2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Jelentős tűz pusztított a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. telephelyén – Kalocsai, kiskőrösi tűzoltók küzdöttek a lángokkal

Zsiga Ferenc  |  2019. 03. 27., 20:08

Ma 15.50 órakor telefonon riasztották a Kalocsai Tűzoltóparancsnokságot, hogy a tűzoltólaktanyától pár száz méterre lévő Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. telephelyén, a paprika malomban tűz ütött ki, a lángok erőteljesen terjednek, a már kész őrleményen kívül a berendezések is lángra kaptak. A tűzesetről elsőként Németh Józsefet, a cég vezérigazgatóját kérdeztük.

Németh József arról tájékoztatta portálunkat, hogy munkatársai március 27-én, 15.50 órakor észlelték, hogy a működő paprika malomban tűz ütött ki, a már kész őrleményen kívül a lángok a berendezésekre is átterjedtek. Azonnal értesítették a tűzoltókat, akik néhány perc múlva már a helyszínen voltak, majd Kiskőrösről és Soltról is segítséget kaptak.


Forrás: KALOhírek

A cégvezető szerint a tűzoltók a tűz megfékezése mellett arra is figyelmet fordítottak, hogy a lángok ne terjedjenek át tetőszerkezetre, illetve a szomszédos épületekre. A helyszínen tartózkodó, portálunkat telefonon tájékoztató vezérigazgató hangsúlyozta:

a kár első ránézésre is jelentős, a tűz mellett az oltási munkálatok is kárral jártak, a tetőszerkezet és más égő berendezések oltásakor az oltóvíz is kárt okozott a félkész és kész termékekben.

Csütörtökön reggel, azaz ma folytatódott a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. telephelyének legszebb, ipari műemlék-jellegű épületében, a paprikamalomban szerda délután keletkezett tűzeset kivizsgálása. Mint megtudtuk, vélhetően a parika őrleményben lévő por kiszűrésére használt filterek gyulladása okozta a később a kétszintes malom és a berendezések nagyobb részére is kiterjedő tüzet. A kár a százmillió forintot is meghaladhatja.
bővebben ...

Információnk szerint a tűzoltók 19 órakor még a helyszínen tartózkodtak, elsősorban arra koncentráltak, hogy az esetleges tűzfészkek nehogy újra lángra lobbanjanak.

Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunkat 19 órakor arról tájékoztatta, hogy a malom üzemépület több szinten égett. A helyszínre a kalocsai tűzoltók érkeztek elsőként, majd Kiskőrösről és Soltról hivatásos tűzoltóktól kaptak segítséget.


Forrás: KALOhírek

A kiterjedt tüzet hét vízsugárral, a Kecskemétről érkezett katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották. A tüzet 19 órára megfékeztek, de a tűzoltók még jelenleg is a helyszínen tartózkodnak.

A beavatkozás eredményeként a tűz másik épültekre nem terjedt át.

A szóvivő szerint a kár jelentős, a tűz okának kiderítésére a helyszínen megkezdték a tűzvizsgálati hatósági eljárást. A szóvivő elmondta,

a tűzesettel összefüggésben személyi sérülés sem az üzemben dolgozók, sem a tűzoltók részéről nem történt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés