2023. 09. 28. csütörtök
Vencel
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Rendőrök kopogtattak, kiderült, lopott BMW-t vásároltak – Úgy indult: a kalocsai férfi kölcsön adta felesége autóját…

Rendőrök kopogtattak, kiderült, lopott BMW-t vásároltak – Úgy indult: a kalocsai férfi kölcsön adta felesége autóját…
Zsiga Ferenc  |  2023. 08. 16., 11:03

Kalocsai szála is van annak a kacifántos, ám mindenképpen tanulságos ügynek, aminek a károsultja egy négygyerekes, látszólag teljesen jogszerűen, saját erőből és 3 millió forint hitelből a korábbi kocsijuknál nagyobb autót vásárló család. Bár S. Zoltán az autót szabályosan, autókereskedéstől vette, kiderült, hogy a jármű lopott. Hiába tűnt úgy, hogy az autó előéletével nincs gond, a rendőrök – jogszerűen - lefoglalták a kocsit. Könnyen lehet, hogy a családnak éveket kell várnia, hogy visszakapja a pénzét.

Nagyobb autót szeretett volna a család

S. Zoltánék a CSOK-ból felújították a házukat, elkészült az új garázsuk is. Van négy kiskorú gyermekük, szerettek volna vásárolni egy nagyobb méretű kocsit. Egy BMW-t szemelt ki a családfő.

Részletre vették volna az autót

Mivel a lakásfelújítás sokba került, felvettek 3 millió forint hitelt. Az autó árát havi ötvenezer forintos részletekben fizették volna. Úgy tűnt, hogy minden simán fog menni.

Nem volt probléma a kocsi papírjaival

A férfi az adásvételivel a kormányablakhoz fordult. Elkészült az eredetiség vizsgálat, és a kormányablakban átírásra is került a jármű. A múlt héten azonban a család legnagyobb meglepetésére felkeresték őket a rendőrök - mondta el az RTL Híradó számára a családfő.

Ezért csöngettek a rendőrök

Az egyenruhások házkutatást tartottak a családnál. Ezt követően elkérték a BMW kulcsait. Lezárták a kocsit és elmondták, hogy az autó lopott.

Nem vitték el a kocsit

A rendőrök a járművet a ház előtt hagyták. Ugyanakkor kérték a papír szerinti tulajdonosától, hogy óvja az autót. Amennyiben esik a jég, akkor tegyen rá kartonpapírt - mondták a rendőrök.

Faramuci a helyzet

A rendőrök jogszerűen végezték a dolgukat. A büntetőeljárási törvény ilyenkor az első tulajdonosnak adja ki az autót” – mondta Borbély Zoltán szakjogász. A jóhiszemű tulajdonost a jog kevéssé védi.

Ez történhetett

A jelenlegi információk alapján egy kalocsai férfi adta kölcsön a felesége autóját valakinek. Ő azonban a kocsit eladta egy autókereskedés számára. Az állami nyilvántartás valamiért nem jelzett, úgy tűnt, hogy minden rendben van az autóval.

Súlyos pénzeket bukott a család

Az eredetiség vizsga több mint húszezer forintba került, az okmányirodában pedig további 120 ezer forintot kellett kifizetnie a családnak. Ekkor még nem is sejtette S. Zoltán, hogy ezen összegek kifizetését követően lefoglalják majd a rendőrök a kocsiját. Miután ő minden hivatalos teendőt jóhiszeműen elvégzett, mégis ez történt.

Perelhet a férfi

Az RTL Híradónak nyilatkozó szakjogász szerint a BMW-t jóhiszeműen megvásároló férfi beperelheti az autókereskedőt és az eredetvizsgálatot végző céget. A pénzét azonban lehet, hogy csak sokára fogja visszakapni, elképzelhető, hogy évek múltán. A család felkereste az autókereskedést, ahonnan vették a kocsit, hogy visszaadják-e a BMW árát, de nem válaszoltak nekik. Az ügyet már csak a tanulságok leszűrése miatt is figyelemmel kísérjük, ha új fejlemény lesz, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Forrás: kékvillogo.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 28., 10:12
Egy hónap múlva délután öt órakor már sötét lesz. Még >>>
2023. 09. 28., 09:14
Igazi C-vitamin bomba a piros csipkebogyó! Még >>>
2023. 09. 27., 16:56
A Kórházlelkészi Szolgálatának működése - mely a „Kéz a kézben” nevet kapta - jóval túlmutat a lelkipásztori szentségkiszolgáltatáson és az időszakos kórházi szentmiséken. Még >>>
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK