2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kétszer törtek be ugyanoda – 3 homokmégyi és 2+1 kalocsai fiatal akadt horogra

Illés György Cinó  |  2017. 06. 08., 16:07

Hétfőn és kedden, két menetben rámolt ki egy dunapataji szórakozóhelyet az öttagú társaság. A keddi akciójuk során tetten érték őket, a hétfőiben rajtuk kívül egy kalocsai fiatalkorú elkövető is érintett. Utóbbi szabadlábon védekezhet.

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és őrizetbe vették annak az ötfős társaságnak a tagjait, akik a megalapozott gyanú szerint kétszer törtek be egy dunapataji szórakozóhelyre – adta hírül ma reggel a rendőrség hivatalos honlapja.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2017. június 6-án 0 óra 10 perckor arról, hogy egy dunapataji szórakozóhely raktárába feltehetően betörtek. A helyszínre néhány perc alatt kiérkező rendőrök a felfeszített ajtajú helyiségben tetten értek két férfit. A 35 éves K. Zoltán és a 18 éves Sz. Gusztáv a raktárból szeszes italokat, pénztárgépet, pénztárkazettát és egy televíziót akart magával vinni, összesen 1.000.000 forint értékben – írja a portál.


Forrás: Police.hu

A rendőrök a környező utcák átvizsgálása során ellenőriztek egy személygépkocsit és az abban tartózkodó 3 főt – két férfit és egy nőt –, akikkel szemben felmerült a gyanú, hogy elfogott társaikat várják.

A három bátyai és két kalocsai lakost elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozás adatai szerint egy nappal korábban K. Zoltán egy fiatalkorú kalocsai lakossal már betört a szórakozóhelyre és onnan készpénzt, egy keverőpultot, egy pénztárgépet, valamint szeszes italokat tulajdonítottak el. A 15 éves fiút tegnap, 2017. június 7-én 9 órakor Hajóson fogták el a rendőrök.


Forrás: Police.hu

Az ötfős társaság tagjait – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A fiatalkorú az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Forró nyomon

Nem csak a rendőrség, portálunk is forró nyomon göngyölítette föl az ügyet.

Az esettel kapcsolatban a hétfő délután a Szelidi-tó partján tapasztalt, fokozott rendőri jelenlétről kérdeztük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akkori, tömör válaszuk mellé ígérték a most megkapott tájékoztatást.

Tehát, amikor az esetről kedd délelőtt, azaz pár órával az elkövetők elfogása után érdeklődtünk, a hatodik, fiatalkorú elkövető még nem is került kézre, így érthető a rendőrség szűkszavú közlése, amelyet Napi gyors rovatukban megosztottunk olvasóinkkal.

Föltehető tehát, hogy a szelidi akció során, hétfő délután még az első betörés feltételezett elkövetőit kereshették a rend őrei.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK