2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ittas volt a két motoros halálát okozó sofőr – Minden, amit tudni lehet a balesetről, amelyben egy vaskúti házaspár vesztette életét

Illés György Cinó  |  2020. 10. 24., 14:10

A tegnap Dusnok és Sükösd közt autóbalesetben egy vaskúti házaspár – 44 éves férfi és 50 éves házastársa – lelte halálát. A két motorral az 51-es úton közlekedő házaspárt egy szemből érkező, a menetirány szerinti bal oldalra áttért személykocsi gázolta el. Annak sofőrje egy 37 éves érsekcsanádi férfi volt, akinél a helyszíni vizsgálatok során a szonda pozitív véralkoholszintet jelzett, ezért őt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatására.

A rendőrség hivatalos portálja tegnap délelőtt 11 óra után egy perccel publikált cikkében számolt be elsődlegesen arról a balesetről, amelyben két motoros vesztette életét az 51-es főúton, és amelyről portálunk is hírt adott, a szerencsétlenül járt vaskúti házaspár motoros társai, a foktői Pirates Family MC motoros klub által a közösségi médiában közzétett gyászhírből is idézve.

Az elsődleges rendőrségi tájékoztatás szerint eddig

TISZTÁZATLAN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÖSSZEÜTKÖZÖTT EGY SZEMÉLYGÉPKOCSI ÉS KÉT MOTORKERÉKPÁR

az 51-es számú főút 140-es kilométerében október 23-án délelőtt fél tíz körül. A baleset következtében

A KÉT MOTOROS OLYAN SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT, HOGY A HELYSZÍNEN ÉLETÉT VESZTETTE.


Forrás: Police.hu


A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a főutat. A forgalmat az 5311-es számú úton keresztül Miske irányába, valamint az 54-es számú főúton keresztül Nemesnádudvar felé terelték.

A helyszínt földúton is el lehetett kerülni az esetről több cikkben beszámoló Baon.hu cikke szerint, amely orgánum már első híradásában, a baleset után egy órával is azt írta, hogy információik szerint

A BALESETET OKOZÓ SOFŐR ITTAS LEHETETT.


Forrás: Police.hu


A szomorú esetről drámai képriportban is beszámoló megyei portál később, többször frissített cikkében arról is beszámolt, hogy helyszíni információik szerint a mentősök a két motorost közel egy órán keresztül próbálták újraéleszteni, de nem tudták megmenteni az életüket.
Eközben a forgalmat a rendőrök mellett katonák is irányították.

A hírt délután azzal egészítették ki, hogy a balesetben egy vaskúti házaspár vesztette életét.

AZ EGYIK MOTORON ÜLŐ, 44 ÉVES, VASKÚTI FÉRFI ÉS A MÁSIK MOTORON UTAZÓ, 50 ÉVES FELESÉGE HUNYT EL A BALESETBEN.


Forrás: Police.hu


A híradás szerint

A SZEMÉLYAUTÓT VEZETŐ, 37 ÉVES, ÉRSEKCSANÁDI FÉRFI NEM HASZNÁLTA A BIZTONSÁGI ÖVET, ÉS SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT.

A rendőrség azonban később a sofőr sérüléseinek súlyosságáról ettől eltérő tájékoztatást adott [Lásd alább! – A szerk.], ám azt nem cáfolták, hogy a mentők őt is kórházba szállították.
Délután öt órára

A RENDŐRSÉG MEGERŐSÍTETTE A BAON.HU AZON INFORMÁCIÓJÁT, AMELY SZERINT ITTAS LEHETETT A BALESETET OKOZÓ SOFŐR.

– közölte cikke frissítésében a portál.

Másnap, ma reggel hét óra után a Police.hu a helyszínelés fotóiból összeállított galériával illusztrált cikkében már arról számolt be, hogy

A RENDŐRÖK ŐRIZETBE VETTÉK A HALÁLOS BALESET FELTÉTELEZETT OKOZÓJÁT.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlése nyomán született, a baleset lefolyását is leíró cikk közli, hogy a kalocsai rendőrök

ELŐTERJESZTÉST TESZNEK A 37 ÉVES GYANÚSÍTOTT LETARTÓZTATÁSÁNAK INDÍTVÁNYOZÁSÁRA.

A baleset körülményeiről megtudhatjuk, hogy a 37 éves érsekcsanádi férfi az 51-es számú főúton Dusnok felől Sükösd irányába közlekedett egy személygépkocsival október 23-án 9 óra 32 perckor.
A helyszíni szemle adatai szerint

A SOFŐR AZ ÚT 140-ES KILOMÉTERSZELVÉNYÉBEN EDDIG ISMERETLEN OKBÓL ÁTTÉRT A SZEMKÖZTI FORGALMI SÁVBA, AHOL ÖSSZEÜTKÖZÖTT KÉT MOTOROSSAL.


Forrás: Police.hu


A baleset során a motorokkal közlekedő vaskúti házaspár – egy 50 éves nő és egy 44 éves férfi – olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

AZ AUTÓ VEZETŐJE KÖNNYŰ SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT.

A cikk kitér az ittasság kérdésére is.
E szerint:

A HELYSZÍNI ITTASSÁG-ELLENŐRZÉS SORÁN A GÉPKOCSIVEZETŐVEL SZEMBEN ALKALMAZOTT SZONDA POZITÍV ÉRTÉKET MUTATOTT, EZÉRT A FÉRFIT VÉR-VIZELET MINTAVÉTELRE ÁLLÍTOTTÁK ELŐ AZ EGYENRUHÁSOK.

A Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai

A GÉPKOCSIVEZETŐT HALÁLOS KÖZÚTI BALESET OKOZÁSÁNAK GYANÚJA MIATT VETTÉK ŐRIZETBE,

és tesznek előterjesztést a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés