2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kiengedték a börtönből és öngyilkos lett a Meszesi Duna-parton megtalált férfi?

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 06., 18:39

Még éppen csak befejeződött a rendőrségi helyszínelés, amikor gyors hírben adtunk tájékoztatást arról, hogy a mai napon a délelőtti órákban a Meszesi Duna-part foktői szakaszán holtan, nyakában kötéllel felfedeztek fel egy valószínűleg a harmincas évei elején járó férfit. Az azóta rendelkezésünkre álló információk szerint az életkorát tekintve feltehetően 25-35 év közötti, közepes testalkatú férfi a ráutaló körülmények alapján nagy valószínűséggel – ezt a rendőrség nem erősítette meg – önkezével, vélhetően előre megtervezett módon vetett véget az életének.

Hogy az öngyilkosság soha nem váratlanul, előzmények nélkül következik be, azt az a rendelkezésünkre álló információ is igazolja: a Duna-parti Meszes Beachtől Foktő irányába közel egy kilométerre, a földúttól mintegy 50-70 méterre, ülő helyzetben fellelt holttest nyakán egy kötelet, a hátán lévő hátitáskában egy alighanem nehezéknek használt téglát találtak.

Ma délelőtt nyakában kötéllel fedeztek fel egy férfi holttestet a Meszesi Duna-parton.
bővebben ...

A férfi jól átgondolhatta tettét, mert nála volt az összes igazolványa, és még arra is ügyelt, hogy mielőtt elhunyt, fejére húzza a felső ruházata kapucniját. Találgatni lehet, de talán azért, hogy aki megtalálja, ne szörnyedjen el a látványtól.

Mint megtudtuk, a férfi február első hetében szabadult a börtönből, így az is lehet, hogy elkeseredésében lépett a visszafordíthatatlan útra.

Az öngyilkosság módja is arra utal, hogy megjárhatta a börtönt, mert az önakasztásnak az ott elterjedt módját választotta.

A börtönökben elkövetett öngyilkosságokról szóló híradásokból tudjuk: az önakasztásnak egy sajátos módja, amikor a maga ellen forduló szinte ülő helyzetben alakítja úgy a körülményeket, hogy a hurok szorítása következtében egy idő után nem kap vért az agy, ez okozza a halált.

Az ügy jelenlegi állása szerint aligha tudható, hogy mikor következett be az exitus, hiszen a külső hőmérséklet, a ruházat és egyéb körülmények is közrejátszhatnak abban, hogy ennek legalább a megközelítő időpontját meghatározzák.

A helyszín

Amennyiben nem találnak idegenkezűségre utaló körülményt, a rendőrség a rendkívüli halállal kapcsolatos hatósági eljárását az idén január 1-jétől hatályos, az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény (Ákr.) rendelkezései szerint folytatja. Ám a halál okának és idejének megállapításához a halottszemle, a kórbonctani vizsgálat, a hatósági és igazságügyi boncolás ilyenkor is elengedhetetlen.

Az ügyre a rendőrség hivatalos tájékoztatását követően visszatérünk.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, mobilról is ingyenesen hívhatja  a 116-123 lelki elsősegély számot!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés