Az ülésen az alperes nem ismerte el bűnösségét, vitatta, hogy ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés lenne. Védőügyvédje tanúk és a szakértők bevonását, illetve meghallgatását indítványozta az ügyben.

Az ügyvéd álláspontja szerint a vádlott nem az ittassága miatt tért át az út másik oldalára, és azt indítványozta: szakértő állapítsa meg az ittasság fokát és a vádlott által vezetett személygépkocsi műszaki állapotát. Mint elhangzott, a baleset időpontjában a kocsinak nem volt érvényes műszaki vizsgája.

A Kalocsai Járásbíróság az ügyet tárgyalásra bocsájtotta. Dr. Kálóczi Norbert büntetőbíró azt a tájékoztatást adta: az ügy a tanuk és a szakértők meghallgatásával folytatódik.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK