2021. 12. 01. szerda
Elza
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kiégett egy ház belseje Kalocsán – gyűjtést szerveztek a szerencsétlenül járt roma család részére

Kiégett egy ház belseje Kalocsán – gyűjtést szerveztek a szerencsétlenül járt roma család részére
Illés György Cinó  |  2021. 03. 25., 08:12

Valószínűleg elektromos hiba okozta a tüzet abban a Petőfi Sándor utcai házban, amelynek helyiségei rövid időn belül kiégtek, és a tetőszerkezete is megrongálódott. Az épületben egy idős, rokkant házaspár lakott, akiknek számára gyűjtést szervezett a Kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Sajnos a szükséges összegnek csak a töredéke gyűlt össze mostanáig.

Sztojka István, a Kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (CNÖ) elnöke szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy a károk helyreállítása jelentős összegbe fog kerülni, amely meghaladja a szerény körülmények közt élő, krónikus beteg, rokkantsági ellátásban részesülő lakók anyagi lehetőségeit.

Ezért az ügyet fölkarolta a cigány önkormányzat.
A tűzesetről annak másnapján, március 3-án adtak hírt közösségi médiás oldalukon.


Kedves Barátaink! Szomorú hírt kaptunk tegnap késő délután. Bíró János Petőfi Sándor utcai ingatlanában elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett, és a lakóingatlan tetőszerkezete súlyosan károsodott emiatt lakhatásra alkalmatlan. Bíró János és felesége idős, krónikus betegek illetve alacsony jövedelemmel rendelkeznek (rokkantsági ellátás). Jelenleg fiuknál találtak menedéket. Megtakarításuk nincs, ezért segítség nélkül nem tudják a keletkezett károkat helyre állítani”– írták, hozzátéve, hogy

AKI ÚGY GONDOLJA, HOGY SEGÍTENI SZERETNE ANYAGILAG VAGY TEVŐLEGESEN, AZ A CNÖ ELNÖKÉVEL, SZTOJKA ISTVÁNNAL VEGYE FEL A KAPCSOLATOT A 06/20-3905581-ES TELEFONSZÁMON.

A nemzetiségi önkormányzat elnöke, Sztojka István saját közösségi médiás felületén is adakozásra buzdított ebben a március 10-én közreadott bejegyzésében:


Az ingatlan tulajdonosa, Bíró János jelezte, hogy milyen nagy bajba kerültek. Elmondta, hogy a feleségével mind a ketten krónikus betegségben szenvednek, és nincs megtakarításuk, ami fedezné a felújítás kiadásait. Elég nagy a baj, hiszen a tűz során például a gerendák megégtek és az elektromos vezetékek is megrongálódtak.”– részletezte a tűzeset körülményeit később munkatársunknak Sztojka István.
Az elnöktől megtudtuk, hogy a házaspár jelenleg Bátyán, a fiuknál kapott szállást ideiglenesen, de

A ROKKANTSÁGI NYUGDÍJUKBÓL EDDIG NEKI SEM TUDTAK FOGNI A HELYREÁLLÍTÁSI MUNKÁLATOKNAK.

Nagyon szerettem volna segíteni rajtuk, így meghirdettük az adománygyűjtést számukra. Itt szeretném megragadni a lehetőséget, hogy kérjem a lakosokat, hogy aki teheti, az segítsen a házaspáron! Eddig csupán csak pár tízezer forint gyűlt össze, de reménykedünk, hátha még több adomány fog érkezni”
Sztojka István hozzátette, nagy szükség volna a segítő szándékú emberek támogatására, mivel a felújítási munkálatok költségei várhatóan az első becsléseket is jócskán meghaladóan több százezer forintra rúghatnak.

AKI SEGÍTENI SZERETNE A HÁZASPÁRON, AZ JELEZHETI SZÁNDÉKÁT A ROMA KÖZÖSSÉGI HÁZBAN, A FENTI TELEFONSZÁMON, VAGY SZTOJKA ISTVÁN FACEBOOK–PROFILJÁRA KÜLDÖTT ÜZENETBEN.


Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés