2017. 10. 19. csütörtök
Nándor
: 308 Ft   : 261 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 352 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai és dunapataji férfiak a keddi baleset sérültjei

Illés György Cinó  |  2017. 08. 01., 22:07

Trágyaszóró pótkocsit vontató traktorba rohant bele egy hazafelé tartó kalocsai férfi, néhány kilométerre a várostól, nem sokkal Zasztó előtt. Akkor történt az ütközés, amikor előzni próbálta az akkor épp balra kanyarodó traktort. Az, hogy a balesetet a traktorista okozta-e azzal, hogy nem vette figyelembe, hogy a kocsi már megkezdte az előzést, esetleg nem használt irányjelzőt, vagy az autós hibázott azzal, hogy nem észlelte az irányjelzést, vagy nem mérte föl kellőképp az előzés feltételeinek meglétét, és megválasztott menetsebessége megfelelt-e a KRESZ előírásainak, egyelőre nem világos. Ezt a Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgálatának feladata lesz tisztázni. Akárhogyan is volt, a baleset az autó roncsai láttán – a tetemes anyagi kár ellenére – szerencsés kimenetelűnek mondható, mivel az elsődleges orvosi vélemények szerint mindkét sofőr – egy kalocsai és egy dunapataji férfi – csak könnyebben sérült, a járművekben más nem utazott.

A ma délután fél egy körüli időben történt autóbalesetről gyorshírt már a helyszínelés idején adtunk, akkor még várva a rendőrség hivatalos tájékoztatására. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályától megkeresésünkre most az alábbi tájékoztatást kaptuk a balesettel kapcsolatban:


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az 51-es úton egy mezőgazdasági vontató jármű haladt Kalocsa irányába Dunapataj felől, amikor balra, nagyívben kanyarodva egy jelöletlen főútra szándékozott letérni. Meg is kezdte a kanyarodást, azonban így épp egy vele azonos irányba haladó, a vontató előzését megkezdő személygépkocsi elé kanyarodott, aminek következtében az autó az elülső részével a traktor bal oldalának ütközött.

AZ ÜTKÖZÉS KÖVETKEZTÉBEN A SZEMÉLYGÉPKOCSIT VEZETŐ, ABBAN EGYEDÜL UTAZÓ KALOCSAI FÉRFI, VALAMINT A TRAKTORT VEZETŐ, DUNAPATAJI ILLETŐSÉGŰ FÉRFI IS MEGSÉRÜLT.


Forrás: Illés György / KALOhírek


AZ ELSŐDLEGES ORVOSI SZAKVÉLEMÉNY ALAPJÁN MINDKÉT SOFŐR KÖNNYŰ SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT.

A fél egy körüli időben történt baleset után az életmentés és a helyszínelés, műszaki mentés idején félpályás útzár volt érvényben. A közlekedés rendje 14 óra 15 perc körül állt helyre.

A BALESET KÖRÜLMÉNYEIT A KALOCSAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLYA VIZSGÁLJA.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az ő feladatuk lesz – szakértők bevonásával – tisztázni, hogy a balesetet megelőzően a közlekedés általános szabályai mellett betartásra kerültek-e a kanyarodásra, illetve előzésre vonatkozó szabályok, beleértve mindkét részről az elsőbbségadás és az irányjelző használata, illetve a szabályos előzés feltételeinek kérdését, továbbá vizsgálniuk kell, hogy a megválasztott menetsebesség megfelelt-e a vonatkozó szabályoknak, s ha nem, az hozzájárulhatott-e, és milyen mértékben járulhatott hozzá a baleseti helyzet kialakulásához.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Kértük a Mentőszolgálat tájékoztatását is az esettel kapcsolatban, ám azt egyelőre nem kaptuk meg. Ha a Mentőszolgálat sajtósaitól az eddigi ismereteinket meghaladó információhoz jutunk, akkor azt – különösképp a történtek helyi vonatkozásaira való tekintettel – közöljük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 10. 16., 19:35
Múlt hét csütörtökön az El Camino és számos más nagy sikerű könyv szerzője Sándor Anikó volt a Városi Könyvtár vendége. Az írónő színes előadásában ismerhettük meg könyvei keletkezésének és magának az írói indulásnak a történetét.
2017. 10. 16., 16:57
Filvig Géza és egy barátja, párttársa, Farkas Péter nem bírta tovább nézni az üveghegyet, amely a Diego melletti szelektív konténer környékét lepte el. Kezükbe vették a dolgot, meg a hulladéküveget, és azokat a szeméttelepre szállították, egyben azt is demonstrálva, hogy nem ördöngösség. Ami nem megy, ne erőltessük, de legalább figyeljünk oda jobban, főleg, ha van rá apparátus – sürgeti Filvig, aki a problémát már testület előtt is fölvetette, nem is egyedül.
2017. 10. 16., 18:38
A télre való felkészülésről tanácskozott a Helyi Védelmi Bizottság a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán megtartott ülésén, amelyen a védelmi igazgatásban résztvevők, a polgármesterek, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vízügyi igazgatóság, a gáz- és áramszolgáltató, a közútkezelő vezető beosztású képviselői voltak jelen.
2017-10-18 20:55:05
Egy francia kutatócsoport azt állítja, hogy megtalálták a diszlexia okát. A gyógyíthatónak látszó kiváltó okot az emberi szem fényérzékelő sejtjeinek apró hibája okozhatja. A diagnózis viszonylag egyszerűen felállítható: csak meg kell vizsgálni a páciens szemét.
2017-10-17 19:22:48
Október 17-én 45 éves lett az 1972-ben született Marshall Mathers, vagyis Eminem, aki már több mint húsz éve van a pályán. Díjakat nyert, filmekben szerepelt, és bár évek óta nem jelent meg új albuma, folyamatosan turnézik. Hogyan jutott el az egyedülálló anya által nevelt srác egy apró kis házból odáig, hogy világsztár és Oscar-díjas rapper legyen?

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 10. 18., 21:03
Kati László, dr. Angeli Gabriella és Balogh Imre lemondtak tiszteletdíjukról. Még >>>
2017. 10. 17., 15:08
2 alkalom, a legfontosabb tudnivalókról minden leendő anyukának. Itt az összes felmerülő kérdésre választ kaphatsz. Még >>>
2017. 10. 17., 12:18
Aki ma délután akarta kézbe venni a Kalocsai Járási Hivatal Kormányablakában intézendő ügyeit, kénytelen lesz elhalasztani ezt a programot. Még >>>
2017. 10. 17., 11:00
Múlt szombati bemutatkozó rendezvényük után újra hallatott magáról a Momentum kalocsai szervezete, akik a párt országos plakátátragasztó-kampányához csatlakoztak ezzel a megmozdulásukkal. Még >>>
2017. 10. 16., 17:14
Folyamatosan várja az önéletrajzokat az Emika. Is. Még >>>
2017. 10. 15., 19:55
A „dead bedroom”, vagyis a „halott hálószobák” jelenség kapcsán olyan párokról beszélünk, akik együtt élnek ugyan, de a kapcsolatukból eltűnik, vagy eltűnt a szexuális élet. Miért és hova tűnik el a vágy? - erre keresi a választ e cikk. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 kisbéta
 2017-10-19 10:38:16
 3 Milyen játszóterek ? Azonkívül, hogy fodrászhoz jár , nem nagyon csinál semmit . A körzetében lakom, de nem nagyon hívott össze lakosság...

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 MrSmith
 2017-10-10 11:24:18
 5 Botka fabotkat sem ert es el is tunt,

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. október 17-én 2 darab F-22 Raptor és egy KC-135 Stratotanker landolt a lengyelországi Powidz légibázison. A Raptorok kiszolgálásra egy 10 fős műszaki csapat is érkezett.
Negatív következményekkel jár a pilóták motivációját tekintve a bolgár parlament illetékes bizottságának azon döntése, mely szerint újra kell tárgyalni a vadászgéptendert.
A Lufthansa Csoport légitársaságai mintegy 12,7 millió utast szállítottak 2017 szeptemberében, 17,8%-kal többet, mint az előző év hasonló időszakában. A rendelkezésre álló utaskilométerek száma 11%-kal haladta meg az előző évit, miközben az árbevétel 12,9%-kal nőtt.
Az Iraki Légierő pilótáinak harmadik csoportja is végzett az L-159-es elméleti átképzéssel a Prága melletti Aero Vodochody üzemben. Az átképzés most a műszaki szakemberek és az oktató pilóták felkészítésével folytatódik.