2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Jogerős ítélet született – Hét év fegyház a kalocsai dílernek

2016. 10. 12., 14:32

2015 októberében zárult a 32 éves kalocsai H. Tamás ügye a rendőrségen. Ekkor kábítószer-kereskedelem kísérlete és kábítószer birtoklása bűncselekményben találta vétkesnek a rendőrség. Azóta Kecskeméten és Szegeden is tárgyaltak sorsáról, mostanra megszületett a jogerős döntés.

Az utolsó szót kimondó Szegedi Ítélőtábla hét év fegyházra és hét év közügyektől való eltiltásra ítélte a kalocsai férfit, mondván a vádlott évek óta fogyasztott különböző típusú, kábítószer-tartamú anyagokat, és 2013. július 14-e óta másoknak is adott az által beszerzett drogokból.

2014. november 6-án délelőtt a vádlott pont ezért indult beszerző-útra, Kalocsáról a keceli bekötőútnál lévő kocsma parkolójába, ahogy az eljárás során pontosan nem beazonosított személytől 50 gramm marihuánát és 20 darab extasy tablettát vásárolt. A csomag összértéke 60 ezer forint volt, amelynek ellenében az eladó megkérte H. Tamást, hogy további egy másik csomagban (amelyben speed por volt) vigyen el és tegyen ki az M9-es út körforgalma utáni közlekedési tábla tövébe ugyanezen a napon.


Forrás: Police.hu

A kalocsai fiatalember rábólintott a feladatra, azonban fél 12-kor a Miskei úton leállította és igazoltatta a rendőrség, amikor az autójából előkerült a leszállítandó pakk, valamint 20 tabletta és csaknem 50 gramm növényi származék – összesen három tasakba csomagolva, amelyek szakértői vizsgálata egyértelműen kimondta, hogy azok kábítószernek minősülnek.

Ezt követte a férfi kalocsai otthonában tartott házkutatás. Ekkor még több kábítószer került elő. Mindent egybevetve a H. Tamás által, továbbadás céljából szerzett kábítószer-tartalmú anyagok együttes hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak 126,8 százaléka, vagyis közel 1,3-szorosa volt.


Forrás: Police.hu

A rendőrség kezdeményezte is előzetes letartóztatását, amelyet a Kalocsai Járásbíróság november 7-én, a történtek másnapján el is rendelt. A büntetőeljárás lefolytatását követően a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya tavaly októberben továbbította vádemelési javaslattal a keletkezett anyagot a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Első fokon a Kecskeméti Törvényszék jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, illetve kábítószer birtoklás vétségében mondta ki bűnösnek tavaly márciusban a férfit, és halmazati büntetésül hét év fegyházra és hét év közügyektől eltiltásra ítélte. Mivel az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője pedig az eltérő minősítés, valamint a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, az ügy a Szegedi Ítélőtáblára került, amely részben megváltoztatta a nem jogerős döntést.


Forrás: Police.hu

A Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntetőtanács a vádlott cselekményét a jelentős mennyiségű kábítószer forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette kísérletének minősítette, a halmazati büntetésre vonatkozó utalást pedig mellőzte. Nem változott viszont a kiszabott szabadságvesztés mértéke,

a letöltendő büntetési tétel tehát lényegében az első fokon kiszabott hét év fegyház, és a közügyektől való eltiltás.

Az ítélet indoklásában elhangzott, tekintettel arra, hogy a vádlott büntetlen előéletű és a kábítószer mennyisége csak kis mértékben haladta meg a jelentős mennyiség alsó határát, az első fokú bíróság az elkövetett cselekmény súlyával arányos büntetést szabott ki, az ítélőtábla pedig nem látta indokoltnak, hogy a büntetést lényegesen súlyosítsa. A Szegeden született határozat jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Az elfogásról készült rendőrségi videó:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés