2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Miskei család az érintett a gyermeket veszélyeztető drogügyben – A rendőrség hivatalos tájékoztatásával

Miskei család az érintett a gyermeket veszélyeztető drogügyben – A rendőrség hivatalos tájékoztatásával
2022. 09. 30., 09:13

Vállalkozásként üzletelt kábítószerrel – a köznyelvben: kristállyal – egy család, amibe még a legfiatalabb családtagot, egy 13 éves lányt is bevontak. Az anyagra a bátyjai is rákaptak. A kalocsai rendőrök nyomozása során lőszer is előkerült – adta hírül a Zsaru Magazin. Később a Police.hu közölt további fotóanyagot és új információkat is tartalmazó cikket az esetről, amellyel kapcsolatban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának tájékoztatását kértük. Cikkünk az újabb, pontosított információkat összegzi.

Szerdán napi gyors cikkünkben kalocsaiként aposztrofáltuk azt a valójában miskei illetőségű családot, amelynek négy tagját a Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai vontak eljárás alá nemrégiben. Az új információról a rendőrség hivatalos portálján, a Police.hu oldalon az eset kapcsán közölt cikkből értesültünk, amelyhez eddig nem látott, helyszíni fotókat is mellékeltek, és amelyből más részletek között az is kiderül, hogy több hónapos nyomozás eredményeként tartottak akciót a kalocsai rendőrök, akik a kristály mellett engedély nélkül tartott lőszereket is találtak.

A KALOCSAI RENDŐRÖKNEK IDÉN TAVASSZAL OLYAN INFORMÁCIÓ JUTOTT A BIRTOKUKBA, MELY SZERINT MISKÉN KRISTÁLYT ÁRULNAK ISMERETLEN SZEMÉLYEK.

Az ügy felderítése és az elkövetők beazonosítása érdekében

EGY NYOMOZÓCSOPORT ALAKULT.

Több hónapos munkájuk eredményeként

2022. SZEPTEMBER 1-JÉN EGY AKCIÓ KERETÉBEN MEGJELENTEK A MISKEI INGATLANBAN.

Amint már korábban is megírtuk, a házkutatás során 67 pakk értékesítésre szánt – az elsődleges adatok szerint – kristályt találtak a nyomozók.
A férfi és anyja ellen – akiket a rendőrök őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatásukat – új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás. A házban engedély nélkül tartott, összesen 64 darab lőszer is előkerült, ezért

LŐFEGYVERREL VAGY LŐSZERREL VISSZAÉLÉS MIATT IS INDULT NYOMOZÁS.

Forrás: Police.hu


A Police.hu közleménye azonban nem említi a férfinak a Zsaru Magazin közlése alapján tegnap előtti cikkünkben is szereplő testvérét és apját, noha a bűnügyekkel és rendőrségi aktualitásokkal foglalkozó szaklap első közlésként megjelent, négy személy ellen folyó eljárást említő írásból sem volt világos, hogy a négy közül miért csak három letartóztatását rendelték el, míg a rendőrségi portálon csak két személy érintettségéről írtak.

Annál indokoltabbak voltak tehát a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának megküldött, az ügy tisztázását célzó kérdéseink, amelyekben a fenti részlet mellett az ügy – akár fogyasztói, akár ellátói oldalon megjelent – esetleges további szereplői, és azok érintettsége iránt érdeklődtünk.

Azonban a tegnap délután megkapott, szűkszavú válaszban mindössze annyit közöltek, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel a Police.hu oldalon kiadott közleményben, valamint a Zsaru Magazinban megjelent információkon felül bővebb tájékoztatást adni nem áll módjukban.

Emlékezetes: korábbi cikkünkben idéztük a Zsaru Magazin által megszólaltatott Bogár István alezredest, a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetőjét, aki elmondta, hogy az előre megszervezett rajtaütéskor a lakásból épp távozni szándékozó
Ifj. T. Róbert (21) kabátja zsebében egy kézkrémes tégelyt, benne 67 pakk kristályt találtak, és a kutatás során többféle lőszer, valamint 152 üres alufólia tasak is előkerült a házban, aminek nyomán a rendőrség őrizetbe vette P. Erikát (45) valamint fiát, M. Eriket (21), és szeptember 13-án a lakásában elfogták a bűncselekményben szintén részt vett id. T. Róbertet (47), ifj. T. Róbert édesapját is. Ott két lovat is lefoglaltak, amelyeket a drogeladás bevételéből vásároltak.

A alezredes által a tanúk beszámolóira hivatkozva elmondottak alapján kiderült, hogy id. T. Róbert élettársa,P. Erika 13 éves lányát is bevonták a kristály árusításába. A két bátyja feladata volt a vevők kiszolgálása, akik a házhoz mentek a drogért. Azonban, mivel a fiútestvérek is rászoktak az anyagra, gyakran megdézsmálták az árut. A szülők ezért inkább a lányt bízták meg azzal, hogy a kristályt magánál tartsa, és azt a vevőknek árusítsa. Így sokszor a kislány nem tudott elmenni otthonról, mert ha vevő érkezett a drogért, neki kellett kiszolgálnia – mondta el az alezredes.

A cikkből kiderült az is, hogyifj. T. Róbertet birtoklással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés, id. T. Róbertet, P. Erikát és M. Eriket pedig 18. Életévet be nem töltött személy felhasználásával, bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítják, és a bíróság szeptember 2-án elrendelte P. Erika és M. Erik, valamint szeptember 15-én id. T. Róbert letartóztatását.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK