2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Rendőrkézen a katalizátorra szakosodott tolvaj – Kalocsán is portyázott a kiskunfélegyházi „specialista”?

Illés György Cinó  |  2020. 10. 13., 09:16

A közösségi médiában szeptember végén érkezett jelzés arról, hogy lopják Kalocsán a katalizátorokat. Most a rendőrség hivatalos portálja „Katalizátorokra szakosodott – elfogták” című, cikkében arról számot be, hogy a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai őrizetbe vettek egy katalizátorlopásokkal gyanúsítható férfit. A két dolog közti összefüggés egyelőre nem bizonyított.

A Police.hu oldalon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva közölt cikk arról ad hírt, hogy a nyomozás adatai szerint a kiskunfélegyházi lakos

2020. OKTÓBER 3-ÁN – NEM EGÉSZEN EGY HÉTTEL A KALOCSAI ESET NAPVILÁGRA KERÜLÉSE UTÁN – ELTULAJDONÍTOTT KÉT KATALIZÁTORT EGY PETŐFISZÁLLÁSI TANYA UDVARÁRÓL.

A portán álló autókból elektromos vágóeszköz segítségével távolította el az értékes alkatrészeket.
A férfi

HÁROM NAPPAL KÉSŐBB EGY GYÁR PARKOLÓJÁT NÉZTE KI ÚJABB ZSÁKMÁNYSZERZÉS CÉLJÁBÓL.

Először egy Volkswagenről, majd egy Opelről vágta le a katalizátort, azonban ezeket ellopni nem tudta, mert megzavarták, így a helyszínről értékek nélkül távozott – írja a rendőrségi portál.

A kalocsai esetet, vagy eseteket a Suzuki márkával hozták összefüggésbe.
A közösségi médiában egy felhasználó szeptember 27-én figyelmeztette ismerőseit, amely jelzés később a megosztások révén sok tagot számláló népserű közösségi médiás csoportban is fölbukkant, hogy

Kalocsán lakótelepi parkolóknál és szabad ég alatt tartott autók tulajdonosai nagyon figyeljenek, mert katalizátor-tolvajok garázdálkodnak a városban! Hugomék kocsiját is ma károsították meg, és múlt héten egy másik lányét is!”A bejegyzés hozzáteszi, hogy – tapasztalataik szerint – főleg Suzukikból lopják a katalizátorokat, de valószínűsíti, hogy a többi márka sincs biztonságban.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Police.hu


Amennyiben a két, vagy több kalocsai eset és a félegyházi specialista ténykedése közt van összefüggés, akkor beigazolódott ez utóbbi megjegyzés, hiszen a jelek szerint egy sor márka alkatrészeit begyűjtötte az elfogott férfi, a célpontválasztásban a kockázatminimalizálás játszhatta a fő szerepet.

A Police.hu föntebb hivatkozott cikke a nyomozással kapcsolatban azt írja, hogy

A NYOMOZÓK A FÉRFIT A TÉRFIGYELŐ KAMERÁK FELVÉTELEI ALAPJÁN RÖVID IDŐN BELÜL BEAZONOSÍTOTTÁK, ÉS OKTÓBER 8-ÁN REGGEL ELFOGTÁK.

Őt többrendbeli lopás, illetve lopás kísérlete miatt kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – áll a cikkben, amely azzal zárul, hogy

A KISKUNFÉLEGYHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG MUNKATÁRSAI VIZSGÁLJÁK, HOGY A KÖZELMÚLTBAN A KÖRNYÉKEN TÖRTÉNT, HASONLÓ JELLEGŰ BŰNCSELEKMÉNYEKKEL A GYANÚSÍTOTT SZEMÉLYE ÖSSZEFÜGGÉSBE HOZHATÓ-E.

Ezek szerint tehát nem csak Kalocsán, hanem a térség más településein is előfordultak a kézre kerített elkövetővel eddig bizonyítékokkal alátámasztva összefüggésbe nem került kondenzátorlopások, amelyekről azonban még kiderülhet, hogy szintén az elkövető számlájára írhatóak.

A rendőrségi közleményhez csatolt fotók alapján látható, hogy a lopásokhoz használt eszközökön kívül a zsákmányt, vagy annak egy részét – legalább öt levágott katalizátort – megtalálták az elkövetőnél.
Ismerős valamelyik?

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Police.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK