2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kendertenger a nádasban – Vádemelés bajai, illetve sükösdi „nagybani” drogtermesztők és -terjesztők ellen

2020. 08. 04., 14:32

Nádas közé rejtve nagy tételben termesztett marihuánát az a három bajai, illetve sükösdi illetőségű férfi, akik a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség által portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint már 2013. óta ebből tartották el magukat és családjukat. A drogot a fővárosban értékesítették nagy tételben. Aratási időben buktak le 2018-ban, most emeltek vádat ellenük – fegyházbüntetést és vagyonelkobzást kér rájuk az ügyészség.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt három férfival szemben, akik

HAJÓS ÉS MISKE KÖZÖTT A NÁDASBAN 380 TŐ KANNABISZT TERMESZTETTEK, AMELYRŐL KÖZEL 70 KG NÖVÉNYT SZÜRETELTEK

– áll a főügyészség közleményében.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség


A vád szerint a bajai és sükösdi férfiak 2013. óta abból tartották el magukat és családjukat, hogy elhagyatott termőterületeken kannabiszt termesztettek, majd

A KÁBÍTÓSZERNEK MINŐSÜLŐ HATÓANYAGOT TARTALMAZÓ NÖVÉNYI RÉSZEKET NAGY TÉTELBEN, 20-30 KG-OS MENNYISÉGEKBEN BUDAPESTRE VITTÉK ÉS OTT 600-800 FT/GRAMM ÁRON ÉRTÉKESÍTETTÉK.

A három vádlott 2018-ban Hajós és Miske között, az öntözőcsatorna mellett húzódó nádas területén hat, egy másik nádas mellett további három ültetvényt alakított ki, amelyen összesen 380 tő vadkendert termesztettek. A vádlottak közösen gondozták, öntözték, majd együtt is szüretelték le a növényeket. A leszüretelt növényi részeket tartalmazó zsákokat egyikük Hajós közeli pincéjébe vitték azért, hogy ott szárítsák és feldolgozzák.

Közvetlenül lebukásuk előtt a vádlottak a ventillátorokat, hősugárzót, páraelszívót, digitális mérleget, növényi őrlőt, palántanevelő kádakat, zsákokat és kötegelőket az egyik közeli, löszfalba vájt, romos pincébe vitték át.
Ott

A NYOMOZÓK HAT SZÁRÍTÓHÁLÓBAN KÖZEL 11 KG ANYAGMARADVÁNYT TALÁLTAK, MÍG A TERMESZTÉS HELYSZÍNÉÜL SZOLGÁLÓ NÁDASBAN, TÍZ ZSÁKBAN TÖBB MINT 58 KG LESZÜRETELT NÖVÉNYI ANYAGOT FOGLALTAK LE.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség


Elfogásuk előtt két nappal egyiküket a nádasbeli ültetvény közelében igazoltatták és autójában szintén kábítószernek minősülő anyagmaradványokat találtak.

A VÁDLOTTAK ÁLTAL ÉRTÉKESÍTÉS CÉLJÁBÓL TERMESZTETT KÁBÍTÓSZER MENNYISÉGE MEGHALADJA A JELENTŐS MENNYISÉG ALSÓ HATÁRÁT, ANNAK MAJDNEM NÉGYSZERESE.

Az elvégzett vizsgálatok mindhárom férfinál kábítószer fogyasztását igazolták.
A férfiakat mint társtetteseket jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és ezért

FEGYHÁZBÜNTETÉS KISZABÁSÁT, VAGYONELKOBZÁST, VALAMINT AZ ELKÖVETÉSHEZ HASZNÁLT ESZKÖZÖK ELKOBZÁSÁT INDÍTVÁNYOZZA AZ ÜGYÉSZSÉG.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfiak ügyében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei FőügyészségBorítóképünk csak illusztráció!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!