2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai és környékbeli áldozatok az M6-oson – Hárman meghaltak, többen súlyosan és életveszélyesen sérültek Ráckeresztúr mellett

Kalocsai és környékbeli áldozatok az M6-oson – Hárman meghaltak, többen súlyosan és életveszélyesen sérültek Ráckeresztúr mellett
Illés György Cinó  |  2021. 09. 30., 15:50

Kivétel nélkül Kalocsai járásban van a lakóhelyük a tegnap késő délután az M6-os autópályán történt, az országos médiában is nagy visszhangot kapott, tragikus kimenetelű baleset érintettjeinek. A Ráckeresztúr mellett történt balesetben ketten a helyszínen vesztették életüket, két főt könnyebb, két-két főt súlyos életveszélyes, illetve életveszélyes állapotban szállítottak kórházba – amint megtudtuk, közülük további egy fő a mai napon elhunyt, így háromra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Amint Napi gyors rovatunkban már hírt adtunk róla, tegnap este tragikus kimenetelű baleset történt az M6-os autópályán, Kalocsa környéki érintettekkel.

Szeptember 29-én 16 óra 45 perc körül eddig ismeretlen okból egy Budapest irányából az M6-os autópálya 33-as kilométerszelvényében közlekedő gépjármű lesodródott az úttestről, majd szalagkorlátnak ütközött. A baleset során többen kiestek a járműből. A sérültek közül két férfi életét a helyszínen nem tudták megmenteni, további hat utast pedig kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai – adta hírül 19 óra 51 perckor közzétett cikkében a Police.hu.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint A rendőrök 22 óra 40 perckor fejezték be a helyszínelést és a műszaki mentést.
A hírt számos médium átvette és kiegészítette információival.

A teljesség igénye nélkül:

A Blikk cikke szerint a kisbusz hídpillérnek ütközött. A jármű többször is megpördült. A helyszínre rengeteg rendőr- és mentőautó mellett három mentőhelikopter is érkezett.
A portál körülbelül négy kilométeres torlódásról írt, megemlítve, hogy a forgalmat a 6-os útra terelték Ercsi felé, ahol szintén több kilométeres torlódásra számítottak.
A cikk este fél hétkor történt publikálásakor még tartott az életmentés, a sérülteket hordágyon vitték el.

Az Origó cikke a három mentőhelikopter helyszínre érkezését a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján megerősítette, a szerint hat mentőautó is érkezett a helyszínre, Ráckeresztúr közelébe.
A történtek leírása szerint a kisbusz előbb a szalagkorlátnak, majd hídpillérnek ütközött.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Sebestyén Mária tájékoztatására hivatkozva azt írták, hogy este nyolckor még tartott a helyszínelés a baleset után, amelyben két férfi halt meg, ketten életveszélyes, ketten súlyos, míg ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Dunaújváros.com értesülései szerint az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalának ráckeresztúri lehajtójánál történt a baleset.
A történtek leírása szerint egy munkásokat szállító kisbusz vezetője – feltehetően előzési manőver közben – elveszítette uralmát a gépjármű felett, a kisbusz felborult, s a balesetben két ember életét vesztette, hárman életveszélyesen, hárman pedig súlyosan megsérültek a portál nem hivatalos, de megbízhatónak mondott információi szerint.
E portál szerint három mentőhelikopter érkezett a helyszínre, értesüléseik szerint emellett összesen tizenkét mentőegység vonult ki, a mentők mellett a katasztrófavédelem, a martonvásári önkéntes tűzoltók, valamint az autópálya rendőrség kötelékéből.
A dunaújvárosi portál szerint a hat sérültet a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba, a fővárosba, illetve Székesfehérvárra szállították.

Mára tovább nőtt a halálos áldozatok száma

Kérdésünkre a mentőszolgálat megerősítette, hogy a helyszínre több mentőegységet és mentőhelikoptereket is riasztottak. A baleset sérültjeire vonatkozó, egymásnak nem teljes összhangban lévő hírekkel kapcsolatos tájékoztatásuk szerint

KÉT ÉLETVESZÉLYES, KÉT SÚLYOS-ÉLETVESZÉLYES ÉS KÉT SÚLYOS SÉRÜLTET SZÁLLÍTOTTAK KÓRHÁZBA,

Forrás: Police.hu


A mentőszolgálat is megerősítette, hogy a balesetben ketten a helyszínen életüket vesztették.

Azonban újabb információnk szerint a kórházban időközben egy másik, korábban a sérültek közt számon tartott utas is életét vesztette, így ma

HÁROMRA EMELKEDETT A BALESET HALÁLOS ÁLDOZATAINAK SZÁMA.

A rendőrségtől pótlólag megkért tájékoztatás megerősítette ezt az értesülésünket, amint azt is, hogy az együtt utazó társaság tagjai, így a halálos áldozatok és a sérültek is kalocsai, illetve környékbeli lakosok, illetve, hogy a kórházba szállítás után még egy személy életét vesztette.

Az M6-os autópályán, Ráckeresztúr térségében történt baleset valamennyi részesének lakóhelye a Kalocsai járásban található” – áll a tájékoztatásban, amelyből azt is megtudtuk, hogy

A KISBUSZ VEZETŐJE, VALAMINT UTASAI MINDANNYIAN 18-53 ÉV KÖZÖTTI FÉRFIAK VOLTAK.

A rendőrség is megerősítette, hogy a baleset helyszínén ketten életüket vesztették, de kérdésünkre ezt azzal is kiegészítették, hogy

EGY FÉRFI A KÓRHÁZBAN A MAI NAPON ELHUNYT.

A baleset körülményeit jelenleg is szakértő bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság – tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021-10-20 13:18:23
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!