2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kiengedték a börtönből és öngyilkos lett a Meszesi Duna-parton megtalált férfi?

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 06., 18:39

Még éppen csak befejeződött a rendőrségi helyszínelés, amikor gyors hírben adtunk tájékoztatást arról, hogy a mai napon a délelőtti órákban a Meszesi Duna-part foktői szakaszán holtan, nyakában kötéllel felfedeztek fel egy valószínűleg a harmincas évei elején járó férfit. Az azóta rendelkezésünkre álló információk szerint az életkorát tekintve feltehetően 25-35 év közötti, közepes testalkatú férfi a ráutaló körülmények alapján nagy valószínűséggel – ezt a rendőrség nem erősítette meg – önkezével, vélhetően előre megtervezett módon vetett véget az életének.

Hogy az öngyilkosság soha nem váratlanul, előzmények nélkül következik be, azt az a rendelkezésünkre álló információ is igazolja: a Duna-parti Meszes Beachtől Foktő irányába közel egy kilométerre, a földúttól mintegy 50-70 méterre, ülő helyzetben fellelt holttest nyakán egy kötelet, a hátán lévő hátitáskában egy alighanem nehezéknek használt téglát találtak.

Ma délelőtt nyakában kötéllel fedeztek fel egy férfi holttestet a Meszesi Duna-parton.
bővebben ...

A férfi jól átgondolhatta tettét, mert nála volt az összes igazolványa, és még arra is ügyelt, hogy mielőtt elhunyt, fejére húzza a felső ruházata kapucniját. Találgatni lehet, de talán azért, hogy aki megtalálja, ne szörnyedjen el a látványtól.

Mint megtudtuk, a férfi február első hetében szabadult a börtönből, így az is lehet, hogy elkeseredésében lépett a visszafordíthatatlan útra.

Az öngyilkosság módja is arra utal, hogy megjárhatta a börtönt, mert az önakasztásnak az ott elterjedt módját választotta.

A börtönökben elkövetett öngyilkosságokról szóló híradásokból tudjuk: az önakasztásnak egy sajátos módja, amikor a maga ellen forduló szinte ülő helyzetben alakítja úgy a körülményeket, hogy a hurok szorítása következtében egy idő után nem kap vért az agy, ez okozza a halált.

Az ügy jelenlegi állása szerint aligha tudható, hogy mikor következett be az exitus, hiszen a külső hőmérséklet, a ruházat és egyéb körülmények is közrejátszhatnak abban, hogy ennek legalább a megközelítő időpontját meghatározzák.

A helyszín

Amennyiben nem találnak idegenkezűségre utaló körülményt, a rendőrség a rendkívüli halállal kapcsolatos hatósági eljárását az idén január 1-jétől hatályos, az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény (Ákr.) rendelkezései szerint folytatja. Ám a halál okának és idejének megállapításához a halottszemle, a kórbonctani vizsgálat, a hatósági és igazságügyi boncolás ilyenkor is elengedhetetlen.

Az ügyre a rendőrség hivatalos tájékoztatását követően visszatérünk.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, mobilról is ingyenesen hívhatja  a 116-123 lelki elsősegély számot!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK