2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kezdődik a korrupcióval vádolt kalocsai pénzügyőr bírósági tárgyalása

Zsiga Ferenc  |  2016. 01. 13., 20:27

A Kalocsai Járásbíróság büntető tanácsa holnap, január 14-én a bíróság épületében 8.30 órától tárgyalja annak a kalocsai 30 éves férfinek, volt pénzügyőr törzsőrmesternek a büntetőügyét, aki ellen a Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és lőszerrel visszaélés bűntette miatt december végén emelt vádat, és a legszigorúbb büntetési fokozatban, fegyházban végrehajtandó büntetés kiszabását indítványozta a Járásbíróságnak.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfit a Kecskeméti BV Intézetből már napokkal korábban a Kalocsai Fegyház és Börtönbe szállították, reggel onnan viszik a tárgyalásra.

Mint emlékezetes, és portálunkon beszámoltunk róla, a vádlottat még májusban, összehangolt akció keretében érte tetten a TEK és a rendőrség. Akkor a hivatalos szervek szűkszavú közlésén kívül mindössze annyit sikerült megtudnunk, ahogy a rendőrök, illetve a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai 3-4 megkülönböztető fényjelzést használó, fedett rendszámú polgári autóval a Nemzeti Nyomozó Hivatal felkérésére hajtották végre a gyanúsított elfogását. Az egyik szemtanú fotót is küldött portálunknak.

A májusi eset december végén újra fókuszba került, amikor a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy kalocsai pénzügyőr ellen.

Olvasónk fotója a májusi akcióról
Forrás: KALOhírek archív

A Baon.hu a vádiratra hivatkozva azt írta: a 30 éves vádlott pénzügyőrként dolgozott törzsőrmester rendfokozatban. 2015. május 12-én szolgálatban egy kalocsai vállalkozás kereskedésében próbavásárlást hajtott végre. Az ellenőrzés során a vádlott telefonon a helyszínre hívatta a vállalkozás egyik alkalmazottját. Félrehívta az asszonyt és elkezdte emlegetni, hogy korábban milyen szabálytalanságokat találtak a vállalkozásnál. Azt is mondta a vádlott, hogy ezek miatt négy ember munkáját kitevő mennyiségű irat keletkezett, és hogy ezekért a „hibákért” akár 5 millió forintos bírság is kiszabható. Valójában azonban az adóhatóság korábban nem talált szabálytalanságokat a kereskedés működésében.

Az ellenőrzés utáni napokban a vádlott telefonon is beszélt az alkalmazottal, majd találkozott vele egy kalocsai fogadó parkolójában. Itt közölte, hogy a szabálytalanságoknak a rendszerből való „eltüntetése” és a NAV-nál indult eljárások „megoldása” másfél millió forintba kerül. Valótlanul azt is állította, hogy a pénz neki és négy, meg nem nevezett munkatársának kell.

Ezután további telefonos és személyes egyeztetések következtek, végül a vállalkozás alkalmazottja 2015. május 26-án, az esti órákban Kalocsán adta át a kért 1,5 millió forintot a vádlottnak. A vállalkozó azonban eközben feljelentést tett és a hatóságok csapdát állítottak a pénzügyőrnek: 2015. május 26-án a pénz átadása után a Terrorelhárítási Központ rendőrei elfogták a vádlottat és lefoglalták a pénzt.

Schmidt Gábor a megyei Főügyészség sajtószóvivője az MTI-vel azt is közölte: a vádlottnál tartott házkutatás során az is kiderült, hogy a férfi az otthonában a szolgálati lőfegyverén és a hozzá tartozó lőszereken kívül engedély nélkül is tartott lőszereket.

Az előzetes letartóztatásban lévő pénzügyőrt a nyomozó ügyészek hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolják. Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyben. Információnk szerint a büntetőügy bírósági szakasza holnap 8.30 órakor kezdődik a Kalocsai Járásbíróságon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei