2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ittas sofőr okozott halálos balesetet Bócsánál – Egy 57 éves jánoshalmi férfi az áldozat

Illés György Cinó  |  2020. 08. 14., 11:26

A Police.hu oldalán szerda éjjel 11 óra 22 perckor jelent meg az első hivatalos híradás arról, hogy egy Bócsa közelben történt, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt teljes útlezárás volt az 54-es számú főút 39-es kilométerénél, ahol két személygépkocsi addig tisztázatlan körülmények között összeütközött este fél 11 körüli időben. Az elsődleges információk alapján a balesetben egy személy megsérült – később kiderült: halálosan. Az áldozat a vétlen sofőr utasa volt. A másik autó jogosítvánnyal sem rendelkező vezetőjénél a szonda megerősítette az alkoholos befolyásoltság gyanúját.

A balesetről szóló elsődleges híradás után nem egész félórával, szerdán 23 óra 50 perckor már arról számolt be a rendőrség hivatalos portálján keresztül a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy egy férfi a helyszínen meghalt.
Ekkor még mindig teljes útelzárás mellett helyszíneltek a rendőrök Bócsa közelében, ahol a balesetben megsérült férfi még a helyszínelés ideje alatt belehalt sérüléseibe.

A BAON helyszíni információkra hivatkozva a balesetről azt írta tegnap reggel, hogy

MINDKÉT JÁRMŰ SOLTVADKERT FELÉ TARTOTT, AMIKOR A BALESETET OKOZÓ OPEL VEZETŐJE ELŐZNI AKARTA AZ ELŐTTE HALADÓ FORDOT, DE HÁTULRÓL NEKIÜTKÖZÖTT.


A Ford megpördült és a buszmegálló padkájára rohant, felborult és az út menti árokba csapódott.

A FORDOT VEZETŐ JÁNOSHALMI NŐ NEM SÉRÜLT MEG, ÁM A MELLETTE ÜLŐ FÉRFI, AKI VÉLHETŐEN NEM KAPCSOLTA BE A BIZTONSÁGI ÖVÉT, A BALESET KÖVETKEZTÉBEN MEGHALT

– olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező kiskőrösi mentősök már nem tudták megmenteni az életét.


AZ OPELT VEZETŐ KISKUNHALASI FÉRFI EGYEDÜL ÜLT A JÁRMŰBEN, AZ AUTÓJA MEGPÖRDÜLT ÉS AZ ÚT MENTI PADKÁN, FÉLIG AZ ÁROKBA LÓGVA ÁLLT MEG.

A férfi nem sérült meg, de felmerült nála az ittasság gyanúja, ezért őt a rendőrök vérvételre előállították – ezt később a rendőrség is megerősítette, és ismertették az elsődleges vizsgálatok eredményét is.
A BAON cikke lezárásaképp közli, hogy az 54-es főútnak a baleset miatti, a helyszínelés és műszaki mentés idejére történt, többórás lezárása idején a forgalmat Fischerbócsa felé terelték, illetve a visszafordították Soltvadkert felé.

Hivatalos: pozitív jelzést mutatott a szonda

EGY 57 ÉVES JÁNOSHALMI FÉRFI VESZTETTE ÉLETÉT A BÓCSA TÉRSÉGÉBEN TÖRTÉNT BALESET KÖVETKEZTÉBEN,

megtudhatjuk, hogy a baleset okozásával megalapozottan gyanúsítható, 47 éves kiskunhalasi férfi

  • érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett
  • vele szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit
  • a helyszínen a szondáztatás eredménye is alátámasztott

                                                                                
A rendelkezésre álló adatok szerint az 54-es számú főúton Bócsa felől Soltvadkert irányába közlekedett 22 óra 34 perckor egy 47 éves kiskunhalasi férfi egy Opel személygépkocsival.
A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr az előtte haladó Ford márkájú gépkocsi előzésébe kezdett, azonban az út 39.100-as méterénél az

ELŐZÉSI MANŐVER SORÁN –– NEKIÜTKÖZÖTT AZ AUTÓNAK, AMELY ENNEK HATÁSÁRA MEGPÖRDÜLT ÉS FELBORULT.

A baleset következtében a Fordot vezető

56 ÉVES SOFŐR KÖNNYEBBEN SÉRÜLT, ELLENBEN 57 ÉVES UTASA A HELYSZÍNEN BELEHALT SÉRÜLÉSEIBE.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai

HALÁLOS KÖZÚTI BALESET OKOZÁSÁNAK GYANÚJA MIATT ŐRIZETBE VETTÉK A 47 ÉVES SOFŐRT.

A kiskunhalasi férfi

ÉRVÉNYES VEZETŐI ENGEDÉLLYEL NEM RENDELKEZETT.

Vele szemben

FELMERÜLT AZ ITTASSÁG GYANÚJA IS.

Ezt a helyszínen alkalmazott légalkohol-mérő készülék, magyarán:

A SZONDA POZITÍV ÉRTÉKE IS ALÁTÁMASZTOTTA

– derül ki a Police.hu cikkéből.Zéró. Az nulla, azaz semennyi.

A baleset adta szomorú alkalmat a rendőrségi portál cikke arra is felhasználta, hogy a közlekedés biztonsága érdekében mindenkor betartandó szabályokra és azok megalapozottságára figyelmeztessen:

AZ ALKOHOL MÁR KIS MENNYISÉGBEN IS OLYAN ÉLETTANI HATÁSOKAT VÁLT KI, AMELYEK NEM TESZIK LEHETŐVÉ A BIZTONSÁGOS JÁRMŰVEZETÉST.

A szeszes ital fogyasztás hatására

  • növekszik az észlelési idő,
  • tompulnak a reflexek,
  • lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és
  • a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.


– hívja föl a figyelmet a cikk, amely oltalmait azzal zárja, hogy emlékeztet:

HAZÁNKBAN ZÉRÓ TOLERANCIA VAN ÉRVÉNYBEN,

ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti

A GÉPI MEGHAJTÁSÚ JÁRMŰ VEZETŐJE RÉSZÉRE,

a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.
a rendőrségi portál búcsúzó baleset-megelőzési tanácsai:

SOHA NE ÜLJÖN ITTASAN GÉPI MEGHAJTÁSÚ JÁRMŰ VOLÁNJA MÖGÉ, VALAMINT OLYAN JÁRMŰBE SEM, MELYET LÁTHATÓAN ITTAS SZEMÉLY VEZET!

NE ENGEDJE MEG CSALÁDTAGJÁNAK, ROKONÁNAK, BARÁTJÁNAK, ISMERŐSÉNEK SEM, HOGY ITTAS ÁLLAPOTBAN GÉPI MEGHAJTÁSÚ JÁRMŰVET VEZESSEN!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei