2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 610.8 Ft/l   Dízel: 618.8 Ft/l   Írjon nekünk

Két sérült a Kalocsa határában árokba borult autóban – A sofőrt mentőhelikopterrel vitték kórházba

Illés György Cinó  |  2021. 02. 22., 08:20

Ripityára tört az a személykocsi, amely eddig ismeretlen okból elhagyta az úttestet és árokba borult Kalocsa közelében az 51-es főúton. A benne utazó két személy, egy 52 éves dunapataji férfi és egy 15 éves szintén dunapataji fiú megsérült, a mentők mindkettejüket kórházba szállították – egyiküket mentőhelikopterrel –, miután a tűzoltók feszítővágóval kiszabadították a roncsból.

Amint szombaton még a teljes útzár idején megírtuk, egy autó ismeretlen körülmények közt árokba borult az 51-es főút Kalocsa és Dunapataj közti szakaszán.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól aznap délután, pár perccel négy óra előtt kapott tájékoztatás megerősítette, hogy az említett útszakaszon valóban árokba borult egy autó, valamint, hogy egy rövid ideig teljes útzár volt érvényben, de akkorra már félpályás útzár mellett zajlott a helyszínelés.

A rendőrségi tájékoztatás azt is megerősítette:

A BALESET SORÁN KÉT SZEMÉLY MEGSÉRÜLT.

A baleset körülményeit a Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgálja – tudatta a megkeresésünkre tegnap kiadott tájékoztatás.
Kiegészítő kérdéseinkre a rendőrség által tagnap kiadott válaszból azt is megtudtuk:

A BALESETET SZENVEDETT AUTÓ SOFŐRJE ÉS UTASA IS DUNAPATAJI LAKOS,
A SOFŐR 52, AZ UTAS PEDIG 15 ÉVES.

A sofőrnél ittasság gyanúja nem merült fel.

Helyszíni információk

Korábban a BAON a Katasztrófavédelem tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy egy személyautó szombat kora délután az 51-es főút említett szakaszán, Kalocsa közelében lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult.

A BALESETHEZ KALOCSÁRÓL RIASZTOTTÁK A HIVATÁSOS TŰZOLTÓKAT,

akik áramtalanították a járművet, és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Később, tegnap 15.45-kor a BAON cikkét többek közt a baleset lefolyásának leírásával frissítették.
E szerint Kalocsától mintegy két kilométerre, a foktői leágazás (azaz az elkerülő út) közelében történt a baleset, amelynek során

A SZEMÉLYAUTÓ KALOCSA IRÁNYÁBA HALADT, AMIKOR EGY BALRA ÍVELŐ KANYARBAN EDDIG TISZTÁZATLAN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÁTSODRÓDOTT A BALOLDALRA, MAJD ÁTPÖRDÜLVE AZ ÚT MENTI ÁROKBA BORULT.

A balesethez Kalocsáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a sérültet, majd átadták a mentőknek.

A SOFŐR OLYAN SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT, HOGY HOZZÁ MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT.

A sérültet állapotának stabilizálása után a kecskeméti megyei kórházba szállították.

AZ AUTÓ MÁSIK UTASÁT KÖNNYEBB SÉRÜLÉSEKKEL VITTÉK KÓRHÁZBA

– derül ki a megyei portál Donka Ferenc helyszíni fotósorozatával illusztrált cikkéből.


Forrás: Donka Ferenc / BAON


Egy súlyos, egy könnyű sérült

A mentőszolgálat kérdésünkre kiadott hivatalos tájékoztatása szerint

A HELYSZÍNRE KÉT MENTŐEGYSÉGET ÉS EGY MENTŐHELIKOPTERT RIASZTOTTAK.

A baleset következtében ketten sérültek.

EGY FIATAL FIÚT KÖNNYEBB SÉRÜLÉSEKKEL MENTŐGÉPKOCSIVAL,
EGY KÖZÉPKORÚ FÉRFIT SÚLYOS SÉRÜLÉSEKKEL, STABIL ÁLLAPOTBAN, MENTŐHELIKOPTERREL SZÁLLÍTOTTUNK KÓRHÁZBA.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 17., 15:28
A március 11-én Soltvadkerten megtartott Weinhardt János Asztalitenisz Emlékversenyen négy csapattal vett részt az ASC Kalocsa. A megye egyes mezőny aranyérmét Vida–Győri párosunk szerezte meg.
2023. 03. 16., 15:18
Az egyetlen ismert Petőfi sírversnek és az eredeti sírkőnek a múzeum udvarán emléksarkot rendeztek be. Az ünnepélyes avatót március 15-én délelőtt tartották. Ünnepi műsort a Belvárosi Általános Iskola tanulói adtak. Köszöntőt mondott dr. Filvig Géza polgármester. A sírkő és a vers történetét Romsics Imre múzeumigazgató ismertette.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.
2023-03-16 16:52:52
A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub szervezésében a horvát kultúra kalocsai gyökereit ismerteti Patachich Ádám és Antunovity János életén keresztül Bikfalvi Géza a Tomori Pál Városi Könyvtár előadótermében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 20., 13:13
Elfogtak és őrizetbe vettek a kalocsai rendőrök egy 54 éves férfit, akinek bevonták a vezetői engedélyét egy hónapja, amikor ittasan balesetezett. Most azonban ismét volán mögé ült, szintén részegen, ráadásul a vezetői engedélye nélkül. Még >>>
2023. 03. 20., 08:47
Napos, tavaszias idő várható a jövő héten: folytatódik a felmelegedés, megszűnnek a hajnali fagyok és pénteken akár 22 Celsius-fok is lehet a legmelegebb órákban. Még >>>
2023. 03. 19., 09:43
Értékes nyereményekkel indítja újra útjára a vízivást népszerűsítői kampányát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan. Még >>>
2023. 03. 18., 11:12
Akik szerint Magyarország – és a pápa – magára maradt a béke pártján, azok kedvéért itt egy remek videó! Így olvas be egy igazi, tisztességes baloldali a képmutató EP héjáknak! Még >>>
2023. 03. 17., 14:44
Világszerte romlik az emberek alvásminősége, erre szeretné felhívni a figyelmet a minden évben megrendezésre kerülő alvás világnapja, ami mindig a tavaszi napéjegyenlőség előtt kerül megrendezésre. Még >>>
2023. 03. 17., 09:47
Március 21-én parkgondozási munkálatokat végeznek a városban. Még >>>