2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai és környékbeli áldozatok az M6-oson – Hárman meghaltak, többen súlyosan és életveszélyesen sérültek Ráckeresztúr mellett

Kalocsai és környékbeli áldozatok az M6-oson – Hárman meghaltak, többen súlyosan és életveszélyesen sérültek Ráckeresztúr mellett
Illés György Cinó  |  2021. 09. 30., 15:50

Kivétel nélkül Kalocsai járásban van a lakóhelyük a tegnap késő délután az M6-os autópályán történt, az országos médiában is nagy visszhangot kapott, tragikus kimenetelű baleset érintettjeinek. A Ráckeresztúr mellett történt balesetben ketten a helyszínen vesztették életüket, két főt könnyebb, két-két főt súlyos életveszélyes, illetve életveszélyes állapotban szállítottak kórházba – amint megtudtuk, közülük további egy fő a mai napon elhunyt, így háromra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Amint Napi gyors rovatunkban már hírt adtunk róla, tegnap este tragikus kimenetelű baleset történt az M6-os autópályán, Kalocsa környéki érintettekkel.

Szeptember 29-én 16 óra 45 perc körül eddig ismeretlen okból egy Budapest irányából az M6-os autópálya 33-as kilométerszelvényében közlekedő gépjármű lesodródott az úttestről, majd szalagkorlátnak ütközött. A baleset során többen kiestek a járműből. A sérültek közül két férfi életét a helyszínen nem tudták megmenteni, további hat utast pedig kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai – adta hírül 19 óra 51 perckor közzétett cikkében a Police.hu.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint A rendőrök 22 óra 40 perckor fejezték be a helyszínelést és a műszaki mentést.
A hírt számos médium átvette és kiegészítette információival.

A teljesség igénye nélkül:

A Blikk cikke szerint a kisbusz hídpillérnek ütközött. A jármű többször is megpördült. A helyszínre rengeteg rendőr- és mentőautó mellett három mentőhelikopter is érkezett.
A portál körülbelül négy kilométeres torlódásról írt, megemlítve, hogy a forgalmat a 6-os útra terelték Ercsi felé, ahol szintén több kilométeres torlódásra számítottak.
A cikk este fél hétkor történt publikálásakor még tartott az életmentés, a sérülteket hordágyon vitték el.

Az Origó cikke a három mentőhelikopter helyszínre érkezését a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján megerősítette, a szerint hat mentőautó is érkezett a helyszínre, Ráckeresztúr közelébe.
A történtek leírása szerint a kisbusz előbb a szalagkorlátnak, majd hídpillérnek ütközött.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Sebestyén Mária tájékoztatására hivatkozva azt írták, hogy este nyolckor még tartott a helyszínelés a baleset után, amelyben két férfi halt meg, ketten életveszélyes, ketten súlyos, míg ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Dunaújváros.com értesülései szerint az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalának ráckeresztúri lehajtójánál történt a baleset.
A történtek leírása szerint egy munkásokat szállító kisbusz vezetője – feltehetően előzési manőver közben – elveszítette uralmát a gépjármű felett, a kisbusz felborult, s a balesetben két ember életét vesztette, hárman életveszélyesen, hárman pedig súlyosan megsérültek a portál nem hivatalos, de megbízhatónak mondott információi szerint.
E portál szerint három mentőhelikopter érkezett a helyszínre, értesüléseik szerint emellett összesen tizenkét mentőegység vonult ki, a mentők mellett a katasztrófavédelem, a martonvásári önkéntes tűzoltók, valamint az autópálya rendőrség kötelékéből.
A dunaújvárosi portál szerint a hat sérültet a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba, a fővárosba, illetve Székesfehérvárra szállították.

Mára tovább nőtt a halálos áldozatok száma

Kérdésünkre a mentőszolgálat megerősítette, hogy a helyszínre több mentőegységet és mentőhelikoptereket is riasztottak. A baleset sérültjeire vonatkozó, egymásnak nem teljes összhangban lévő hírekkel kapcsolatos tájékoztatásuk szerint

KÉT ÉLETVESZÉLYES, KÉT SÚLYOS-ÉLETVESZÉLYES ÉS KÉT SÚLYOS SÉRÜLTET SZÁLLÍTOTTAK KÓRHÁZBA,

Forrás: Police.hu


A mentőszolgálat is megerősítette, hogy a balesetben ketten a helyszínen életüket vesztették.

Azonban újabb információnk szerint a kórházban időközben egy másik, korábban a sérültek közt számon tartott utas is életét vesztette, így ma

HÁROMRA EMELKEDETT A BALESET HALÁLOS ÁLDOZATAINAK SZÁMA.

A rendőrségtől pótlólag megkért tájékoztatás megerősítette ezt az értesülésünket, amint azt is, hogy az együtt utazó társaság tagjai, így a halálos áldozatok és a sérültek is kalocsai, illetve környékbeli lakosok, illetve, hogy a kórházba szállítás után még egy személy életét vesztette.

Az M6-os autópályán, Ráckeresztúr térségében történt baleset valamennyi részesének lakóhelye a Kalocsai járásban található” – áll a tájékoztatásban, amelyből azt is megtudtuk, hogy

A KISBUSZ VEZETŐJE, VALAMINT UTASAI MINDANNYIAN 18-53 ÉV KÖZÖTTI FÉRFIAK VOLTAK.

A rendőrség is megerősítette, hogy a baleset helyszínén ketten életüket vesztették, de kérdésünkre ezt azzal is kiegészítették, hogy

EGY FÉRFI A KÓRHÁZBAN A MAI NAPON ELHUNYT.

A baleset körülményeit jelenleg is szakértő bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság – tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 06. 07., 10:16
Szinte elkényezteti a kiskőrösi és környékbeli komolyzene kedvelőket az a koncertkínálat, ami az utóbbi időben elérhető a városban. Helyi kötődésű, világhírű pályát befutott művészek látogattak vissza több alkalommal is szülővárosukba, hogy virtuóz játékukkal elkápráztassák a műértő közönséget.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 09., 08:38
Megszaporodtak a kullancsok az egész országban, de különösen a városokban. Még >>>
2023. 06. 08., 16:37
A NOVOFER Alapítvány, a reál tárgyak magas szintű elsajátításának ösztönzése érdekében „TUDATOS EGÉSZSÉG” címmel idén is meghirdette a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot a hazai és a határainkon túl élő, magyarul tudó középiskolások körében. Még >>>
2023. 06. 08., 11:29
- Miért jöttél? A boldogság Kék Madaráért, a műsorokért, a fellépő művészekért, a szórakozásért, a támogatásért, a beteg gyermekekért? Nem számít, jöttél! Tömegével jöttél, mosolyogva, csillogó szemmel, várakozó mosollyal, földöntúli boldogsággal a végén. Még >>>
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK