2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kiégett egy ház belseje Kalocsán – gyűjtést szerveztek a szerencsétlenül járt roma család részére

Kiégett egy ház belseje Kalocsán – gyűjtést szerveztek a szerencsétlenül járt roma család részére
Illés György Cinó  |  2021. 03. 25., 08:12

Valószínűleg elektromos hiba okozta a tüzet abban a Petőfi Sándor utcai házban, amelynek helyiségei rövid időn belül kiégtek, és a tetőszerkezete is megrongálódott. Az épületben egy idős, rokkant házaspár lakott, akiknek számára gyűjtést szervezett a Kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Sajnos a szükséges összegnek csak a töredéke gyűlt össze mostanáig.

Sztojka István, a Kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (CNÖ) elnöke szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy a károk helyreállítása jelentős összegbe fog kerülni, amely meghaladja a szerény körülmények közt élő, krónikus beteg, rokkantsági ellátásban részesülő lakók anyagi lehetőségeit.

Ezért az ügyet fölkarolta a cigány önkormányzat.
A tűzesetről annak másnapján, március 3-án adtak hírt közösségi médiás oldalukon.


Kedves Barátaink! Szomorú hírt kaptunk tegnap késő délután. Bíró János Petőfi Sándor utcai ingatlanában elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett, és a lakóingatlan tetőszerkezete súlyosan károsodott emiatt lakhatásra alkalmatlan. Bíró János és felesége idős, krónikus betegek illetve alacsony jövedelemmel rendelkeznek (rokkantsági ellátás). Jelenleg fiuknál találtak menedéket. Megtakarításuk nincs, ezért segítség nélkül nem tudják a keletkezett károkat helyre állítani”– írták, hozzátéve, hogy

AKI ÚGY GONDOLJA, HOGY SEGÍTENI SZERETNE ANYAGILAG VAGY TEVŐLEGESEN, AZ A CNÖ ELNÖKÉVEL, SZTOJKA ISTVÁNNAL VEGYE FEL A KAPCSOLATOT A 06/20-3905581-ES TELEFONSZÁMON.

A nemzetiségi önkormányzat elnöke, Sztojka István saját közösségi médiás felületén is adakozásra buzdított ebben a március 10-én közreadott bejegyzésében:


Az ingatlan tulajdonosa, Bíró János jelezte, hogy milyen nagy bajba kerültek. Elmondta, hogy a feleségével mind a ketten krónikus betegségben szenvednek, és nincs megtakarításuk, ami fedezné a felújítás kiadásait. Elég nagy a baj, hiszen a tűz során például a gerendák megégtek és az elektromos vezetékek is megrongálódtak.”– részletezte a tűzeset körülményeit később munkatársunknak Sztojka István.
Az elnöktől megtudtuk, hogy a házaspár jelenleg Bátyán, a fiuknál kapott szállást ideiglenesen, de

A ROKKANTSÁGI NYUGDÍJUKBÓL EDDIG NEKI SEM TUDTAK FOGNI A HELYREÁLLÍTÁSI MUNKÁLATOKNAK.

Nagyon szerettem volna segíteni rajtuk, így meghirdettük az adománygyűjtést számukra. Itt szeretném megragadni a lehetőséget, hogy kérjem a lakosokat, hogy aki teheti, az segítsen a házaspáron! Eddig csupán csak pár tízezer forint gyűlt össze, de reménykedünk, hátha még több adomány fog érkezni”
Sztojka István hozzátette, nagy szükség volna a segítő szándékú emberek támogatására, mivel a felújítási munkálatok költségei várhatóan az első becsléseket is jócskán meghaladóan több százezer forintra rúghatnak.

AKI SEGÍTENI SZERETNE A HÁZASPÁRON, AZ JELEZHETI SZÁNDÉKÁT A ROMA KÖZÖSSÉGI HÁZBAN, A FENTI TELEFONSZÁMON, VAGY SZTOJKA ISTVÁN FACEBOOK–PROFILJÁRA KÜLDÖTT ÜZENETBEN.


Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK