2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai származású sértettje is van a ráckevei hetvenfős tömegverekedésnek – „Kottára a bátyai balhé játszódott le”

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 02., 08:53

Valóságos pokollá változott csütörtök este Ráckeve Pokolhegynek nevezett, többségében romák által lakott városrésze, ahol családi viszálykodás következtében két família esett egymásnak szúró - vágó eszközökkel és lőfegyverekkel felszerelkezve. A mintegy hetven fős tömegverekedés egyik kalocsai származású sértettje, K.J. szerint „kottára az augusztus 5-i, bátyai balhé játszódott le”, de itt mindkét oldalon komolyabb erők vonultak fel és az asszonyok, gyerekek kimaradtak a véres incidensből, amelynek a helyi rendőrök segítségére siető Terrorelhárító Központ (TEK) vetett véget. Forrásunk szerint az is különbség a két eset között, hogy ugyan a Pokolhegy amolyan szegénynegyede Ráckevének, de ott olyan gazdag emberek is élnek, akiknek a szavára ha kell, nagyon gyorsan tucatnyi üzleteléssel is kézben tartott rokon áll „hadrendbe.” Forrásaink szerint bármilyen nagy az ellentét a családok között, ha illegális üzlet áll a háttérben, aligha lesz ember, aki a konfliktus valódi okait „kibeszélné” a rendőröknek.

A Ráckeve perifériáján elhelyezkedő városrésznek, a Pokolhegynek baljóslatú neve annak ellenére régen rászolgált a negatív jelentéstartalomra, hogy a több száz házas helyen természetesen nagyon sok jóra való ember él. Ám maguk is elismerik, hogy akinek nincs arra dolga, az különösen mostanában inkább kerüli, mintsem áthalad a területen.

Akik kívülállóként odamennek, azok szociális munkások, gyámügyesek, vagy olyan hatósági emberek, akik többnyire elfogadott szereplői az ott lakók éltének.

Forrás: Blikk

Az egyik, egy jó ideje másik településen dolgozó szociális munkás szerint ő már a Facebookon történt, azóta a durva szóhasználatok miatt nagyobb részt törölt üzengetésekből sejtette, hogy ennek az egésznek nem lesz jó vége. Ahogy a dolgok alakultak, csak idő kérdése volt, mikor tör ki egy komolyabb összecsapás az egyébiránt nem az első alkalommal szó - és ökölváltásba keveredő két család között.

Ahogy mondta:

„Családokról beszélünk, de

VALÓJÁBAN EZ NEM CSALÁDI, HANEM VOLTAKÉPPEN OLYAN CSEKÉLY ÉRTÉKRŐL SZÓLÓ KONFLIKTUS LEHET, AMIBEN A SÉRELEM MEGTORLÁSA, A HATALMASKODÁS A MÁSIK „CSALÁD” FELETT KOMOLYABB ÉRV, MINT MAGA A PÉNZBEN KIFEJEZHETŐ ÖSSZEG.

Nemrégiben az orvosi rendelő előtt kapott össze két, a jelenlegi tömegverekedésben is résztvevő társaság. Ezért is gondolták többen, hogy a rendőrökhöz is eljut az egymás elleni készülődés híre, és ahogy korábban több esetben, megelőzik a véres végkifejletet.

Aki azt hiszi, hogy annak a pár embernek az őrizetbe vételével, kórházba szállításával majd csillapodik a helyzet, az szerintem téved. Ha ne adj’ Isten a vasvillával fejbeszúrt ember személyében áldozata is lesz a történetnek, akkor bizony már a temetés napján komoly rendfenntartó erőket kell mozgósítani. Nem csak Ráckevén, de Dömsödön is, ahol több Kalocsáról és környékéről elszármazott rokona él ezeknek az embereknek” – vélekedett a szociális munkás.

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a rendőrségre csütörtökön 18 óra körül érkezett több bejelentés, amelyek szerint Ráckeve belterületén két család között tettlegességig fajuló veszekedés tört ki. A bejelentők arról számoltak be, több lövést is hallottak.

A pénteki közlemény szerint a rendőrség a helyszínen a megfelelő erőkkel biztosítja a település biztonságát, Ráckevén nyugalom van. A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, a rendőrök a helyszínről több embert előállítottak, elszámoltatásuk folyamatban van.

Sajtómunkatársak arról számoltak be a helyszínről csütörtökön, hogy a balatonfüredi bázisról két mentőhelikoptert is riasztottak, a légiegység egy súlyos sérültet szállított el.

A Kalocsáról elszármazott K. J. szerint a verekedés hátterében - a város alpolgármesterének feltételezésével ellentétben - nem drogügylet állhat. Még ha az is, a konkrét ok az volt, hogy az egyik család férfi tagját a másik társaság a Pokolhegyen elkapta és jól megverte. A megvert fiatalembert ismeri, szerinte az soha nem volt drogdíler.

K. J. azt is elmondta: „A fiú megverésének híre gyorsan terjedt. Akik otthon tartózkodtak már korábban, a közeli településekről, Pestről munkából hazatérők pedig úgy 17 óra körül kezdtek készülődni, hogy a másik családon elégtételt vegyenek.

Amint többen voltak, nem sokat teketóriáztak, vascsövekkel, szamuráj kardokkal, vasvillákkal felfegyverkezve indultak a közeli utcába, ahol az „ellenfél” már várta őket.
Egyesek szerint a hosszú ideig tartó szóváltásból egyszer-egyszer már úgy látszott, hogy mégsem lesz verekedés, mert voltak, akik a kibékülést szorgalmazták. Már nem tudni, melyik oldal kezdte, de végül elszabadultak az indulatok és megkezdődött az úgy fél órán át tartó verekedés.”

Az OMSZ tájékoztatása szerint a rendőrségtől kapott értesítés után megnövelték a helyszínre küldött mentő gépkocsik számát, így végül hét mentőautó, két mentőhelikopter és személyzete érkezett a helyszínre, illetve annak közelébe. Egy embert súlyos, nyolcat pedig könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

Az eset kapcsán Vereckei Zoltán, Ráckeve alpolgármester azt nyilatkozta: „Drogügyletek állhatnak a mostani tömegverekedés hátterében.”

A településvezető feltételezését igazolhatja, hogy a helyi roma egyesület vezetője azóta törölt, vagy csak a Facebook ismerősei által elérhető videoüzenetben kérte a dílereket, hogy „fejezzék be az ellenségeskedést. Ha nem hagyják abba, és a levegőbe lövöldözve a nevét kiabálják, akkor neki is van kilencmilliméterese.”

Forrás: index.hu

A portálunknak megszólaló szociális munkástól kaptuk meg a verekedésben könnyebben megsérült, Kalocsáról elszármazott, egyik könnyű sérült telefonszámát.

K.J. elmondta: „Dömsödről tartottam haza, amikor már a buszmegállónál hírét vettem, hogy megy a készülődés, mert az egyik, általam is jól ismert, az élettársammal rokoni kapcsolatban álló fiatalembert a másik család tagjai megverték. Leginkább az asszony, meg a gyerekek miatt siettem, nehogy belekeveredjenek, mert tudom, ha ezek egyszer összecsapnak, akkor ott komoly dolgok történnek.

Azt nem tudom, pontosan mikor kezdődött a balhé. Már tartott, amikor én odaértem, és a tömegben az ismerőseimet szólongattam, hogy menjenek innen. A verekedés szélén álltam, amikor a jobb vállamra kaptam egy nagyobb ütést. Ahogy észleltem, hogy valaki, akit látásból ismerek, szemből felém sújt egy kisebb karóval, próbáltam ellépni, elfordulni, de az ütés így is a jobb karom muszklijának külső felét érte.

Nagyon fájt, most fájdalomcsillapító krémmel kenegetem. Akkor már a helyi rendőrök is ott voltak, de nem hallgattak rájuk. Én jobbnak láttam, ha még a közelből is elmegyek, nem hiányzott, hogy a semmiért bevarrjanak pár hétre.

A bátyai tömegverekedésről hallottam, meg olvastam is róla. Azt tudom mondani, kottára az játszódott le, mint a Vinográdnál, augusztus elején. Azért azt tudni kell,

A BÁTYAI ÉS A BAJAI TÁRSASÁGOK CSAK KISMISKÁK AZ ITTENIEKHEZ KÉPEST. ITT PEST KÖZELSÉGE MIATT NAGYBAN MEGY A JÁTÉK, ÜZLETELÉS, ÉS MIVEL MÁS NEM ÁLL SZÓBA VELÜK, EGYMÁS KÖZÖTT ÜZLETELNEK, PERSZE HOGY DROGGAL IS.

Ezek a szerek, ahogy én tudom, a könnyű drog kategóriájába tartoznak, és az előállított, illetve letartóztatott személynél egy grammot nem találtak. A házkutatások most persze majd mennek, de szerintem akármilyen nagy is az ellentét, nem lesz ember, aki a rendőröknek bármit is kibeszélne.

A vasvillával fejbeszúrt férfiről annyit tudok, hogy talán a Honvéd Kórházban van, a családtagok szerint nem biztos, hogy túléli. Na’, ha nem, akkor egy ideig nagyon sok rendőrre lesz szükség Ráckevén, ahol az eset óta már így is megemelték a rendőri jelenlétet. Hiába írnak lövésekről, én nem hallottam. Azt tudom, hogy több család, hogy kimaradjon a további veszekedésből, verekedésből, fogta magát és pár hétre elment. Mi azért maradunk, mert a gyerekeknek kezdődik az iskola, óvoda, de pár napig biztosan itthon leszek, ha úgy adódik, meg tudjam védeni őket” – mondta a Kalocsáról elszármazott K. J.

Forrás: Blikk

A kapott tájékoztatás szerint a rendőrök jelentős erőkkel vonultak a helyszínre, a verekedőket megfékezték, a közrendet helyreállították. A tömegverekedés miatt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is a helyszínre mentek, akik a helyi rendőrökkel közösen K. Zoltán 53 éves, Sz. Richárd 26 éves, J. Ferenc 19 éves, K. András 52 éves, valamint K. József 25 éves ráckevei lakosokat elfogták, majd előállították. Közülük K. Zoltánt őrizetbe vették életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt, letartóztatására indítványt tettek.

A rendőrség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és más bűncselekmények miatt indított nyomozást az ügyben. A rendőrség Ráckevén a szükséges erőkkel biztosítja a közrendet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK