2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Rendőrségtől kérik a sétálóutcai ámokfutó adatait – kártérítési igénnyel lép fel az önkormányzat

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 24., 13:37

Amennyiben az ittas vezetés ténye bebizonyosodik, az elmúlt szerdán hajnalban a sétálóutcába a posta sarkánál berongyolt opeles ámokfutó az ittasság mértékétől függően nem csak büntetőeljárásra, komoly pénzbírságra, járművezetéstől eltiltásra számíthat, de még az önkormányzatnak okozott jelentős kárt is neki kell megtéríteni. A helyhatóság hivatala a kártérítési igény érvényesítése érdekében a rendőrségtől kéri ki az Asztrik szobor mellett oszlopokat, kerékpártárolót, virágvályút, fát taroló fiatalember adatait.

Dr. Tóth-Kovács Ádám aljegyző arról tájékoztatta portálunkat: természetesen az önkormányzat nem hagyja annyiban a dolgot, a megsérült utcai berendezésekben okozott káron túl a helyreállítás, a takarítás költségét is követeli majd a rendőrség által megnevezett személytől.

A rendőrség tájékoztatása szerint ittas állapotban volt a férfi, aki autójával az Asztrik szobor mellett sodródott a sétálóutcába, ahol a fa állította meg.
bővebben ...

Figyelemmel arra, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint az opeles ittas volt, a kötelező gépjármű-felelősség biztosító – már ha kötött ilyet – bizonyosan nem áll helyt az okozott kárért. Így azt a száguldó, vélhetően vagánykodó járművezetőnek kell megtéríteni. Az aljegyző tájékoztatása szerint az önkormányzatnak okozott kár pontos meghatározása most van folyamatban.

Amint arról egy hete írtunk, az ámokfutó opeles a behajtást megakadályozó oszlopokat, beton virágvályút, kerékpártárolót is szétroncsolta, de még a járművet megállító fa is megsínylette a környéken lakók hangos csattanással kísért, korai ébresztőjét.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az autó eleje teljesen összetört, az olajteknő sérülése miatt kifolyt olaj, a sérült kipufogórendszerből származó korom még mindig látható.

Az esetről szóló első beszámolónkat követően több olvasónk arra hívta fel a figyelmünket, hogy a belvárosi vendéglátóhelyekről a késő esti órákban haza induló fiatalok kedvenc találkozó helye a sétálóutca posta felöli vége. Éppen az a hely, ahová az uralom nélküli, önálló életre kelt jármű az egyelőre nem megnevezett vezetőjével együtt becsapódott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ha ott vannak, vagy el tudnak ugrani, vagy nem, de mindenképpen egy pillanat alatt annak ellenére életveszélyes helyzetben vannak, hogy a forgalom elől elzárt területen, vas oszlopok mögött elvileg nyugodtan, biztonságban érezhetnék magukat.

A hozzászólók szerint az inkriminált derékszögű útkanyarulatban a szűk járdaszakasz, gyalogátkelőhely miatt mégnappal sem életbiztosítás közlekedni, ott mind az autósoknak, mind a gyalogosoknak fokozottan érdemes figyelni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés