2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Ittas sofőr okozott halálos balesetet Bócsánál – Egy 57 éves jánoshalmi férfi az áldozat

Illés György Cinó  |  2020. 08. 14., 11:26

A Police.hu oldalán szerda éjjel 11 óra 22 perckor jelent meg az első hivatalos híradás arról, hogy egy Bócsa közelben történt, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt teljes útlezárás volt az 54-es számú főút 39-es kilométerénél, ahol két személygépkocsi addig tisztázatlan körülmények között összeütközött este fél 11 körüli időben. Az elsődleges információk alapján a balesetben egy személy megsérült – később kiderült: halálosan. Az áldozat a vétlen sofőr utasa volt. A másik autó jogosítvánnyal sem rendelkező vezetőjénél a szonda megerősítette az alkoholos befolyásoltság gyanúját.

A balesetről szóló elsődleges híradás után nem egész félórával, szerdán 23 óra 50 perckor már arról számolt be a rendőrség hivatalos portálján keresztül a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy egy férfi a helyszínen meghalt.
Ekkor még mindig teljes útelzárás mellett helyszíneltek a rendőrök Bócsa közelében, ahol a balesetben megsérült férfi még a helyszínelés ideje alatt belehalt sérüléseibe.

A BAON helyszíni információkra hivatkozva a balesetről azt írta tegnap reggel, hogy

MINDKÉT JÁRMŰ SOLTVADKERT FELÉ TARTOTT, AMIKOR A BALESETET OKOZÓ OPEL VEZETŐJE ELŐZNI AKARTA AZ ELŐTTE HALADÓ FORDOT, DE HÁTULRÓL NEKIÜTKÖZÖTT.


A Ford megpördült és a buszmegálló padkájára rohant, felborult és az út menti árokba csapódott.

A FORDOT VEZETŐ JÁNOSHALMI NŐ NEM SÉRÜLT MEG, ÁM A MELLETTE ÜLŐ FÉRFI, AKI VÉLHETŐEN NEM KAPCSOLTA BE A BIZTONSÁGI ÖVÉT, A BALESET KÖVETKEZTÉBEN MEGHALT

– olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező kiskőrösi mentősök már nem tudták megmenteni az életét.


AZ OPELT VEZETŐ KISKUNHALASI FÉRFI EGYEDÜL ÜLT A JÁRMŰBEN, AZ AUTÓJA MEGPÖRDÜLT ÉS AZ ÚT MENTI PADKÁN, FÉLIG AZ ÁROKBA LÓGVA ÁLLT MEG.

A férfi nem sérült meg, de felmerült nála az ittasság gyanúja, ezért őt a rendőrök vérvételre előállították – ezt később a rendőrség is megerősítette, és ismertették az elsődleges vizsgálatok eredményét is.
A BAON cikke lezárásaképp közli, hogy az 54-es főútnak a baleset miatti, a helyszínelés és műszaki mentés idejére történt, többórás lezárása idején a forgalmat Fischerbócsa felé terelték, illetve a visszafordították Soltvadkert felé.

Hivatalos: pozitív jelzést mutatott a szonda

EGY 57 ÉVES JÁNOSHALMI FÉRFI VESZTETTE ÉLETÉT A BÓCSA TÉRSÉGÉBEN TÖRTÉNT BALESET KÖVETKEZTÉBEN,

megtudhatjuk, hogy a baleset okozásával megalapozottan gyanúsítható, 47 éves kiskunhalasi férfi

  • érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett
  • vele szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit
  • a helyszínen a szondáztatás eredménye is alátámasztott

                                                                                
A rendelkezésre álló adatok szerint az 54-es számú főúton Bócsa felől Soltvadkert irányába közlekedett 22 óra 34 perckor egy 47 éves kiskunhalasi férfi egy Opel személygépkocsival.
A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr az előtte haladó Ford márkájú gépkocsi előzésébe kezdett, azonban az út 39.100-as méterénél az

ELŐZÉSI MANŐVER SORÁN –– NEKIÜTKÖZÖTT AZ AUTÓNAK, AMELY ENNEK HATÁSÁRA MEGPÖRDÜLT ÉS FELBORULT.

A baleset következtében a Fordot vezető

56 ÉVES SOFŐR KÖNNYEBBEN SÉRÜLT, ELLENBEN 57 ÉVES UTASA A HELYSZÍNEN BELEHALT SÉRÜLÉSEIBE.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai

HALÁLOS KÖZÚTI BALESET OKOZÁSÁNAK GYANÚJA MIATT ŐRIZETBE VETTÉK A 47 ÉVES SOFŐRT.

A kiskunhalasi férfi

ÉRVÉNYES VEZETŐI ENGEDÉLLYEL NEM RENDELKEZETT.

Vele szemben

FELMERÜLT AZ ITTASSÁG GYANÚJA IS.

Ezt a helyszínen alkalmazott légalkohol-mérő készülék, magyarán:

A SZONDA POZITÍV ÉRTÉKE IS ALÁTÁMASZTOTTA

– derül ki a Police.hu cikkéből.Zéró. Az nulla, azaz semennyi.

A baleset adta szomorú alkalmat a rendőrségi portál cikke arra is felhasználta, hogy a közlekedés biztonsága érdekében mindenkor betartandó szabályokra és azok megalapozottságára figyelmeztessen:

AZ ALKOHOL MÁR KIS MENNYISÉGBEN IS OLYAN ÉLETTANI HATÁSOKAT VÁLT KI, AMELYEK NEM TESZIK LEHETŐVÉ A BIZTONSÁGOS JÁRMŰVEZETÉST.

A szeszes ital fogyasztás hatására

  • növekszik az észlelési idő,
  • tompulnak a reflexek,
  • lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és
  • a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.


– hívja föl a figyelmet a cikk, amely oltalmait azzal zárja, hogy emlékeztet:

HAZÁNKBAN ZÉRÓ TOLERANCIA VAN ÉRVÉNYBEN,

ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti

A GÉPI MEGHAJTÁSÚ JÁRMŰ VEZETŐJE RÉSZÉRE,

a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.
a rendőrségi portál búcsúzó baleset-megelőzési tanácsai:

SOHA NE ÜLJÖN ITTASAN GÉPI MEGHAJTÁSÚ JÁRMŰ VOLÁNJA MÖGÉ, VALAMINT OLYAN JÁRMŰBE SEM, MELYET LÁTHATÓAN ITTAS SZEMÉLY VEZET!

NE ENGEDJE MEG CSALÁDTAGJÁNAK, ROKONÁNAK, BARÁTJÁNAK, ISMERŐSÉNEK SEM, HOGY ITTAS ÁLLAPOTBAN GÉPI MEGHAJTÁSÚ JÁRMŰVET VEZESSEN!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK