2022. 09. 25.
Eufrozina, Kende
: 406 Ft   : 417 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kendertenger a nádasban – Vádemelés bajai, illetve sükösdi „nagybani” drogtermesztők és -terjesztők ellen

2020. 08. 04., 14:32

Nádas közé rejtve nagy tételben termesztett marihuánát az a három bajai, illetve sükösdi illetőségű férfi, akik a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség által portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint már 2013. óta ebből tartották el magukat és családjukat. A drogot a fővárosban értékesítették nagy tételben. Aratási időben buktak le 2018-ban, most emeltek vádat ellenük – fegyházbüntetést és vagyonelkobzást kér rájuk az ügyészség.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt három férfival szemben, akik

HAJÓS ÉS MISKE KÖZÖTT A NÁDASBAN 380 TŐ KANNABISZT TERMESZTETTEK, AMELYRŐL KÖZEL 70 KG NÖVÉNYT SZÜRETELTEK

– áll a főügyészség közleményében.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség


A vád szerint a bajai és sükösdi férfiak 2013. óta abból tartották el magukat és családjukat, hogy elhagyatott termőterületeken kannabiszt termesztettek, majd

A KÁBÍTÓSZERNEK MINŐSÜLŐ HATÓANYAGOT TARTALMAZÓ NÖVÉNYI RÉSZEKET NAGY TÉTELBEN, 20-30 KG-OS MENNYISÉGEKBEN BUDAPESTRE VITTÉK ÉS OTT 600-800 FT/GRAMM ÁRON ÉRTÉKESÍTETTÉK.

A három vádlott 2018-ban Hajós és Miske között, az öntözőcsatorna mellett húzódó nádas területén hat, egy másik nádas mellett további három ültetvényt alakított ki, amelyen összesen 380 tő vadkendert termesztettek. A vádlottak közösen gondozták, öntözték, majd együtt is szüretelték le a növényeket. A leszüretelt növényi részeket tartalmazó zsákokat egyikük Hajós közeli pincéjébe vitték azért, hogy ott szárítsák és feldolgozzák.

Közvetlenül lebukásuk előtt a vádlottak a ventillátorokat, hősugárzót, páraelszívót, digitális mérleget, növényi őrlőt, palántanevelő kádakat, zsákokat és kötegelőket az egyik közeli, löszfalba vájt, romos pincébe vitték át.
Ott

A NYOMOZÓK HAT SZÁRÍTÓHÁLÓBAN KÖZEL 11 KG ANYAGMARADVÁNYT TALÁLTAK, MÍG A TERMESZTÉS HELYSZÍNÉÜL SZOLGÁLÓ NÁDASBAN, TÍZ ZSÁKBAN TÖBB MINT 58 KG LESZÜRETELT NÖVÉNYI ANYAGOT FOGLALTAK LE.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség


Elfogásuk előtt két nappal egyiküket a nádasbeli ültetvény közelében igazoltatták és autójában szintén kábítószernek minősülő anyagmaradványokat találtak.

A VÁDLOTTAK ÁLTAL ÉRTÉKESÍTÉS CÉLJÁBÓL TERMESZTETT KÁBÍTÓSZER MENNYISÉGE MEGHALADJA A JELENTŐS MENNYISÉG ALSÓ HATÁRÁT, ANNAK MAJDNEM NÉGYSZERESE.

Az elvégzett vizsgálatok mindhárom férfinál kábítószer fogyasztását igazolták.
A férfiakat mint társtetteseket jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és ezért

FEGYHÁZBÜNTETÉS KISZABÁSÁT, VAGYONELKOBZÁST, VALAMINT AZ ELKÖVETÉSHEZ HASZNÁLT ESZKÖZÖK ELKOBZÁSÁT INDÍTVÁNYOZZA AZ ÜGYÉSZSÉG.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfiak ügyében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei FőügyészségBorítóképünk csak illusztráció!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 23., 09:23
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>
2022. 09. 25., 09:22
Kamerafelvételek alapján elemezték a kérdéses járművek mozgásait a fuvar időpontjában, és megállapították, hogy a járművek az érintett időszakban nem jártak Szlovákiában. Még >>>
2022. 09. 24., 09:10
Szombaton délután 16-22 fok várható, de utána rosszabbra fordul az időjárás. Még >>>
2022. 09. 23., 12:06
Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni az erdőgazdaságoknál. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés